Dune HD Mediacenter verzió a lejátszón

A Premier 4K Pro-val kapcsolatos problémák számára fenntartva. Az Android TV operációs rendszer és a Dune HD Media Center app miatt ez a készülék jelentősen eltér a „valódi” Dune HD lejátszóktól, így azoktól eltérő problémák is adódhatnak. A Media Center alkalmazáson belül tapasztaltaltak kapcsán felmerülő kérdéseket lehetőleg az app aktuáis verziójának topikjában tegyétek fel ITT!

Re: 13-240123_0207 - béta

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.03.10. 15:53

Chopinke írta:...és a Play áruházból letöltöttem, ami benne van (1.0.1-15-230503-1402) és most már az sem indul el...

Sehol nem írtam olyat, hogy a Play áruházból bármit le kellene tölteni! Kövesd pontosan amit írtam fentebb!
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

Re: Dune HD Mediacenter verzió a lejátszón

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.03.10. 15:51

MrJanika írta:... de azzal a felülettel amit már korábban linkeltem.

Azt gondolnám, nincs internetkapcsolat a telepítés során, azért nem sikerül az authentikáció. Ha valóban pontosan úgy csináltad, ahogy írtam.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.03.10. 15:50

Chopinke írta:...Bementem az app jogosultságaiba és megadtam a file access jogait, de így is csak felvillan és visszatér...

Nem kell bemenni sehová utólag, az első indításkor a Dune HD Media Center mondja, hogy mit állíts be, és meg is nyitja az Android beállításokat, 3 dolgot kell állítani, ahogy írtam is. Ha pont úgy csinálsz mindent, ahogy írtam, nem lehetséges, hogy Nálad más történjen, mint nálunk, tehát működnie kell.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: MrJanika » 2024.03.09. 17:41

Kyle írta: Megnéztem egy mostanában érkezett Premier 4K Pro-n, mi a helyzet.

Ezek szerint neked sikerült telepíteni?

Nekem sajnos nem, mindent úgy csináltam ahogy írtad, meg korábban is hasonló volt a menet. Volt factory reset is, majd el se indítottam az automatikusan települőt, hanem rögtön töröltem, de semmi nem segített. Chopinke-vel ellentétben nekem elindul, de azzal a felülettel amit már korábban linkeltem.
MrJanika

HozzászólásSzerző: Chopinke » 2024.03.08. 18:35

Kyle írta:
Chopinke írta:...Tudnátok segíteni? Köszi!

Lásd az előző válaszomat!

Nem működik, letöröltem a régit, felraktam a bétát. Rányomok hogy induljon, bejön a logó és visszatér a kiinduló képernyőre. Ok kitöröltem mindet, és a Play áruházból letöltöttem, ami benne van (1.0.1-15-230503-1402) és most már az sem indul el... pedig factory reset után ez volt felrakva. Bementem az app jogosultságaiba és megadtam a file access jogait, de így is csak felvillan és visszatér. Nincs valami syslog, ahol lehet látni mi a baj?
Chopinke

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.03.08. 17:30

Chopinke írta:...Tudnátok segíteni? Köszi!

Lásd az előző válaszomat!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.03.08. 17:29

MrJanika írta:...Telepítés előtt letöröltem az automatikusan települtet, de akkor is így néz ki bármelyik 1.0.1-13-as

Megnéztem egy mostanában érkezett Premier 4K Pro-n, mi a helyzet. Valóban, az Android TV indításakor feltelepíthetők a Google fiókod alapján ajánlott alkalmazások (amiket pl. más Androidos eszközödön már használtál), illetve az HBO, AppleTV és Disney mellett mindenképpen felkerül a Dune HD Media Center. Utóbbiakra azt mondja, hogy a Homatics-tól származó alkalmazások, de ez itt csak annyit jelent, hogy a Homatics Android TV-je fut (ők frissítik), ebben vannak ezek az appok alapértelmezetten települőként. Viszont a felkerülő verzió már nem tud kommunikálni a Dune HD szerverével, így nem kapja meg az engedélyt, hogy ezen a lejátszón működhessen, ezért olyan minimális a menü. A megoldás:

1. Töröld le a kezdeti (vagy a gyári állapot visszaállítása utáni) telepítés után felkerülő Dune HD Media Center-t! Töltsd le a Dune HD oldaláról INNEN a legutolsó dune link alatt található verziót (tehát NE a boxy linkre kattints)! Ne törődj vele, hogy beta vagy stable az adott verzió jelölés! Jelenleg, amikor ezen sorokat írom a dune.1.0.1-13.240123_0207.apk fájl fog letöltődni, ezt másold egy pendrive-ra!
2. A Play Store-ból telepíts fel egy fájlkezelő alkalmazást, keress rá pl. a File manager kifejezésre, és akár az első találat is jó lesz!
3. A fájlkezelő appot elindítva vélhetően engedélyezned kell neki, hogy hozzáférjen a fájljaidhoz, meghajtókhoz.
4. A pendrive-ről indítsd el a letöltött apk fájlt (kattints rá a fájlkezelőben), és telepítsd fel! Lehet, közben az Android OS szólni fog, hogy engedélyezni kellene a fájlkezelőnek, hogy ismeretlen forrásból származó appokat is telepíthessen, ekkor engedélyezd neki!
5. Ha feltelepült, elindíthatod a Dune HD Media Center legújabb verzióját!
6. A Media Center első indításakor szintén jogokat fog kérni. Egy ablakban mindig kiírja (igaz, csak angolul tud), hogy hol, milyen jogot kell neki adni. Érdemes esetleg az indítása előtt az Android rendszer nyelvét is angolra állítani, akkor egyértelmű lesz, melyik menüpontra hivatkozik. 3-féle engedélyt kell majd megadni a Dune nevű programnak (ez a Dune HD Media Center).
7. Most már teljes értékű módban működik, és frissül is magától (csak állítsd be az Application Upgrade menüben, hogy ne hagyja ki a béta verziókat, amikor keres az interneten!

Jelezzük a problémát a Dune HD felé. (Megerősítették, hogy tudnak róla és dolgoznak rajta.)
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Chopinke » 2024.03.08. 10:45

Nos csináltam egy factory resetet, felkerült rá a Mediacenter. Ha megnézem: Version 1.0.1-15-230503-1402 net.boxy. Az új 1.0.1-13-240123_0207 com.dunehd.app. Akkor ezért nem indul el a frissítés.... Nekem Dune HD Premiere 4k Pro van, most vettem 2 hete. Ez Android TV-s... akkor miért fut a net.boxy és miért nem fut a dunuehd.app verzió? Nem világos mi folyik itt. Tudnátok segíteni? Köszi!
Chopinke

HozzászólásSzerző: MrJanika » 2024.03.07. 19:18

Kyle írta:Nincs olyan, hogy Dune HD Media Center, de nem a Dune HD-től. Mi települ fel pontoan és mikor magától? Nem egy firmware-frissítésről beszélsz?

Az eszköz beállítása során lehetőség van programok telepítésére itt akarva akaratlanul telepítí a Dune, HBOMax, Apple TV, Disney+ alkalmazásokat. A pipákat nem lehet kivenni.

Kép[/URL]

Az így települő DuneHD Medaicenter app verziószáma lesz 1.0.1-15-230503_1402
Ha a leírások alapján felteszem az 1.0.1-13-240123_0207-et akkor az ilyen puritán módon jelenik meg:

Kép

Telepítés előtt letöröltem az automatikusan települtet, de akkor is így néz ki bármelyik 1.0.1-13-as
MrJanika

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.03.07. 10:04

MrJanika írta:...Akkor végül is milyen verzió fut ezen? Miként, milyen gyakorisággal jön erre frissítés?

Nem tudok semmilyen magától felkerülő szoftverről. a Dune HD Media Center app az ITT leírtak alapján manuálisan tehető fel. Nincs olyan, hogy Dune HD Media Center, de nem a Dune HD-től. Mi települ fel pontoan és mikor magától? Nem egy firmware-frissítésről beszélsz?
Az a Dune HD Media Center alkalmazás, amit telepítened kell EZ. Ha régóta használsz Dune lejátszókat, akkor tudod, hogy a béta jelölés lényegtelen, sosem volt olyan, hogy ne azt lenne érdemes használni. De magától nem tud feltelepülni, egy Android TV nem telepít semmit automatikusan a saját komponensein kívül (max. a gyártótól egy új firmware-t, ami a Homatics-on múlik). ITT pontosan láthatod, milyen gyakorisággal jön frissítés a Dune HD Media Center appból, pont úgy kb. mint a nem Android TV-s modelleknél a firmware-ből, hiszen pont ugyanaz mindkettő, csak az egyik egy app Android TV-re, másik meg az Android oprendszerbe ágyazva. Legutóbb éppen az appos verzió volt előrébb kicsit, a legutóbbi firmware-rel érkeztek meg a legutóbbi fejlesztések a nem Android TV-s modellekre is, így most egy szinten van megint a két megoldás.
Kyle
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: Premier 4K Pro specifikus kérdések