Felirat hiány, wifi nem altíválható

A Max Vision 4K hardverével, egyedi képességeivel kapcsolatos kérdések helye. NE ITT POSZTOLJ vélhetően szoftveres problémkról, melyek a többi, ugyanilyen processzort használó lejátszót is érinthetnek!

Re: Felirat hiány, wifi nem altíválható

HozzászólásSzerző: Kyle » 2023.05.12. 08:47

Egoïste írta:Tehát a kettő nem megy párhuzamosan...

No, meg értelme sincs a wifinek, ha van ethernet.
Azt gondolom, nem a mi fórumunkat olvasod, ahol ilyenekkel találkozol, mint a nagyobb puffer esetén akadozó lejátszás. Nem látok nálunk ilyen problémát, pedig ha ez a gyári alapbeállítás, akkor kb. mindenki így használja. De nem is hiszem, hogy pont fordítva működne, mint kitalálták. Ha a TV nem kezel egy adott színmélységet és kényszerítve mégis azt küldöd ki neki, akkor TV-től függően biztos sok érdekesség történhet, de ez nem a lejátszón múlik, az adott TV-hez kell igazodni.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Egoïste » 2023.05.11. 21:05

Köszönöm a kérdéseimre adott választ.
A Wifi hálózatra való csatlakozás azért nem sikerült , mert lan kábelen már fel volt csatlakozva egyidejűleg.Tehát a kettő nem megy párhuzamosan.
A hdmi színmélységre azért kérdeztem rá, mert egyes felhasználók szerint, maximálisra kapcsolva képremegést és egyéb rendellenességet tapasztaltak.
A pufferelés gyárilag ugyan ON-ra van állítva, de sokak szerint képszaggatást okozott, ezért inkább az “off”-ot javasolják.
Egoïste

HozzászólásSzerző: Kyle » 2023.05.11. 13:26

Egoïste írta:A wifi kapcsolat megoldódott...

Kérlek, oszd meg velünk és másokkal, hogy tanuljunk belőle, ha már dolgoztunk érte! Hasonlóan, a külső feliratok kapcsán is érdekelne majd, mi lett a „végeredmény”.
Illetve nyissál legközelebb új topikot a kérdésnek, ami már nem illik a topik címéhez! Az eredeti két problémát is ideális esetben két posztban lett volna érdemes feltenni, hogy átláthatóbb maradjon a fórum.
A dupla sebesség preferált azt jelenti, hogy a 25 Hz-es fájlok 50 Hz-ne jelennek meg, a 30 Hz-esek pedig 60 Hz-en. Bár elég kevés 25 és 30 Hz-es film van, illetve egy LCD vagy OLED képernyőn kb. semmi jelentősége a képkockák duplázásának, kapcsold be bátran!
A HDMI színmélységet ha maximálisra kapcsolod, akkor a HDMI-kézfogás során a TV-től kapott színmélységet (8/10/12-bit) fogja használni a lejátszó a videokimeneten, tartalomtól függetlenül. Kvázi a színtartományt „felskálázza”. Ennek pl. színátmeneteknél lehet pozitív eredménye. A tartalomnak megfelelő pedig úgy játssza le, ahogy a fájlban van, nem próbál javítani rajta. Ugyanez a színtartomány-kiterjesztés a TV oldalán is bekapcsolható egyes modelleken, szerintem annak több értelme van, mint a lejátszó oldalán használni.
A pufferrel kapcsolatos opció olyan új, hogy még le sem fordítottuk. De arról szól, hogy többet pufferoljon-e a lejátszó a fájlból vagy kevesebbet. Ha On, akkor kevesebbet fog. Ha kevesebb van a pufferban, akkor hamarabb feltölti azt, tehát hamarabb indulhat a lejátszás. Viszont ha valami adatátviteli, hálózati gond van és lelassul egy pillanatra az adatátvitel, akkor a kisebb puffer hamarabb kiürül, és akadozhat a lejátszás. Bátran kapcsold be addig, amíg nincs akadozás. Bár nem gondolom, hogy észre fogod venni, hogy mondjuk fél tized másodperccel hamarabb jelenik meg a kép a film indításakor, főleg, ha képfrekvenciát is vált ekkor a lejátszó...
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Egoïste » 2023.05.10. 23:31

A wifi kapcsolat megoldódott.
Lenne még néhány kérdésem.
Képfrekvencia: “dupla sebesség preferált” mit jelent?
Hdmi színmélység maximális vagy tartalomnak megfelelő a perfekt beállitás, ha LG Oled Tv (10Bit 4:2:0)-vel használom a lejátszót?
“Playback with less reserved buffers” on vagy off a helyes?
Egoïste

HozzászólásSzerző: Kyle » 2023.05.10. 15:12

Egoïste írta:Most frissítettem a legújabb béta verzióra.Sajnos a wifi hálózatra így sem csatlakozik.WPA/WPA2 titkosítást használ a router...

Ugye fel van szerelve mindkét Wifi antenna a hátlapra? A hálózat nevében vagy a jelszóban van valami különlegesebb karakter? Ugye nincs MAC address szűrés engedélyezve a routerben? Ha a telefonoddal csinálsz egy hotspotot, ahhoz sem tud csatlakozni a Dune?
Ha az srt fájl a filmmel egyező nevű és azonos mappában van, akkor nem lehetséges, hogy ne működjön (itt böngészni/tallózni nem lehet a fájlt, ezért kell azonos nevén a filmfájl mellé tenni). Hacsak nem az van, amit írtam, hogy nem is srt a formátuma, csak a kiterjesztése az. Az srt-t megnyitva egy szövegszerkesztőben, be tudod nekem ide másolva az 1. felirat adatait (kb. 4 sor)? Vagy el tudod küldeni a feliratfájlt privát üzenetben? Ellenőrizted a Beállítások/Lejátszás/Feliratok menüben a beállításokat? Ott érdemes bekapcsolni, hogy ha van külső felirat, az alaphelyzetben jelenjen is meg lejátszáskor.
Feliratot csak az opensubtitles.org oldalon tud a lejátszó maga keresni.
Megnéztem, DVD ISO esetén működik a mellett lévő, azonos nevű srt felirat, kiválasztható, de semmilyen paramétere nem állítható. Ha látszólag minden rendben van a felirattal a DVD ISO mellett, akkor azt gondolom, a DVD nem szabványos, nem gyári, 1:1-es másolat, valamit elrontottak benne.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Egoïste » 2023.05.10. 11:29

Köszönöm az instrukciókat.
Most frissítettem a legújabb béta verzióra.Sajnos a wifi hálózatra így sem csatlakozik.WPA/WPA2 titkosítást használ a router.
Az srt. fájl nevét átírtam azonosra, mint az mkv fájlt, de akkor sem tallózza be a filmhez.
A subtitles menüben kizárólag az opensubtitles.org oldalról töltető le a felirat vagy be lehet állítani más,mint pl. subtitles.eu, feliratozz.hu stb. letöltesi linket?
Rutracker-ról töltöttem le régi filmeket és azok csak dvd formátumban vannak.Ehhez találtam magyar srt.-t, amit be kéne tallózni a mappából.A Zidoo Z1000pro-nál ez egyszerűen megy.
Egoïste

HozzászólásSzerző: Kyle » 2023.05.10. 08:54

Egoïste írta:Egyes filmeknél a külső srt fájl nem látható a subtitle menüben, annak ellenére, hogy az USB meghajtó film mappájában benne van. Van-e lehetőség betallózni abból?

Ennek kb. csak egy oka lehet: nem úgy van elnevezve a feliratfájl, mint a filmfájl. Lehet, akár egy rejtett karakter van benne. Azt javasolom, mindkét fájlt nevezd át, kitörölve a mostani nevet és újraírva kézzel, esetleg bemásolva! Ugye engedélyezve van a beállításoknál a külső feliratok használata? Megnéztél egy ilyen feliratot, valóban srt a formátuma, nem csak a kiterjesztés van hibásan .srt-nek írva?
Egoïste írta:DVD lemez fájl lejátszásakor a film infó nem működik és a subtitle menü gomb sem.Csak a POP UP menüben van lehetőség feliratok kiválasztására, de ott nincs opció feliratok letöltésre az opensubtitles.org oldaláról.

A DVD-lejátszó motor teljesen más, mint a médiafájlokat vagy épp a DVD-t lejátszó, ez így normális, ahogy írod. Nem is tudom, hogy működne-e külső felirat a DVD-nél, még sosem próbáltam és más sem kérdezett ilyet. DVD-t nem igen nézünk már, kb. minden megtalálható HD felbontásban is.[/quote]
Egoïste írta:A wifi beállításnál a készülék ugyan felismeri az itthoni hálózat nevét, de a jelszó beírását követően nem csatlakozik fel.

Ezek szerint aktiválható a Wi-Fi kapcsolat, meg is találja a hálózatokat. És nincs semmilyen hibaüzenet arról, hogy sikertelen a csatlakozás? Milyen titkosítást használsz otthon? Ugye a legújabb (béta) firmware van a lejátszón?
Kyle
Adminisztrátor

Felirat hiány, wifi nem altíválható

HozzászólásSzerző: Egoïste » 2023.05.09. 20:47

Szia Kyle!
A napokban vásároltam HD max vision 4K készüléket.Néhány beállítási problémával szembesültem.
Egyes filmeknél a külső srt fájl nem látható a subtitle menüben, annak ellenére, hogy az USB meghajtó film mappájában benne van.Van-e lehetőség betallózni abból?
DVD lemez fájl lejátszásakor a film infó nem működik és a subtitle menü gomb sem.Csak a POP UP menüben van lehetőség feliratok kiválasztására, de ott nincs opció feliratok letöltésre az opensubtitles.org oldaláról.
A wifi beállításnál a készülék ugyan felismeri az itthoni hálózat nevét, de a jelszó beírását követően nem csatlakozik fel.
Légy szíves adj tanácsot a problémák megoldására.
Egoïste

Vissza: Max Vision 4K specifikus kérdések