Vagy HD hang, vagy analóg

A Max Vision 4K hardverével, egyedi képességeivel kapcsolatos kérdések helye. NE ITT POSZTOLJ vélhetően szoftveres problémkról, melyek a többi, ugyanilyen processzort használó lejátszót is érinthetnek!

Re: Vagy HD hang, vagy analóg

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.01.03. 09:50

Hajdu István írta:...a lejátszás nem indul el csak a zeneszám nevét a mutatja a kijelző !

Ja, hogy el sem indul a zenelejátszás! Akkor miért várod, hogy legyen bármilyen kimeneten jel, ha nem is játszik éppen a lejátszó? Ezek szerint a problémád nem az, hogy nem szól a kimenet, hanem hogy nem tudsz elindítani egy zenelejátszást. Mi van, ha filmet indítasz? Illetve valóban, egy sima MP3 fájl lejátszása sem indul egy pendrive-ról, ezt mondod? Miközben a filmekkel, képekkel nincs gond?
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Hajdu István » 2024.01.02. 17:56

A fejhallgató kimenet is süket, az erősítő tökéletesen működik a lejátszás nem indul el csak a zeneszám nevét a mutatja a kijelző !
Hajdu István

HozzászólásSzerző: Hajdu István » 2024.01.02. 17:52

Igen ezeken rég túl vagyok, több alkalommal is végig csináltam a beállítások úgy vannak ahogy írtad!
Hajdu István

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.01.02. 17:46

Hajdu István írta:...hifi rca kimeneten...

Mármint az XLR csatlakozók melletti RCA-kra gondolsz ugye, nem a CVBS és a COAX digitális hangkimenet mellettiekre?
Ugye EZ a firmware van telepítve?
Ugye volt egy gyári állapot visszaállítása nyomva a Beállítások/Általános menüben a fenti firmware telepítése UTÁN, és teljes visszaállítást választottál?
Ugye a Beállítások/Hang oldalon ezek vannak kiválasztva:
Forrás: Belső forrás (XMOS)
ESS DAC beállításai: mindegy
Hangerőszabályzás: ESS DAC

Ha egy bizonyosan lejátszható, mondjuk MP3 vagy FLAC fájlt próbálsz elindítani egy pendrive-ról, akkor mi történik az Hi-Fi RCA kimeneteken? Nincs egyáltalán hang az erősítő szerint? A Dune távvezérlőjével megpróbáltad maximumra venni a hangerőt? Az erősítő biztos nincs lehalkítva? Fejhallgató csatlakoztatva az előlapon szól?

Kb. ezeket kellene ellenőrizni.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Hajdu István » 2024.01.02. 12:59

Üdv tud valaki segíteni az a gondom hogy hiába állítom át a hang beállításoknál a hifi hangkimenetet XMOS - ra nem jelenik meg az rca kimeneten a zene ?? Minden újraindításon betán túl vagyok a készülék 2 hetes a múlt héten 2 alkalommal volt képes hangot produkálni a készülék az előbb említett hifi rca kimeneten, de a kikapcs után újra süket!?? Most már teljesen süket hiába az XMOS kiválasztás!?
Hajdu István

HozzászólásSzerző: schefferj » 2021.03.17. 10:22

Kyle írta:
bodnapet írta:...Esetleg egy gyors gomb jó lenne az appban, hogy ne kelljen a menüben szörfözni!

Én valami olyat tudnék elképzelni, hogy a menüben el lehetnem menteni, hogy zenefájlt indítva átváltson-e a DAC-ra, vagy sem, illetve visszaváltson-e a HDMI-re, ha videófájlt indítok. Bár DSD fájloknál lehet, hogy valaki 5.1-ben akarja hallgatni HDMI-n keresztül. De lehet, azt is megoldható lenne, hogy csak 2-csatornás zenefájloknál működik ez az automatikus átváltás. Megkérdezem tőlük.

Ez az Ultra HD-n is így van. A hang menüben te kapcsolod, hogy analóg sztereót akarsz hallani (ami nagyon ütős minőségű egyébként) vagy HDMI-n keresztül mozizol... én már megszoktam... kb.két éve így használom. Gondolom azért van így, mert teljesen más áramköröket kapcsol be/ki az egyik illetve másik esetben.
Dune HD Ultra 4K, Marantz SR6015,Emotiva A-300, A-500, Dali Ikon 8, Vocal 2, Ikon 2, Heco 302, 2xSVS PB-1000, 4xDali Alteco, KCO, AudioQuest kábelek, Isotek Sirius és PowerQuest 2 tápszűrők, Synology DS120j és Ds218+ NAS-ok, LG UHD NanoIPS TV
schefferj

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.03.15. 12:21

bodnapet írta:...Esetleg egy gyors gomb jó lenne az appban, hogy ne kelljen a menüben szörfözni!

Én valami olyat tudnék elképzelni, hogy a menüben el lehetnem menteni, hogy zenefájlt indítva átváltson-e a DAC-ra, vagy sem, illetve visszaváltson-e a HDMI-re, ha videófájlt indítok. Bár DSD fájloknál lehet, hogy valaki 5.1-ben akarja hallgatni HDMI-n keresztül. De lehet, azt is megoldható lenne, hogy csak 2-csatornás zenefájloknál működik ez az automatikus átváltás. Megkérdezem tőlük.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: bodnapet » 2021.03.15. 09:41

Kyle írta:Ez így van és így is volt eddig is a DAC-os modelleken, tudtommal.

Valóban így volt az első Sabre DAC-os Duo 4K-n is, ott is zavart, főleg mert nem volt még ilyen szinten az applikáció.

Esetleg egy gyors gomb jó lenne az appban, hogy ne kelljen a menüben szörfözni!
bodnapet

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.03.14. 13:29

bodnapet írta:Ha a Hifi audio output engedélyezve van, akkor nincs a HDMI-n hang...

Ez így van és így is volt eddig is a DAC-os modelleken, tudtommal. Ha a DAC-ra van irányítva a dekódolás, akkor a DAC dekódol, az meg nem jelenik meg a HDMI-n, teljesen más áramkörök. Egyszerre két digitál-analóg átalakítás két külön elektronikával nem működik a rendszerben.
A Netflixnek szerintem semmi köze a NAS-os lejátszáshoz. A Netflix app azt látja, hogy csak sztereó hangot kezel a hardver, amin fut, így természetesen nem enged többcsatornás hangsávot indítanod. Ha majd lesz erősítőd HDMI-n továbbküldött hanggal, akkor megjelennek akár a Dolby Atmos hangsávok is.
Kyle
Adminisztrátor

Vagy HD hang, vagy analóg

HozzászólásSzerző: bodnapet » 2021.03.13. 20:30

Ha a Hifi audio output engedélyezve van, akkor nincs a HDMI-n hang. Vagyis ha film nézés után zenét szeretnék hallgatni, akkor át kell kapcsolnom ezt a beállítást a menüben (én nem találtam direkt gombot). Ez így nagyon macerás, nem gondolom, hogy ez így rendben van.
Illetve még azt vettem észre, hogy ha szintén az analóg kimenetet használom (sajnos még nem érkezett meg az új HM erősítőm, muszáj sztereóban használnom), akkor a NETFLIX-en csak a sztereo (DD2.0) filmek indulnak el, hiába van a PCM dekódolás beállítva. Ami azért érdekes, mert ha NAS-ról játszok le bármilyen filmet (Atmos, TrueHd, stb), azt tökéletesen lekeveri sztereóba és működik. Ez szerintem egy másik bug. Köszi a jelentést!
bodnapet

Vissza: Max Vision 4K specifikus kérdések