Rendszer beállítások

A Max Vision 4K hardverével, egyedi képességeivel kapcsolatos kérdések helye. NE ITT POSZTOLJ vélhetően szoftveres problémkról, melyek a többi, ugyanilyen processzort használó lejátszót is érinthetnek!

Re: Rendszer beállítások

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.05.03. 10:54

Egoïste írta:Azt tudom, hogy a felirat színe változtatható.A szürke már nehezen olvasható.Célszerűbb lenne a fehér felíratnál 3 halványabb lehetőség.

Vagy fényerőállítási lehetőség. Továbbítom a fejlesztőknek a kérésedet.
Egoïste írta:Arra van-e megoldás, hogy ne csak az opensubtitles.com-ról keressen feliratot?

Jelenleg nincs, de én nem látok erre nagy igényt (mármint hogy a lejátszó keresse meg és töltse le), főleg, hogy bármikor változhat bármi ezeken a webodlalakon, és akkor lehet javítani a firmware-t. Ez nem térülne meg a fejlesztésben. Honnan lenne még érdemes szerinted?
Egoïste írta:Dune-re telepíthető a chrome app?

Ha ott van a Play Store-ban, akkor biztos. Ha nincs ott, akkor töltsd le az apk fájlt, és írd meg, sikerült-e!
(Ezek egyike sem Max Vision 4K specifikus kérdés – főleg nem a rendszer-beállításokkal függ össze –, kérlek legközelebb a megfelelő topikban, egy posztban csak egy téma kapcsán kérdezz!)
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Egoïste » 2024.05.03. 00:17

Azt tudom, hogy a felirat színe változtatható.A szürke már nehezen olvasható.Célszerűbb lenne a fehér felíratnál 3 halványabb lehetőség.A Zidoonál ezekre van lehetőség.
Arra van-e megoldás, hogy ne csak az opensubtitles.com-ról keressen feliratot?
Dune-re telepíthető a chrome app?
Egoïste

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.04.22. 15:03

Egoïste írta:Egyáltalán mi célt szolgál, ha ott nem érdemes adjusztálni?...

Egy Android rendszerben szükségszerűen vannak a képpel kapcsolatos beállítások, amit a Google az adott oprendszerbe belerak. Ami az adott hardveren szükséges a mozizáshoz, az mind bekerült a Dune saját felületére, ha médialejátszóként használja valaki, akkor nem is kell az Android beállítások menüvel találkoznia.
Nincs olyan gondról tudomásunk, hogy a film nevével azonos módon elnevezett .sub vagy .srt (vagy .ass, .ssa, .txt) fájl ne működne, sosem volt ilyen szerintem, most sincs. Ha nem megy, valami más baj van Nálad. Küldj egy fájlt, ami szerinted nem jelenik meg lejátszáskor! Még ISO fájl mellett is működnek.
A feliratok színe állítható, még a fehérből is van egy szürke (az bizonyosan nem vakít), de akár sötétkék is lehet. Nem ismerek másik lejátszót, ahol több opció lenne. A felirat késleltethető, előre tolható, mérete, színe, pozíciója állítható, egyedi .ttf betűtípus használható. Valamit nem jól csinálsz, ha Nálad nem így van.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Egoïste » 2024.04.22. 08:16

Igen, az androidnál láthatóak ezek a beállítások.Egyáltalán mi célt szolgál, ha ott nem érdemes adjusztálni?
Régebben kérdeztem, hogy külső sub srt. fájlokat miért csak az opensubtitles.com-ról képes importálni a készülék.Hiányolom, hogy a Pc-re letöltött és a megfelelően átnevezett sub srt. fájlokat sem látja a Dune. A legutolsó frissítés sem hozott ebben előrelépést?
A feliratozás megjelenítése is fejlesztésre szorulna, ugyanis HDR film esetén a felirat vakító és a legutóbbi szoftver frissítés óta nem lehet azon módosítani. A Zidoo lejátszók feliratok menüjében több praktikus lehetőség közül lehet választani.
Talán megkérdezem a Dune support-tól, várható-e ilyen irányú szoftver fejlesztés a közeljövőben.
Egoïste

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.04.02. 15:57

Egoïste írta:Ezeket nem tudom értelmezni...

Ilyenek nincsenek a Dune videóbeállításainál. Gyanítom, az Android beállításoknál vagy, de ott SEMMIT ne kapcsolj a videókimenet kapcsán! Minden a Dune HD saját Beállítások menüjében van! Így már értem, miért van gondod az AUTO móddal...
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Egoïste » 2024.04.02. 13:34

Visszatérve a HDMI range módra. Azt értelmeztem az angol leírásokban, hogy Pc > monitor esetén Full Range(0-255), Pc > Tv készülék használatakor a limited mód ajánlott.
Jelen esetben a Dune-t egy LG Oled tv-vel (YCbCr420 10bit) használom, ami Dolby Vision képes.Ha a HDMI range módot full-ra állítom, akkor az aktuális kép sötét tartománya részletelenebb, a fekete összemosódik.
Egoïste

HozzászólásSzerző: Egoïste » 2024.04.02. 11:11

Ahogy a 4k@60Hz kiválasztásra kerül, majd a YES-re kattintok, a rendszer beállításból való kilépést követően azonnal visszaáll AUTO-ra, de Szerintem ez a normális, mivel a kép beállításoknál az AUTO le van tiltva.

Ezeket nem tudom értelmezni:
1.Enable Playback Performance mode
2. HDMI/DP different source
3. MaxCLL and MaxFall switch
Légy szíves írd meg, mit jelent.

Az opensubtitles-en kívül, egyéb felirat(srt) forrás beállítása nem megoldható?
Egoïste

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.04.02. 10:28

Egoïste írta:Azért nem engedte a rendszer> beállítások> Realtek settings> video: tv system 4K@60Hz opciót beállítani, mert az általános beállítások> kép> képfrekvencia(valamennyi) > automatikus felbontás: letiltva...

Még mindig nem értem, miért nem engedte. Az automatikus felbontást érdemes letiltva hagyni, hagy skálázza csak fel a lejátszó akár 4K-ra a kisebb felontású tartalmakat is. Esetleg azt akartad írni, hogy engedted neki a felbontást váltani, és ezért kapcsolt vissza 4K alá (feleslegesen)?
A képfrekvenciánál érdemes a dupla sebesség preferálva opciót kiválasztani, bár szerintem nem fog új képkockákat kitalálni, mint ahogy egyes tévék csinálják, így látható különbség sem lesz (de látható hiba sem, ami a tévéken gyakori a képkockák megsokszorozásánál).
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Egoïste » 2024.04.02. 09:02

Köszi a segítséget.
Azért nem engedte a rendszer> beállítások> Realtek settings> video: tv system 4K@60Hz opciót beállítani, mert az általános beállítások> kép> képfrekvencia(valamennyi) > automatikus felbontás: letíltva. Így helyes.

Célszerű a képfrekvencia: [valamennyi képfrekvencia,dupla sebesség preferálva] vagy a [valamennyi képfrekvencia] képfrissítési opciót választani?
Egoïste

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.03.27. 11:08

Egoïste írta:...TV rendszer beállításnál kiválasztom a 3840x2160 @ 60Hz opciót, majd ezt követően visszaáll "auto" -ra. Mi az oka?

Nem állhat vissza AUTO-ra, ha kiválasztasz egy videómódot, azt meg is jeleníti a TV, és x másodpercen belül jóváhagyod a lejátszón. Ilyennel sosem találkoztunk. Ha nem hagyod jóvá, akkor visszaáll, ezért is számol vissza, ha erősítsd meg a váltást, ha minden rendben a képpel.
A HDMI range a Te tévédtől függ, melyikkel mit mutat. Ideális esetben a full jelenti, hogy nincs semmi szűkítés az RGB tartományban. Régebbi tévéknél volt értelme leszűkíteni az RGB értékeket, de egy mostani, HDR-t vagy akár Dolby Vision-t is tudó tévéknél bizonyosan nincs értelme, hiszen nem csak a 8-bites RGB értékeket kell, hogy kezeljék, de akár 10–12 bitest is.
Javaslom, használd a magyar menü elnevezéseit, akkor könnyebben értem, mi is van kiválasztva egy-egy opciónál!
Kyle
Adminisztrátor

Következő

Vissza: Max Vision 4K specifikus kérdések