Csak a biztonság kedvéért: ugye
EZT, a legutóbbi firmware-t használod, nem régebbit?
Egoïste írta:Nem értek ebből az egészből semmit! Én nem vagyok informatikus.
Ezt értem, de egy Windows hálózati problémát kellene megoldani. Ez nehéz lesz így

Egoïste írta:Ugyan miért változna az IP cím a Pc-n?! Azt a szolgáltatói router osztja ki.
Akkor mégis értesz hozzá? Ha a szolgáltatód (vagy saját) routereden nem állítottál be fix IP-címeket, akkor a router, mint DHCP-szerver osztja ki a hálózaton megjelenő eszközöknek a belső hálózati IP-címet. Ezek a címek különböztetik meg az otthoni hálózatodon az egyes eszközöket. Az egyes eszközök címe rendszeresen változnak, ha egy eszközt kikapcsolsz, egy másikat be, akkor a kikapcsolt korábbi IP-címét az új eszköz kaphatja meg, illetve sima restart után is kaphat ugyanaz az eszköz másik címet. Tehát nem lesz mindig ugyanaz a címük. Így ha mondjuk a géped ma 192.168.1.21 címen van, és ezt elmented a Dune-ön, hogy ezen „szerver” megosztásához csatlakozzon, az nagy valószínűséggel már nem fog működni pár nap múlva, vagy akár a következő újraindításkor.
Egoïste írta:Hozzá nem nyúlok évek óta. Minden más készülékem működik, beleértve a streamer is kommunikál az iPaddal, kivéve a Dune a “vak” készülék.
Azért mert, nincs fix címük az eszközök, a legtöbb dolog működik, nem kell hozzá. De lám, nem működik jól Nálad a Samba hálózat felderítése. Ezt lehetne kihagyni azzal, hogy ha nem használnád, hanem állandó címen lenne a PC, így azon mindig elérné a Dune.[
Egoïste írta:Ahogy látom, itt sokan olvassák a témát, de rajtad kívül senki nem írna hozzá vmi megoldást.
Ez nem értem. Nem attól lesz egyszerű, érthető megoldás számodra, mert nem én írom le. De legyen, mostantól nem rondítok bele, várjuk meg mások mit mondanak! Bizonyosan meg lehet javítani a hálózatodon a Samba böngészést is, ha valaki ért hozzá, hajrá, lássuk!
NAS vásárlásán még nem gondolkoztál? Sok problémát megoldani, és nem kell hozzá (ahhoz se) informatikusan lenne.