Új firmware - Sabre ESS ES9038Q2M DAC chip miatt

A Max Vision 4K hardverével, egyedi képességeivel kapcsolatos kérdések helye. NE ITT POSZTOLJ vélhetően szoftveres problémkról, melyek a többi, ugyanilyen processzort használó lejátszót is érinthetnek!

Re: Új firmware - Sabre ESS ES9038Q2M DAC chip miatt

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.05.21. 10:05

bodnapet írta:...Én a magyar hallgatás mögött azt sejtem...

Magyar hallgatás? Hírzárlat? Semmit nem hallottunk arról, amit írsz, új firmware-ről sem tudtunk eddig. Nincs nálunk bekapcsolva minden típusból, hogy észrevegyük, ha kijön egy új firmware, de ezt láthatod abból is, hogy általában csak napokkal később írunk mi a frissítésekről. Ha kérdezel, biztos nem hallgatunk, hanem mondjuk megkérdezzük a gyártótól, amit tudni szeretnél.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

Új firmware - Sabre ESS ES9038Q2M DAC chip miatt

HozzászólásSzerző: bodnapet » 2021.05.21. 05:45

Ez nem kérdés, csak nem találtam jobb helyet a bejegyzésnek.

fyi azoknak, akik nem tudják, hogy kapott az eszköz egy újabb frissítést (210423_0333_r17). Mivel itt nem jött infó, ezért utána néztem, hogy mi az oka, és meglepetésre úgy tűnik, hogy átállnak a Sabre ESS ES9038Q2M DAC chipre, gondolom a globális chip mizéria miatt most épp az elérhető, lsd Lidemann és pont most vált AKM-ről Sabre-ra. Én a magyar hallgatás mögött azt sejtem, hogy van készlet az AKM-esből, és valamiért nagyobb hype van Mo-on a Sabre 9038 körül.

Changes since 210415_1106_r17:
Max Vision 4K: Added support for hardware changes in the recent batches of Max Vision 4K (change of DAC chip to ES9038Q2M).
• Max Vision 4K: Minor internal improvements in the handling of Hi-Fi audio output.
• Small improvements in Dune HD Dolby Vision Purifier engine (improved handling of the EL data when playing some problematic dual-track files to fix incompatibility of these files with RTD1619 Dolby Vision SDK).
• Minor other fixes and improvements.

Az angol nyelvű Dune oldalon már javítva van a leírás, nálunk viszont pedig "hírzárlat" van ;) .

Hi-Fi analog audio outputs
The media player has high-fidelity analog stereo audio outputs (2xXLR + 2xRCA) based on a premium 32-bit DAC (AKM AK4493EQ or ESS ES9038Q2M) with industry’s leading level low distortion characteristics. You can play music in the most advanced DSD format in "Direct DSD" mode, as well as in various lossless formats, including FLAC / PCM up to 384 kHz.
bodnapet

Vissza: Max Vision 4K specifikus kérdések