Facebook, webböngésző

Nem videós, nem zenei és nem játékprogramokkal kapcsolatos kérdések helye

Re: Facebook, webböngésző

HozzászólásSzerző: hiritomi62 » 2021.12.05. 14:17

...de azt is mondhatnám, hogy úgy is szeretném használni a Dune-t, mint egy okostelefont, ami rá van kötve egy nagy tévére. Ha Facebook-on vagy email-ben kapok linkeket, akkor valami elfogadható módon le tudjam játszani dune-ön. (Mobilon kattintásra történik. Azt azért nem várom el, de valahogy megjelölni a linket, copy-paste a böngészőbe vagy az Appba, az jó lenne. Mi a javaslat, az alábbi linkeket hogyan lehet lejátszani Dune-ben?

https://videa.hu/videok/film-animacio/t ... cDZFneih3o
https://ok.ru/video/1681052011160?fbcli ... jBxbvekpP8

Köszönöm
hiritomi62

HozzászólásSzerző: hiritomi62 » 2021.12.04. 22:32

De, a Play Store ott van. Ha belemegyek, akkor (tényleg nem 15, hanem) százszámra vannak ott felajánlott App-ok, jellemzően mind valami media tartalom (Spotify, Netflix, sport csatormák, játékok, még a magyar M3 tévé appját is megtaláltam.) A Facebook Watch is ott virít. De nincsen hozzáadás gomb, amivel egy tetszőleges App-ot, pl. a facebook-ok hozzá tudnám adni. A jobb felső sarokban ott van a keresés gomb, de az CSAK a kiajánlott Appok között keres, azaz ide hiába írom be, hogy facebook, csak a Facebook Watch-ot adja találatnak.
Még egy rendes böngésző sincs Dune-ön. (Na jó, hosszan keresgélés után találtam egy WebOnTV appot az Eszközök között. Azt telepítettem, jobb híján.)

ui: bár fentiekből nem látszik, de én Dune rajongó vagyok. Van egy sokéves (régi processzoros) DuneHD eszközöm, csak most a második TV-hez a feleségemnek is vettem egy új Dune-t. Ő pedig facebook-ozni IS szeretne. Azt reméltem, hogy ez sima ügy lesz - éppen azért, mert Android készülékről van szó. Egyébként nem is igazából facebook, hanem azon belül Messenger, amin mindenféle jópofa kis videók vannak megosztva. Na, ezeket szeretné nagy képernyőn nézni.
hiritomi62

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.12.04. 15:59

hiritomi62 írta:...AZ Android alkalmazások/Play Store alatt néhány (~15 db) app jelenik meg, és a Kereső gomb csak ezek között keres...

Az Android alkalmazások menübe belépve nincs ott a Play Store alkalmazás, azt mondod? Ez szerintem nem lehetséges, minden Androidos Dune-ön ott van, a firmware-rel együtt települ.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: hiritomi62 » 2021.12.03. 16:41

Szia Kyle, köszönöm.
Én is Android felhasználó vagyok, és a telefonomra n+1 Appot letöltöttem már (Pl. a Dune Control-t :-)). De, mint írtam, az a problémám, hogy a Magic 4k nem ad olyan felületet, ahol egy tetszőleges Appot (pl. facebook) le tudnék tölteni. AZ Android alkalmazások/Play Store alatt néhány (~15 db) app jelenik meg, és a Kereső gomb csak ezek között keres. Nem megy fel az "igazi" Play Store-ba. (Vagy csak én nem találom.)
hiritomi62

Re: Webes böngészés

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.12.03. 09:59

hiritomi62 írta:... majd azon belül a Google Play Store-ba. Ott eleve nevet+jelszót kért....

Ez alapján azt gondolom, nem használtál még androidos készüléket, nem használtad soha a Play Store-t. Én nem tudlak megtanítani az android használatára, de számos könyv van erről, és bizonyosan van barátod, akinek androidos telefonja van. Google e-mail címmel tudod használni, a Play Store-ban meg ott van minden, ahogyan az általad vélhetően használt Apple AppStore-ban is. A Facebook alkalmazás is onnan tölthető le.
Bónusz válasz: a feleséged Google loginjével kellene bejelentkezni a Play Store-ba...
Megjegyzem, Facebook posztok írásához azért egy vezeték nélküli USB-s vagy Bluetooth billentyűzet nem fog ártani, a képernyőn megjelenő virtuális keyboard nem igazán praktikus hosszabb szövegek bevitelére.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: hiritomi62 » 2021.12.02. 16:39

Ha az Android alkalmazásokon belül nem a Google Play Store-ba megyek, hanem a "+" (Hozzáadás) gombra, akkor meg meg valami Aptoid TV jön fel. Nem tudom, mi ez, de nincs is rá szükségem.
Tehát továbbra is csak az a kérdés, hogy a Facebook App-ot hogyan lehet felvarázsolni a Dune-re (és aztán majd bejelentkezni rá).
hiritomi62

HozzászólásSzerző: hiritomi62 » 2021.12.02. 16:34

Köszönöm a választ, meg azt is, ha a helyére teszed a kérdést.
Konkretizáljuk a kér(d)ést: feleségem szeretné használni a Facebook-ot, és azon belül a Messengert. Hogyan kell ezt feltenni? (Vagy hol lehet ezt elolvasni?)
(Bementem az Android alkalmazások, majd azon belül a Google Play Store-ba. Ott eleve nevet+jelszót kért. Megadtam a sajátom. (Nekem nincs Facebook-om, de szerintem nem ezen múltak a továbbiak.) Ott van egy csomó minden, de nem találtam olyan lehetőséget, hogy valami appot (Facebook) letöltsek. A Facebook Watch ott virít, de nekem nem az kell. Hanem maga a Facebook. Azt hogyan tudom letölteni?
(Bónusz kérdés: hogyan tudom elintézni, hogy ne én legyek bejelentkezve a Google Play-be, hanem a feleségem?)
Bocs, ha hülye kérdéseket teszek fel. De ezeket nem találom a dune-hd support oldalon (sem).
hiritomi62

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.12.01. 14:43

hiritomi62 írta:Lehet-e webes böngészőt indítani?...

De hát ez egy Androidot futtató számítógép! A Google Play Store-ból olyan böngészőt – vagy bármi más Androidos programot – telepítesz, amilyet csak szeretnél... Egyébként nem éppen Pro 4K specifikus a kérdésed, szóval elég rossz helyre írtál, de majd átrakom.
Kyle
Adminisztrátor

Webes böngészés

HozzászólásSzerző: hiritomi62 » 2021.11.30. 22:17

Magic 4k eszközöm van. Lehet-e webes böngészőt indítani? De igazából nem is böngészni akarok. Hanem pl. facebook-ozni, és azon levő linkeken elindítani filmeket.
Ha ennyire bonyolultat nem lehet, akkor lehet-e (kényelmesen) mobilon levő linket átteni Dune-re, hogy aztán nagy képernyőn játsszam le a link mögötti filmet?
hiritomi62

Vissza: Egyéb androidos alkalmazások