Disney+

Videófájlok vagy online videós tartalmak lejátszására készült androidos alkalmazások, melyek nem része az aktuális firmware-nek (Tehát YouTube, Netflix témák NEM ITT!)

Re: Disney+

HozzászólásSzerző: maxhim » 2022.09.11. 18:07

henderson írta:A nagyobb okostelevízió gyártók mindegyikének rajta van a készülékén a legtöbb streamszolgáltató applikációja (kivétel pl. a Pana tévéken egyelőre nincs HBO MAX, ezért fekete pont jár). Miért érzed úgy hogy mindenképpen egy, igazából nem stream lejátszásra tervezett külső készülékkel kellene pl. a Disney+ lejátszani, mikor az tv-n zökkenőmentesen történik? Nem kötekedni óhajtok, csak érdekelne.

Több oka is lehet, ha kicsit gondolkozol. TV-ből hogy nyered ki bármilyen Streaming app képét projektorra, Hogy hallgatod normális házimozi rendszeren Atmos-ban? Hogy viszed magaddal a TV-t ha pl. elutazol, de ott is kiszeretnéd használni az előfizetésedet? Nekem is rajta van mindegyik streaming app a TV-n, de sosem azon nézem egyiket sem. Van Dune-ön is, van Zidoo-m is de időközben rájöttem, hogy ha az előfizetéseket fullos minőségben ki akarod használni, akkor ezek a készülékek erre egyáltalán nem jók! Amit Kylie is ír, licence problémák miatt. Ha kell a teljes minőség hangban is és képben is, akkor venni kell egy dedikált eszközt. Én is így tettem (Fire TV 4K Max) és azóta boldogság van stream ügyben. Pedig még ebbe az eszközbe is bele lehet kötni mert a hangok terén ez sem teljes. Nem tudja a HD hangokat, az Atmos "csak" DD-ben szól, de ez igazából már lényegtelen.
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
Amazon Fire TV Stick 4K MAX
maxhim

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.09.05. 20:43

Salesz írta:...mert a bal oldali menüsort nem lehet előcsalogatni, így pl. filmet keresni sem tudok...

Egérrel (akár a távvezérlő egér módjával) szerintem működnie kell, próbáltad?
Lehet, nem írtam világosan ezt a licenc dolgot. Ha a Disney adna is licencet egy hosszú minősítési folyamat végén, akkor minden egyes addig és attól kezdve eladott Dune lejátszóra x USD-t fizetni kellene. Minden eddig eladottra is. Ez ugye már nem építhető be az eladott készülékek árába. De lehet, Te sem vetted volna meg drágábban. De az biztos, hogy a vásárlók nagyon nagy többsége nem szeretne többet fizetni azért egy médialejátszóért, amit a TV-je is tud. Az meg nem megoldható, hogy csak az fizessen, aki a Dune-ön futtatná. Éppen a vevők jobb kiszolgálása érdekében hülyeség lenne plusz pénzt fizettetni mindenkivel olyan funkcióért, amit kevesen kívánnak. És visszamenőleg ki fizetné ki a sok tízezer már eladott lejátszó után?
Dunehd.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: henderson » 2022.09.05. 15:55

Salesz írta:Elolvastam a linket (már korábban is), köszönöm. Igen, sajnos ez a Disney app sem működik tökéletesen a DUNE-n, mert a bal oldali menüsort nem lehet előcsalogatni, így pl. filmet keresni sem tudok. Látszik, hogy nem a DUNE-re van optimalizálva az app, sajnálom.
Egyben érthetetlen is számomra, hogy egy ilyen nívós, ezért a drágább kategóriákba pozicionált márka, mint a DUNE, miért nem érzi szükségét a licence megvásárlásának és ezzel a vásárlók megfelelő kiszolgálásának. Mondom ezt úgy, hogy szinte az összes okos telefonon és 5 évnél fiatalabb smart TV-n is benne van a szolgáltatáscsomagban - akkor a DUNE-nek hogyhogy nem fér bele. Én bizony ismerek olyanokat, akik az ilyen hiányosságok miatt másik cég lejátszóját választották. Ez bizony piacvesztés. Na de hátha egyszer változik majd a DUNE álláspontja is e kérdésben.
Mindenesetre köszi az infókat és a segítséget!

A nagyobb okostelevízió gyártók mindegyikének rajta van a készülékén a legtöbb streamszolgáltató applikációja (kivétel pl. a Pana tévéken egyelőre nincs HBO MAX, ezért fekete pont jár). Miért érzed úgy hogy mindenképpen egy, igazából nem stream lejátszásra tervezett külső készülékkel kellene pl. a Disney+ lejátszani, mikor az tv-n zökkenőmentesen történik? Nem kötekedni óhajtok, csak érdekelne.
henderson

HozzászólásSzerző: Salesz » 2022.09.04. 12:05

Elolvastam a linket (már korábban is), köszönöm. Igen, sajnos ez a Disney app sem működik tökéletesen a DUNE-n, mert a bal oldali menüsort nem lehet előcsalogatni, így pl. filmet keresni sem tudok. Látszik, hogy nem a DUNE-re van optimalizálva az app, sajnálom.
Egyben érthetetlen is számomra, hogy egy ilyen nívós, ezért a drágább kategóriákba pozicionált márka, mint a DUNE, miért nem érzi szükségét a licence megvásárlásának és ezzel a vásárlók megfelelő kiszolgálásának. Mondom ezt úgy, hogy szinte az összes okos telefonon és 5 évnél fiatalabb smart TV-n is benne van a szolgáltatáscsomagban - akkor a DUNE-nek hogyhogy nem fér bele. Én bizony ismerek olyanokat, akik az ilyen hiányosságok miatt másik cég lejátszóját választották. Ez bizony piacvesztés. Na de hátha egyszer változik majd a DUNE álláspontja is e kérdésben.
Mindenesetre köszi az infókat és a segítséget!
Salesz

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.09.01. 19:09

Salesz írta:...Van Disney appom. Köszönöm!

Örülök. Közben megjött a hivatalos válasz a Dune-től is (illetve olvasd el EZT is):
Ők is az általam linkelt letölthető verziót javasolják, tesztelték, jól működik jelenleg a Real Vision 4K-n. A Play Store-ban csak a beépített kijelzővel és megfelelő Androiddal rendelkező eszközöknél (telefonok és tabletek) jelenik meg az app, lejátszóknál minősítést kell szerezni majd licencdíjat fizetni a gyártónak a Disney számára, hogy megjelenjen az app. Elsősorban azért, hogy ne lehessen lelopni pl. az eszköz HDMI-kimenetéről a filmeket, másodsorban meg anyagi okokból. Mivel bizonyosan nem minden Dune vevő akar Disney csatornát nézni, így nem fognak minden legyártott példány után licencet fizetni a Dune-nél, ez megdrágítaná az összes lejátszót feleslegesen.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Salesz » 2022.09.01. 17:46

Nem igazán bíztam benne, hogy sikerül, hiszen az előttem szóló Slai007-nak nem működött, de azért megcsináltam. A megadott linkről letöltött Disney+.apk-t letöltöttem egy pendrive-ra, bedugtam a Dune-be, telepítettem és MŰKÖDIK.
Van Disney appom. Köszönöm!
Salesz

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.09.01. 08:44

Salesz írta:...Kérem a fejlesztőket, hogy orvosolják a hiányosságot mihamarabb.

Nem gondolom, hogy ez a Dune-ön múlik jelenleg (de rákérdezek náluk), inkább a Disney-nél reklamálj, hogy miért nem látszik az alkalmazásuk a lejátszón! De ha felteszed az appot máshonnan letöltve (pl. INNEN), akkor sem működik?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Salesz » 2022.08.31. 17:10

Üdvözlet!
Csatlakozom az előttem szólóhoz; a Dune HD Real Vision 4K lejátszómon a Disney+ app nem érhető el - az Android TV-n is a keresésre csak youtube videók ugranak fel.
Régi Dune felhasználó vagyok, elég sokaknak ajánlottam már mint médialejátszót, úgyhogy szerintem ez elég kínos a Dune-re nézve, hiszen ezer más sokkal gyengébbnek titulált eszközön vígan fut a Disney+.
Kérem a fejlesztőket, hogy orvosolják a hiányosságot mihamarabb.
Nagyon köszönöm!
Salesz

HozzászólásSzerző: Slai007 » 2022.06.22. 11:57

Kyle írta:
Slai007 írta:...Nem sikerül. Feltelepítettem a letöltött APK file-t, futtatás után sötét képernyő. Alkalmazás engedélyre nincs szüksége.

Akkor vélhetően csak Android TV-n megy, vagy nem engedélyezett külső videókimenettel rendelkező eszközön. De hamarosan bizonyosan több tapasztalat lesz ezzel kapcsolatban, mert sokan akarják majd idehaza is használni. Megkérdezem a Dune-t, szerintük mi a gondja a programnak.

Köszönöm a segítséget. :)
Slai007

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.06.22. 09:23

Slai007 írta:...Nem sikerül. Feltelepítettem a letöltött APK file-t, futtatás után sötét képernyő. Alkalmazás engedélyre nincs szüksége.

Akkor vélhetően csak Android TV-n megy, vagy nem engedélyezett külső videókimenettel rendelkező eszközön. De hamarosan bizonyosan több tapasztalat lesz ezzel kapcsolatban, mert sokan akarják majd idehaza is használni. Megkérdezem a Dune-t, szerintük mi a gondja a programnak.
Kyle
Adminisztrátor

Következő

Vissza: Videólejátszók