SOS: Dune HD Real Vision 4K lejátszónál nem érem el a menüt!

Olyan kérdések helye, amelyek vélhetően a Pro Vision 4K Solo egyedi hardverével (pl. processzor, Dolby Vision) függhetnek össze, tehát nem pl. a lejátszás közben történő dolgokkal, melyek a Realtek-es Dune HD modelleket egyformán érinthetik.

Re: SOS: Dune HD Real Vision 4K lejátszónál nem érem el a me

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.12.02. 15:40

Limpi írta:Viszont a távvezérlő app ebben az esetben (amikor fekete képernyővel indul) pont nem működik!

Ez szerintem nem így van (semmi oka nem lenne), de kipróbálom.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Limpi » 2022.12.02. 10:54

Köszi még egyszer!

Viszont a távvezérlő app ebben az esetben (amikor fekete képernyővel indul) pont nem működik!
Csak a távirányító gombjainak megfelelő parancsokat tudta kiadni.
A menü navigációra "not supported"-ot írt, meg hogy akkor a TV-n navigáljak. :roll:
A vicc az, hogy miután végre sikerült helyreráznom a lejátszót és újra a főmenüvel indítanom,
az app menü navigálása is azonnal működni kezdett! (És azóta is jó, amúgy nagyon tetszik.)

Ez azért egy elég nagy csapda. Meg tudod kérdezni a fejlesztőket, hogy a BT-s távirányító milyen
gombkombinációjával lehet visszatérni a fekete képernyőről?
(Tuti lehet, mert nekem végül sikerült, csak nem tudom pontosan hogyan és nincs kedvem megpróbálni
reprodukálni...)
Limpi

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.12.02. 09:54

Limpi írta:Itt a megoldás...

A távvezérlő appal is simán el lehet navigálni a beállítások között oda, ahol átkapcsoltad, és vissza is lehet állítani. Nem értem, miért nem sikerült először. Az IP-s parancsok szintén segítenek, ahogy most már tudod ezt is.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Limpi » 2022.12.01. 20:30

Itt a megoldás (köszönet Czibolya Dánielnek!):

"[...] reklámot megjelenítő kijelzőknél hasznos.
Ilyenkor böngészőjéből egy hálózati parancsot kell kiadnia a készüléknek. Feltétele, hogy csatlakozzon a lejátszó a hálózathoz.

http://10.0.0.1/cgi-bin/do?cmd=set_playback_state&speed=0&position=0&black_screen=0
a “10.0.0.1” helyére írja be a lejátszó ip címét."

Egyébként a távirányítóval sikerült végül valahogy nagy nehezen visszahoznom a főmenüt, de sajnos fogalmam sincs, hogy mit kellett nyomni ehhez...
(Az biztos, hogy nem elég egy gombot röviden nyomni. Hanem többet kell egyszerre, valamelyiket hosszan vagy valami ilyesmi dokumentálatlan "trükk" lehet rá.)
Limpi

HozzászólásSzerző: Limpi » 2022.12.01. 18:24

Ez mégsem segített.   

Az FW-t teljesen újra rakta, de az eredmény változatlan!

Most próbálom régebbi FW-kkel, először a latest stable verzióval...

Van Factory Reset kiadására mód pendrive-on keresztül valamilyen parancsfájllal?
Szóval hasonlóan mint ez a vész FW frissítés (tehát menü nélkül)?
Limpi

HozzászólásSzerző: Limpi » 2022.12.01. 18:10

Na, sikerült megoldani!
Annyi volt a "trükk", hogy a pendrive-on "dune_firmware.dff"-re kell átnevezni az FW-t.
Innen tudtam meg:
https://dune-hd.com/eng/support/online_manual/troubleshooting
Limpi

HozzászólásSzerző: Limpi » 2022.12.01. 18:02

Azt kifelejtettem, hogy a lejátszón a legújabb béta firmware van.
Szóval annál allítottam egyedire a kinézetet (Dune skin).
Majd a Beállítások \ Egyéb \ Energiatakarékosság alatt állítottam be azt az opciót, hogy bekapcsoláskor ne a menü jelenjen meg, hanem fekete képernyő...

És a fekete képernyőről nem tudom felhozni a menüt sehogy sem. Pedig gondolom van rá valami trükk...
Limpi

SOS: Dune HD Real Vision 4K lejátszónál nem érem el a menüt!

HozzászólásSzerző: Limpi » 2022.12.01. 17:49

Sziasztok!

Az új Dune HD Real Vision 4K lejátszómnál a Dune egyedi skin beállítását követően sikerült még azt is beállítanom a Settings-ben, hogy a lejátszó ne a menüvel induljon, hanem fekete képernyővel. (Azt hittem az áram alá helyezést követő működésre vonatkozik.)

Most mindig így indul (a töltést jelző DUNE logó után fekete képernyő fogad) és ezt követően a menüt sehogy sem tudom elérni! :O
Csak a Mute gomb és a légegeret bekapcsoló gomb működik a távirányítón (azok rendben mennek), de az összes többi gombra nem csinál semmit...

Mi a trükk a menü elérésére?

Vagy ha azt nem tudjátok, akkor hogy tudom a teljes lejátszót alaphelyzetbe hozni a menü elérése nélkül? (Nincs rajta Reset gomb, se Power, se semmi...)

Letöltöttem a Dune Control app-ot, de sajnos azzal is csak távirányító parancsokat tudok kiadni, a menü navigálására azt írja, hogy "not supported" és végezzem a TV-vel...

Az is próbáltam, hogy FAT32-re formázott pendrive-ra másoltam a legújabb FW-t
(dune_firmware_tv175u_221018_1640_r20.dff) és úgy indítani a lejátszót.
Vagy indítást követően bedugni.
De nem indítja el magától, hanem gondolom a file browser-ből kéne elindítani, de azt meg nem érem el... :(
Limpi

Vissza: Pro Vision 4K Solo specifikus kérdések