HDMI in képe és alap felbontás

Olyan kérdések helye, amelyek vélhetően a Pro Vision 4K Solo egyedi hardverével (pl. processzor, Dolby Vision) függhetnek össze, tehát nem pl. a lejátszás közben történő dolgokkal, melyek a Realtek-es Dune HD modelleket egyformán érinthetik.

Re: HDMI in képe és alap felbontás

HozzászólásSzerző: ferences » 2022.04.17. 07:50

Működik, köszönöm.
ferences

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.04.05. 09:32

ferences írta:...Lehet e olyat beállítani, hogy a menü alap felbontás csak full HD legyen...

Hogyne. Állítsd be a 1080p/60Hz-es videókimenetet (tehát bootolás után ez lesz a HDMI-n), és automatikus felbontásváltást (tehát minden film az eredeti felbontásban indul el)! Csak ekkor ugye figyelned kell arra, hogy ne indítsd 4K filmet amikor a projektort nézed, illetve nem lesz felskálázva a kisebb felbontású film fullHD-ra vagy 4K -ra. Lehet, jobb megoldás lenne, ha automatikus lenne a videókimenet beállítása, és figyelnél arra, hogy előbb a vetítőt/tévét, majd az erősítőt (ha van), végül a lejátszód kapcsold be. Így jó eséllyel megtudná a HDMI-kézfogás során a lejátszó, hogy a kijelző max. milyen felbontást és képfrissítést támogat, és azt használná.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: ferences » 2022.04.04. 18:23

Rendben, köszönöm, akkor semmire sem tudom használni, amire szerettem volna..

Utolsó kérdés: HDMI spliter-rel megy a kép 4K -s tv-be, a másik egy SIM2 projektorba. Lehet e olyat beállítani, hogy a menü alap felbontás csak full HD legyen és amikor elíndítok vmi tartalmat, akkor váltson a megfelelő felbontásra. A projektor full HD és macera mindig állítgatni, a menüt sem látom.
ferences

Re: HDMI in képe

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.04.04. 08:36

ferences írta: Az Apple tv képét hogyan tudom előcsalni?...

EZ a topik szól erről. De ez nem 4K-s bement és nem is használható HDMI-switch-ként, nem erre van.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HDMI in képe és alap felbontás

HozzászólásSzerző: ferences » 2022.04.02. 15:21

Sziasztok, következő a rendszerem: Solo lejátszó, HDMI out megy a 4K tévébe. HDMI in-be megy egy Apple tv. HDMI hang out megy egy Denon AVR A100-ba.
Kérdéseim:
Az Apple tv képét hogyan tudom előcsalni?
Miért van az, hogy ha a HDMI hangot csatlakoztatom, azonnal elmegy a hang a tévéről, akkor is, ha az erősítő kikapcsolt állapotban van.
Mit kellene beállítanom? Direkt ezért vettem, mert a Denon csak full HD jelet tud kezelni.

A hang kérdést megoldottam, már csak az érdekel, hogy a HDMI bemeneten lévő Apple tv képét hogyan tudom előcsalni.
Köszönöm.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ferences 2022.04.04. 18:19-kor.
ferences

Vissza: Pro Vision 4K Solo specifikus kérdések