DTS MA és HDR/DV lejátszási probléma

Olyan kérdések helye, amelyek vélhetően a Pro Vision 4K Solo egyedi hardverével (pl. processzor, Dolby Vision) függhetnek össze, tehát nem pl. a lejátszás közben történő dolgokkal, melyek a Realtek-es Dune HD modelleket egyformán érinthetik.

Re: DTS MA és HDR/DV lejátszási probléma

HozzászólásSzerző: mglita » 2021.05.04. 16:42

emre33 írta:Ez egy hiba.
Dune tud róla, dolgoznak a problémán.

"The problem with this file is not related to Dolby Vision.
The problem is caused by English DTS HD MA audio track in MP4 container -- RTD1619 does not support it well.
If you choose another audio track, it works fine.
So far we have never seen MP4 files with DTS HD MA audio, it seems to be rate and exotic combination.

Our engineers are investigating if it is possible to add support for DTS HD MA audio tracks in MP4 container"

dj pundro küldte az infot.

De a hibát én is megerősítem, ez tényleg nem jó, MP4 és a DTS-HD MA nem szereti egymást

Pfu! Na ezt nem is néztem mi a közös ezekben a fileokban és lehet, hogy tényleg az, hogy mp4 mind! Viszont, az nem tetszik, hogy azt írják, hogy eddig nem láttak még ilyet, itthon az összes nagy REMUX ezzel a comboval készül (sajnos). Ezt most kérdezte meg a DUNE-től pundro?
mglita

HozzászólásSzerző: emre33 » 2021.05.04. 14:06

Ez egy hiba.
Dune tud róla, dolgoznak a problémán.

"The problem with this file is not related to Dolby Vision.
The problem is caused by English DTS HD MA audio track in MP4 container -- RTD1619 does not support it well.
If you choose another audio track, it works fine.
So far we have never seen MP4 files with DTS HD MA audio, it seems to be rate and exotic combination.

Our engineers are investigating if it is possible to add support for DTS HD MA audio tracks in MP4 container"

dj pundro küldte az infot.

De a hibát én is megerősítem, ez tényleg nem jó, MP4 és a DTS-HD MA nem szereti egymást
emre33

HozzászólásSzerző: mglita » 2021.05.04. 11:47

Kyle írta:
mglita írta:...A hanglánc igen egyszerű...

Amit kipróbálnák a helyedben:
– Akad a hang akkor is, ha a Dune dekódolja, azaz nem továbbküldés van kiválasztva? Mert ha nem, akkor abból azt gondolnám, nem a Dune-nek okoz gondot a hangsáv.
– Kipróbálnék egy ilyen problémás fájlt egy erősítőre kötött Dune-ön, nem csak ezen a soundbaron.
– Kipróbálnék egy másik HDMI-kábelt, akár amit a lejátszóhoz kaptam.
– Ha a TV is képes ezt a hangsávot dekódolni, akkor megnézném, mi van, ha oda küldöd ki. Ha a lejátszó oldalán a gond, akkor ott is azt kell tapasztalnod, mint a soundbar esetén.
Megnézünk mi is egyébként egy általad mutatott fájlt (ha megtaláljuk valahol), nálunk mit csinál. Bizonyosan nem normális semmilyen villódzás, de nem tudom, hogy a fájlban van-e a gond, vagy sem. Ha nem a fájlban, akkor bizonyosan javítani fogják, ahogy látod most épp a Dolby Vision kompatibilitás szélesítése és tökéletesítése a fókusz a Dune-nél.

Köszönöm! Az első javaslat kapcsán: hogy állítsam be a settingsben a hangot, hogy a Dune dekódolja? Ha rawra
Van állítva minden, akkor adja tovább? Ha a Dune dekódol akkor van bármilyen információ vesztes? De ugye ezzel egy időben a kép is szakadozik a master hangoknál.
mglita

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.05.04. 11:34

mglita írta:...A hanglánc igen egyszerű...

Amit kipróbálnák a helyedben:
– Akad a hang akkor is, ha a Dune dekódolja, azaz nem továbbküldés van kiválasztva? Mert ha nem, akkor abból azt gondolnám, nem a Dune-nek okoz gondot a hangsáv.
– Kipróbálnék egy ilyen problémás fájlt egy erősítőre kötött Dune-ön, nem csak ezen a soundbaron.
– Kipróbálnék egy másik HDMI-kábelt, akár amit a lejátszóhoz kaptam.
– Ha a TV is képes ezt a hangsávot dekódolni, akkor megnézném, mi van, ha oda küldöd ki. Ha a lejátszó oldalán a gond, akkor ott is azt kell tapasztalnod, mint a soundbar esetén.
Megnézünk mi is egyébként egy általad mutatott fájlt (ha megtaláljuk valahol), nálunk mit csinál. Bizonyosan nem normális semmilyen villódzás, de nem tudom, hogy a fájlban van-e a gond, vagy sem. Ha nem a fájlban, akkor bizonyosan javítani fogják, ahogy látod most épp a Dolby Vision kompatibilitás szélesítése és tökéletesítése a fókusz a Dune-nél.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: mglita » 2021.05.02. 08:15

Kyle írta:
mglita írta:...Ahogy Master hangsávra váltok akadozik...

Hol kellene szólnia a hangnak, hogy néz ki a hangláncod? Milyen bitsebességet ír ki a lejátszó, amikor akadozik? Honnan játszol le? Mi az olvasási teszt eredménye arról a forrásról, azzal a fájllal, ami akadozik?

Szia! A hanglánc igen egyszerű. A Dune Vision 4K Solo AUDIO OUT-ján megy ki a hang egy Audioquest Pearl (48gbps) kábelen egy JBL 9.1 Soundbar HDMI IN-jébe. A soundbar szólaltatná meg. A Duneből a kép egyből az LG CX 77-be megy. De nekem az a fura, hogy ha a hangot valami nem tudja kezelni akkor a képre miért van befolyással? De elvileg mindkét eszköz kezeli.(Ugye szól is, csak akadozik a képpel.)
Egyelőre én csak az info gombbal tudom megnézni a bitsebességet, az pedig 80. Az olvasási tesztet nem tudom, hogy kell futattani. De a HDD (16tb WD RED Pro) benne van most a DUNE-be, onnan olvassa ki közvetlenül.

A DV DL-nél ez a villódzás normális még? Ezt javítani fogják?

Köszönöm!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mglita 2021.05.03. 20:27-kor.
mglita

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.05.01. 23:32

mglita írta:...Ahogy Master hangsávra váltok akadozik...

Hol kellene szólnia a hangnak, hogy néz ki a hangláncod? Milyen bitsebességet ír ki a lejátszó, amikor akadozik? Honnan játszol le? Mi az olvasási teszt eredménye arról a forrásról, azzal a fájllal, ami akadozik?
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: mglita » 2021.05.01. 20:12

A Dolby Vision probléma körhöz annyit tudtam lokalizálni, hogy a DV DL tartalmakat nem látja a DUNE Dolby Vision-nek csak HDR-nek. A DV SL-ek rendben vannak. Mi lehet a megoldás?

UPDATE: A beta firmware-t kipróbáltam és most már tényleg felismeri a TV a DL fájlokat DV-nek, viszont 3 filmen is tesztelve, lejátászkor, mikor snitt váltás történik ugrik a fényerő, mintha késve dolgozná fel az adott jelenet / snitt fényelési információit és már megy az adott snitt mikor vibrálás után beáll a jó értékre. Pedig a firmware frissítési leírásban a másik topicban azt írják, hogy ez pont megoldódott. Egyelőre még nem, remélem ez a jelenség nem csak nálam van :). Így egyelőre megy vissza a régi firmware.

A DTS Master hangnál kép akadás most is fenn áll.
mglita

DTS MA és HDR/DV lejátszási probléma

HozzászólásSzerző: mglita » 2021.05.01. 16:24

Az mitől lehet, hogy a DTS Master hangsávok beállításakor (UHD HDR vidiknél) a kép és hang is elkezd fagyni. Többször tapasztalom (talán eddig csak egyszer volt, hogy nem). Rosszul lenne megcsinálva a release? De ha hangsávot váltok egy másikra akkor tökéletesen folytatódik a lejátszás. Ahogy Master hangsávra váltok akadozik.

Ugyan itt kérdés, hogy van ez a file:
Birds.of.Prey.And.the.Fantabulous.Emancipation.of.One.Harley.Quinn.2020.2160p.UHD.REMUX.DV.DL.DTS-HD.MA.7.1.HEVC-HUN-UFO971 vagy akár ez is:
American.Psycho.Uncut.2000.UHD.BluRay.2160p.REMUX.Dolby.Vision.DL.DTS-HD.MA.7.1.HEVC.HUN-TRiNiTY

És ez elvileg mind kettp Dolby Vision, mégis a TV (LG 77CX) HDR-ként jeleníti meg / úgy látja. Egyébként ebben is probléma nekem a Master hangsáv, mindkettőben.

Köszönöm szépen a segítséget!
mglita

Előző

Vissza: Pro Vision 4K Solo specifikus kérdések