Dolby Vision lejátszása

Olyan kérdések helye, amelyek vélhetően a Pro Vision 4K Solo egyedi hardverével (pl. processzor, Dolby Vision) függhetnek össze, tehát nem pl. a lejátszás közben történő dolgokkal, melyek a Realtek-es Dune HD modelleket egyformán érinthetik.

Re: Dolby Vision lejátszása

HozzászólásSzerző: mglita » 2021.05.11. 10:55

Kyle írta:
mglita írta:...Mi lehet a gond? Lehet, hogy a DUNE még gyerekcipőben jár a Dolby Vision tartalmakat illetően és egyelőre még nem az igazi?

Ehhez – hogy a Te tévéden hogyan néz ki jobban egy Dolby Vision-ös film, milyen beállítások vannak érvényben az adott HDMI-bemenethez, valóban olyannak készült a film, amelyiket Te jobbnak mondod, a TV saját lejátszója hogyan dolgozza fel a DV-t a Dune-höz képest – nem tudok hozzászólni. Az biztos, hogy semmit SOHA ne állítgass az Android rendszer beállításainál, minden, amit érdemes kapcsolni, módosítani, az a Dune saját Beállítások/Kép menüjében van.
A Dune többször is leírta frissítések megjegyzésében: „a fenti esetekben mindig a kibővített Dolby Vision infókat használja a fájlból a lejátszó, és ez is kerül a megjelenítőre, tehát valódi Dolby Vision eredményt kapunk!” De ki tudod próbálni, hogy ne a Dune dekódolja a DV információt, hanem bízza a tévére: Dolby Vision kimenet mód => STD DV (standard, megjelenítő dekódol).
Egyébként miért van AUTO módban a videókimeneted, és miért nincs engedélyezve a 29,97/59,94 Hz-es lejátszás? Illetve 10 bites beállítást látok, a Dolby-hoz pedig 12 kellene. De inkább a Dune saját Beállítások menüjét nézzük, ne az Androidot!

Ez ugye az egyéb beállításokból érhet el, nem az android menüpontból. De kétségtelen, hogy android beállítások ezek is. Viszont bizonyos esetekben lehet, hogy hozzá kell nyúlni ha a TV-hez kell igazítani. A videokimenet auto és a 29,97/59.94 ezek default értékek (De a TV-n be van állítva, hogy legyen minden 24 ez az LG True Cinema beállítás). A 10 bites megjelenítés szerintem a DUNE menjüére vonatkozik, mert ugye épp azt mutatja a rendszer de ha DV filmet nézek akkor az infoban 12bitet ír.

Az STD DV-t ki fogom próbálni de sokszor látom azt, hogy játszom épp a DV filmet és az infóba Dolby Vision STD szerepel, ezek szerint akkor pont erről van szó. Egyébként AUTO-n van a kép beállításban minden DV és HDR téma.
mglita

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.05.11. 09:47

mglita írta:...Mi lehet a gond? Lehet, hogy a DUNE még gyerekcipőben jár a Dolby Vision tartalmakat illetően és egyelőre még nem az igazi?

Ehhez – hogy a Te tévéden hogyan néz ki jobban egy Dolby Vision-ös film, milyen beállítások vannak érvényben az adott HDMI-bemenethez, valóban olyannak készült a film, amelyiket Te jobbnak mondod, a TV saját lejátszója hogyan dolgozza fel a DV-t a Dune-höz képest – nem tudok hozzászólni. Az biztos, hogy semmit SOHA ne állítgass az Android rendszer beállításainál, minden, amit érdemes kapcsolni, módosítani, az a Dune saját Beállítások/Kép menüjében van.
A Dune többször is leírta frissítések megjegyzésében: „a fenti esetekben mindig a kibővített Dolby Vision infókat használja a fájlból a lejátszó, és ez is kerül a megjelenítőre, tehát valódi Dolby Vision eredményt kapunk!” De ki tudod próbálni, hogy ne a Dune dekódolja a DV információt, hanem bízza a tévére: Dolby Vision kimenet mód => STD DV (standard, megjelenítő dekódol).
Egyébként miért van AUTO módban a videókimeneted, és miért nincs engedélyezve a 29,97/59,94 Hz-es lejátszás? Illetve 10 bites beállítást látok, a Dolby-hoz pedig 12 kellene. De inkább a Dune saját Beállítások menüjét nézzük, ne az Androidot!
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: mglita » 2021.05.10. 21:47

Azt vettem észre, hogy ha a Dune lejátszón játszok le DV tartalmat az LG OLED CX-tvn, akkor elég sötét a kép, a HDR hez képest határozottan nagy a különbség, ami szép fényes!

Odáig eljutottam, hogy valószínű a DUNE fog le valamit DV fényerőből. Ami fényes, az is sötétebb, ami sötét, az pedig feketébe megy át. Kipróbáltam ugyan azt a filet amit DUNE-ről játszok le és sötétnek gondolom, a TV belső lejátszójával is, ahol jobb egy fokkal. Tehát valahol a DUNEben vagy DUNE és CX között van képfeldolgozási gond vagy információ vesztés. Tulajdonképpen nem látok Állitgattam a HDMI Rangen is, hogy full vagy limited, de nem látok különbséget.

Ezek a beállításaim a rendszer videó esetében:

https://cdn.prohardver.hu/dl/upc/2021-05/847979_img_6174.jpg
https://cdn.prohardver.hu/dl/upc/2021-05/847979_img_6175.jpg

Ha pl beállítom, hogy a DUNE mindent HDR-ként játszon le, tehát a DV tartalmakat, akkor sokkal "szebb" a videók képe, nem sötét, több képi információt látok.
Mi lehet a gond? Lehet, hogy a DUNE még gyerekcipőben jár a Dolby Vision tartalmakat illetően és egyelőre még nem az igazi?
mglita

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.03.03. 17:21

whanklee írta:Amúgy ts kiterjesztés, és ahogy látom csak mkv tetszik neki, és ott sem mindegyik...

Azt kell tudnia, amit a legújabb firmware leírásban látsz (előző válaszomban linkeltem). Blu-ray eredeti m2ts fájlának pl. mennie kell.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: whanklee » 2021.03.03. 13:55

Igen, természetesen, azzal kezdtem. Amúgy ts kiterjesztés, és ahogy látom csak mkv tetszik neki, és ott sem mindegyik.
- MKV P5.
- MKV P7 MEL single-track.
- MKV P8.
- MP4 P5.
- MP4 P7 MEL single-track.
- M2TS P8.
whanklee

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.03.03. 12:15

whanklee írta:Sziasztok,
Tegnap vásároltam egy Pro Vision 4K Solo eszközt...

Ugye, firmware-frissítéssel kezdted, és most EZ van rajta? Milyen fájlokkal van gond? Gyanítom nem blu-ray ISO.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: whanklee » 2021.03.03. 11:07

Sziasztok,
Tegnap vásároltam egy Pro Vision 4K Solo eszközt, azonban a letöltött filmeknél nem ugrik fel a Dolby Vision. A fórumban listázott sample videókat lehúztam, ott viszont a tévém (LG CX) kapásból dobta, hogy Dolby Vision. Most arra tudok gondolni, hogy a RLS-ben hiába van megjelölve, hogy Dolby Vision, valójában az továbbra is csak HDR10. Tapasztalt más is hasonló gondot?
whanklee

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.02.28. 18:08

MasterDj írta:Valakinek vélemény tapasztalat esetleg ?

Mi a kérdés? Nekünk ment minden, amit eddig próbáltunk. Ha van egy különlegesebb, más készüléken problémásnak tartott fájl, írd meg, és szívesen kipróbáljuk!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: MasterDj » 2021.02.26. 22:47

Valakinek vélemény tapasztalat esetleg ?
MasterDj

Dolby Vision lejátszása

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.02.22. 11:16

Mivel ez a modell a legelső a Dune HD-tól, ami a Dolby Vision színrendszerű videókat is képes lejátszani, bizonyosan számos kérdés és probléma lesz legalább eleinte ebben a témában, ezért nyitottam egy topikot neki. Mi eddig az ITT található MKV fájlokat teszteltük, illetve pár Blu-ray-t. Az eredeti 4K Blu-ray fájlokban (ISO vagy 1:1-es mappamásolat) várhatóan nem lesz gond a szabványosság miatt. Az MKV már érdekesebb kérdés, de a fenti linkről (az MKV konténer fejlesztőitől) letölthető fájlok alapvetően nincs gond. Aki találkozik olyan, bizonyosan Dolby Vision-t tartalmazó videoval, ami nem jól működik, kérjük jelezze itt!
Kyle
Adminisztrátor

Előző

Vissza: Pro Vision 4K Solo specifikus kérdések