DTS hangsáv esetén akadozva meginduló videó lejátszás

Olyan kérdések helye, amelyek vélhetően a Pro Vision 4K Solo egyedi hardverével (pl. processzor, Dolby Vision) függhetnek össze, tehát nem pl. a lejátszás közben történő dolgokkal, melyek a Realtek-es Dune HD modelleket egyformán érinthetik.

Re: DTS hangsáv esetén akadozva meginduló videó lejátszás

HozzászólásSzerző: Limpi » 2022.12.08. 12:40

Mindkét készüléktől (Dune HD Pro Vision 4K Solo és Dune HD Real Vision 4K) elálltam,
szóval ennek a problémának a megoldása számomra okafogyott lett.
(Ettől még másoknak hasznos lehet, ha egyszer lesz rá megoldás.)

A(z egyébként hivatalos) forgalmazónál szó nélkül visszavették őket és említették, hogy tudnak róla, hogy elég bug-osak...
Limpi

HozzászólásSzerző: Limpi » 2022.12.02. 18:04

Itt egy videó a problémáról (ami mondjuk pont Z9X-el készült, de az új Dune-okon is teljesen hasonló az akadozás):
https://limpi.hu/private/IMG_4041_AVATAR_Z9X.MOV

Összehasonlításként ugyanez Apple TV 4K + Infuse 7-el lejátszva:
https://limpi.hu/private/IMG_4042_AVATAR_INFUSE.MOV

Van hasonló összehasonlításom a WALL-E.2008.1080p.BluRay.DTS-ES.x264.HuN-TRiNiTY-hez is:
(Ez eredetileg annak bemutatására készült, hogy az Android-os lejátszókon nekem (minden fájnál)
kicsit később indul a hang, mint a kép. Emiatt WALL-E-ben már pont lemarad az éneklés eleje...)

Realtek + Android lejátszókkal (3 különbözővel):
https://limpi.hu/private/IMG_4039_WALL-E_Z9X.MOV

Apple TV 4K + Infuse 7:
https://limpi.hu/private/IMG_4043_WALL-E_INFUSE.MOV

A Dune-ok egyébként szebben tudják indítani a filmeket a Z9X-nél, mert még indulás előtt be tudják állítani a megfelelő
képfrekvenciát. Szóval a lejátszás első másodperce emiatt szebb (nincs a lejátszást követően kép kimaradás, mint a
fenti Z9X-es videóknál), de aztán az akadozás ugyanúgy van. Az utolsó megakadást követően kerül szinkronba a kép
és hang, majd onnantól jó a lejátszás. (Pause/Resume során is ugyanilyen akadozás van, mivel valójában Stop, majd Play
művelet történhet háttérben, szóval nem a megszokott "igazi" felfüggesztés. A két stream elcsúszása későbbi pontokon látszik,
amikor beszélő színészek láthatóak, ezekből a videókból nem derül ki.)

(Bocs a videók minősége miatt, egyszerű iPhone SE (1st gen.)-vel vettem fel.
PC-re letöltve és valami jóféle lejátszóval érdemes megnézni őket, mert nem biztos, hogy böngészőn keresztül jó lesz a lejátszás...)

--
UPDATE (2022.12.08.):
A videókat nemsokára törölni fogom a tárhelyről, szóval ha esetleg valakit érdekelnek, az még mostanában nézze meg / töltse le őket! :)
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Limpi 2022.12.08. 12:46-kor.
Limpi

HozzászólásSzerző: Limpi » 2022.12.02. 17:40

Minden egyes FW update után valóban nem csináltam factory reset-et.

Ha esetleg megvan ez a release, akkor kérlek, ezzel nézd (de most letölteni pont ezt sajna már nem nagyon lehet):
Avatar.Extended.Collectors.Edition.Repack.2010.1080p.BluRay.DTS.x264.Hun-OnlyMux
Ezzel volt eddig a legrosszabb. (Tuti nem a fájl rossz, mert minden más nem Android-os lejátszó tökéletesen viszi!)
MediaInfo ezt mondja a hangsávról (szerintem semmi extra):
Kép

Egyébként van Budapesti bemutatótermetek?
Mert akkor szívesen elvinném egy USB 3.0-as mobil rack-en és megnézném nálatok, hogy ott hogy nem akadozik ugyanez.
Anélkül én már nem fogom elhinni, mert már napokat teszteltem 3 különböző lejátszóval és minddel mindig ugyanúgy rossz volt.
A gyárilag előtelepített FW-kkel is, amiken nem kellhetett factory reset!
És ez az akadozás HDMI-n is van (sőt, HDMI Audio Only-n is). Szerintem tuti szoftveres gond.

A Pause/Resume problémám kapcsán pedig azt figyeltem meg, hogy csak ezek a Android-os lejátszók nem felfüggesztik a térhang stream-jét,
hanem teljesen megszakítják (ahogy Stop során is). Minden más lejátszó (amivel eddig találkoztam) tudja rendben szüneteltetni (régi Dune
és Infuse is), tehát Pause alatt az erősítő változatlanul a DD 5.1 / DTS / stb. jelet mutatja, az nem szűnik meg!
Erre írtam, hogy Android (9) és/vagy Realtek (RTD1619D) specifikus bug lehet. Ezt részben független problémakör lehet a DTS akadozástól,
ami legalább 7 mp-ig tart és ami alatt egyébként a kép és hang sincs szinkronban. Míg más lejátszókon nincs akadozás (ugyanazon fájlokkal,
TV-vel és erősítővel) és azonnal szinkronban van a kettő... (Ha mégis az erősítőm lenne a ludas, akkor csak ezekkel a Realtek-es Android-os
lejátszókkal nem működik megfelelően, amin azért csodálkoznék. Persze lehet, hogy végül mégis ez derül majd ki.
Onkyo TX-NR708 és a hanglejátszásával kb. 10 év alatt sosem volt gondom.)
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára Limpi 2022.12.02. 18:50-kor.
Limpi

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.12.02. 15:59

Limpi írta:Volt factory reset is....

Minden egyes firmware-váltás esetén érdemes a gyári állapotot visszaállítani, hogy törlődjenek olyan ROM területek, amiket az előző firmware még másra/máshogy használt.
Megnézem az Avatar fájlt, amire hivatkozol, mivel nem láttam még ilyen hibát, miközben nem ritka a DTS hangsáv, szóval ha általános gond lenne, akkor már találkoztunk volna vele.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Limpi » 2022.12.02. 11:33

Kyle írta:
Limpi írta:...Nyilvánvalóan szoftveres gond.

Ez más a sokadik hasonló gondod, de ilyen hibáról sem tudunk. Melyik firmware van fent (verzió száma) és honnan játszol le? Írtam másik kérdésedre, hogy factory reset kellene.

Számos firmware-rel próbáltam (köztük legújabb stable és beta), valamint több (3 különböző Realtek RTD1619DR + Android alapú lejátszóval).
Volt factory reset is.

Nem biztos, hogy minden filmnél fellép (nem sokat próbáltam még), de néhánynál biztosan. Csak a DTS hangsáv esetén!
Ja és ez HDMI hanggal is (a HDMI Audio Only kimeneten is)!

Ugyanezeket a filmeket tökéletesen viszi a régi HDI Dune HD Base 3.0 lejátszóm, szóval egész biztosan az Realtek RTD1619DR + Android ökoszisztémán belül keresendő a hiba és nem a fájlokban.

Egyetlen lejátszó még lehetne valahogy egyedileg hibás, de három (2 db Dune, 1 db Zidoo) egész biztosan nem...
Limpi

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.12.02. 10:08

Limpi írta:...Nyilvánvalóan szoftveres gond.

Ez más a sokadik hasonló gondod, de ilyen hibáról sem tudunk. Melyik firmware van fent (verzió száma) és honnan játszol le? Írtam másik kérdésedre, hogy factory reset kellene.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Limpi » 2022.11.30. 10:41

Ez minden kimenet keresztül van (HDMI, HDMI Audio Only, Coax, Optical).

Nyilvánvalóan szoftveres gond.
Limpi

DTS hangsáv esetén akadozva meginduló videó lejátszás

HozzászólásSzerző: Limpi » 2022.11.26. 11:37

Következő problémám:

Mindjárt a legelső tesztfájlom (Avatar.Extended.Collectors.Edition.Repack.2010.1080p.BluRay.DTS.x264.Hun-OnlyMux) esetében problémába ütköztem a DTS hangsáv (1510 kbps) használata mellett.
A lejátszás elindításakor egy ideig akadozik a kép és a hang is, kb. 7 mp-ig. Csak azt követően kerül a kettő szinkronba és onnantól jó csak.
Pause, majd play esetén is kb. a 7. másodpercig látszik, hogy nincs szinkronban a kép és a hang (a beszélő színészek száján jól megfigyelhető),
akkor egy pillanatra megakad a kép és a hang is, majd szinkronba kerülnek és onnantól jó a lejátszás.
Szóval indítást követően kb. 7 másodpercig "bénázik" és csak onnantól jó a lejátszás.
Próbáltam a legújabb stable és beta FW verziókkal és minden hangkimeneten (coax, optical, fő HDMI, audio only HDMI), teljesen ugyanúgy rossz.
Ugyanezt a fájlt a 12 éves HD Base 3.0-ám tökéletesen viszi (és más lejátszók is, pl. Apple TV 4K első és harmadik generációja).

Kérdésem, hogy ez ismert probléma-e (a DTS hang kezelése ismerten bugos)? Ha igen, van róla infó, hogy mikor lesz javítva?
(Ha nem, akkor tudok róla videó felvételt linkelni.)
Limpi

Előző

Vissza: Pro Vision 4K Solo specifikus kérdések