HDMI beállítások elvesznek a készülék ki-bekapcsolása után

Olyan kérdések helye, amelyek vélhetően a Pro Vision 4K Solo egyedi hardverével (pl. processzor, Dolby Vision) függhetnek össze, tehát nem pl. a lejátszás közben történő dolgokkal, melyek a Realtek-es Dune HD modelleket egyformán érinthetik.

Re: HDMI beállítások elvesznek a készülék ki-bekapcsolása ut

HozzászólásSzerző: tskivalley » 2022.03.16. 20:32

Megcsináltam a factory resetet és nincs változás...
Én ezt tényleg nem értem...
A gyártót nem lehetne megkérdezni valahogy..??
tskivalley

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.03.16. 17:59

tskivalley írta:...ott is azt mondták hogy a HDMI beállítások nem maradnak meg ha kikapcsolom a lejátszót, mert bekapcsoláskor MINDIG visszaáll RAW formátumra mivel ez az alap beállítása...

Hülyeséget mondtak, minden beállítást elment a készülék. Ha kikapcsolod a HDMI-hangot, annak úgy kell maradnia addig, amíg Te nem változtatsz a beállításon. Ha nem íg van, akkor valami nincs rendben. Megcsináltad a factory resetet és nincs változás?
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tskivalley » 2022.03.16. 16:08

OK, értem.
De, beszéltem a bolttal, ott is azt mondták hogy a HDMI beállítások nem maradnak meg ha kikapcsolom a lejátszót, mert bekapcsoláskor MINDIG visszaáll RAW formátumra mivel ez az alap beállítása.
Egyféleképpen nem megy el, ha a menüben a bekapcsoló gombot nem teljes kikapcsolásra állítom, hanem csak stand by üzembe.
Ekkor viszont nem állítja le a belső HDD meghajtót, állandóan megy és pár óra után tűzforró lesz az egész burkolat.
Ezzel szívtam az Egreat A10-zel is, ugyanezt csinálta, csak ott nem volt lehetőség a bekapcsoló gomb konfigurálására, manuálisan kellett kikapcsolnom a hátán lévő kapcsolóval...

Tudom, hogy szoftveresen semmi baja, ez így működik, csak mivel nekem olyan régi a házimozi erősítőm hogy nincs rajta HDMI bemenet ezért kénytelen vagyok ezt a kábelt közvetlenül a TV-be dugni és ott mindig lesz hang is...:-(
tskivalley

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.03.16. 15:30

tskivalley írta:...Szerintem megy vissza a forgalmazónak...

Nem azt tanácsoltam, hogy tegyél vissza egy régebbi firmware-t. Hanem hogy frissítsd, ha nem a legújabb, és mindenképpen csinálj egy factory resetet. Hiába küldöd vissza, semmi baja nincsen, nem hardverhibáról van szó.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tskivalley » 2022.03.16. 14:55

Megnéztem a régebbi FW verzióval, ugyan úgy visszaállítja a HDMI out-ot RAW-ra...

Szerintem megy vissza a forgalmazónak...
tskivalley

HozzászólásSzerző: tskivalley » 2022.03.16. 13:43

Ha lehalkítom a TV-t akkor persze nem szól de a Samsungnál ilyenkor a képernyő bal oldalán elkezd villogni egy áthúzott hangszóró ami viszont nem túl szép látvány...
A jelenlegi FW verzió ez: 220209_0257_r20
Amikor megvettem, az első indításkor lefrissítette magát erre: 211224_0317_r17
Ezt frissítettem le az r20-as verzióra.
Megpróbálom visszaállítani az r17-es verziót, hátha megjavul...
Majd jelzek, hogy mi történt...
tskivalley

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.03.16. 12:33

tskivalley írta:...A lejátszó ki- majd újbóli bekapcsolása után ez a beállítás átáll off helyett RAW-ra, és innentől kezdve a hang a TV hangszóróján IS működik ami eléggé zavaró tud lenni (a többi beállítás: S/PDIF: RAW, HDMI Rx: RAW)...

És ha lehalkítod a TV-t, az nem járható? De ha kikapcsoltad a HDMI-kimeneten a hangot, akkor annak nem szabad visszakapcsolnia. Mikori firmware van telepítve? Ha nem a legújabb, akkor frissítsd, de mindenképpen csinálj egy gyári állapot visszaállítását!
Kyle
Adminisztrátor

HDMI beállítások elvesznek a készülék ki-bekapcsolása után

HozzászólásSzerző: tskivalley » 2022.03.14. 11:58

Sziasztok!

Elöljáróban annyit, hogy nem vagyok nagy szakértője a "multimédia lejátszó eszközök beállítása" témának, ezért lehet, hogy tök eccerű a megoldás csak én még nem jöttem rá... :)
De pontosan ezért vagyok itt, mert Ti biztosan tudtok segíteni.

Szóval az installáció:
TV: Samsung UHD Smart, 2 éves
Házimozi erősítő: Sony STR-DB, nem mai darab...
Médialejátszó: DUNE HD Pro Vision 4K Solo

Csatlakozások:
- DUNE - Sony: optikai kábel a hang számára
- DUNE - TV: HDMI kábel (High Speed típusú), a DUNE HDMI out Main csatlakozóból a TV HDMI 1 csatlakozójába

Beállítások a DUNE-ban:
- kép: 4K 2160p 60Hz, Mind (24/50/60Hz), Letiltva, Szerkesztés, Szerkesztés (felülről lefelé haladva a menüben)
- hang: S/PDIF (HD hang letiltva), Bitstream (továbbküldés), Automatikus (szintén fentről lefelé)
- Beállítások/Rendszer menüben: Eszközbeállítások/Hang/Formátumok kiválasztása: manuális és mindegyik csúszka a jobb oldalon tehát mindegyik kiválasztva (Dolby Atmos, AC3, DTS stb)
- Beállítások/Rendszer/Audio/HDMI output: OFF - és itt jön a probléma: ameddig ez így van, addig a hang csak az 5.1-es rendszeren keresztűl hallható. A lejátszó ki- majd újbóli bekapcsolása után ez a beállítás átáll off helyett RAW-ra, és innentől kezdve a hang a TV hangszóróján IS működik ami eléggé zavaró tud lenni (a többi beállítás: S/PDIF: RAW, HDMI Rx: RAW)...

Én úgy gondolom, hogy valami beállítási probléma van, de nem tudok rájönni hogy mi pedig már 3-4 napja ezzel foglalkozom... :)
Tudnátok segíteni, hogy mit néztem be..??

Előre is köszönöm.
tskivalley

Előző

Vissza: Pro Vision 4K Solo specifikus kérdések