Sziasztok!
Elöljáróban annyit, hogy nem vagyok nagy szakértője a "multimédia lejátszó eszközök beállítása" témának, ezért lehet, hogy tök eccerű a megoldás csak én még nem jöttem rá...
De pontosan ezért vagyok itt, mert Ti biztosan tudtok segíteni.
Szóval az installáció:
TV: Samsung UHD Smart, 2 éves
Házimozi erősítő: Sony STR-DB, nem mai darab...
Médialejátszó: DUNE HD Pro Vision 4K Solo
Csatlakozások:
- DUNE - Sony: optikai kábel a hang számára
- DUNE - TV: HDMI kábel (High Speed típusú), a DUNE HDMI out Main csatlakozóból a TV HDMI 1 csatlakozójába
Beállítások a DUNE-ban:
- kép: 4K 2160p 60Hz, Mind (24/50/60Hz), Letiltva, Szerkesztés, Szerkesztés (felülről lefelé haladva a menüben)
- hang: S/PDIF (HD hang letiltva), Bitstream (továbbküldés), Automatikus (szintén fentről lefelé)
- Beállítások/Rendszer menüben: Eszközbeállítások/Hang/Formátumok kiválasztása: manuális és mindegyik csúszka a jobb oldalon tehát mindegyik kiválasztva (Dolby Atmos, AC3, DTS stb)
- Beállítások/Rendszer/Audio/HDMI output: OFF - és itt jön a probléma: ameddig ez így van, addig a hang csak az 5.1-es rendszeren keresztűl hallható. A lejátszó ki- majd újbóli bekapcsolása után ez a beállítás átáll off helyett RAW-ra, és innentől kezdve a hang a TV hangszóróján IS működik ami eléggé zavaró tud lenni (a többi beállítás: S/PDIF: RAW, HDMI Rx: RAW)...
Én úgy gondolom, hogy valami beállítási probléma van, de nem tudok rájönni hogy mi pedig már 3-4 napja ezzel foglalkozom...
Tudnátok segíteni, hogy mit néztem be..??
Előre is köszönöm.