HDMI In/Out

Olyan kérdések helye, amelyek vélhetően a Pro Vision 4K Solo egyedi hardverével (pl. processzor, Dolby Vision) függhetnek össze, tehát nem pl. a lejátszás közben történő dolgokkal, melyek a Realtek-es Dune HD modelleket egyformán érinthetik.

Re: HDMI In/Out

HozzászólásSzerző: hgy » 2022.09.26. 13:57

Sziasztok! Az én problémám az, hogy ha a fő HDMI kimenetet bedugom a TV-be, a HDMI audio only kimenetet bedugom a processzor megfelelő bemenetére, és csak a TV-n szeretném nézni és hallgatni a filmet, akkor nem megy át a hang a TV-re, csak ha kihúzom a HDM audio only kimenetről. Egyébként minden tökéletesen működik (processzor HD hanggal, projektor kép, tv kép). Van-e valami beállitás, hogy ne kelljen kihúzigálni az audio only-ból a kábelt.
Köszönöm a segitséget.
Üdv,
hgy

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.09.16. 22:56

tottilla írta:A megoldást keresem arra a problémára, hogy a HDMI Audi kimeneten csak sistergés hallható az erősítőmön (Marantz SR5004 ; HDMI 1.3) abban az esetben, ha DD+ hangot játszana le a Dune bitstream kimenettel...

A gyári adatok szerint Dolby Digital Plus-t is dekódol már ez az erősítő. Nem lenne szabad különbségnek lennie a két HDMI-kimenet között hang szempontjából. EZEN leírásunk szerint amint a sistergést hallod, le kellene generálni a log fájlt és elküldeni a Dune-nek. A legutóbbi firmware-frissítés után ugye volt gyári állapot visszaállítása már? Ha nem, akkor előbb azzal próbálkozz!
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tottilla » 2022.09.15. 09:29

Sziasztok!
A megoldást keresem arra a problémára, hogy a HDMI Audi kimeneten csak sistergés hallható az erősítőmön (Marantz SR5004 ; HDMI 1.3) abban az esetben, ha DD+ hangot játszana le a Dune bitstream kimenettel. Ilyenkor az erősítő 192 kHz sztereó üzemmódba vált, de csak sistereg.
Minden más típusú hangot lejátszik a Dolby True HD-tól kezdve, az egzotikus SACD-ig, kivéve a Dolby Digital Plus-t.
A HDMI Main kimeneten, nincs probléma, lejátsza a DD+-t. Csak ugye a HDMI 1.3 miatt a 4K video nem menne át, nyilván ezért használom a HDMI Audi kimenetet.
Ha a Dune-vel dekódolom a hangot (PCM), akkor ugyan lejátsza a HDMI Audio kimenetén, de csak sztereót kap az erősítő, elveszett a többcsatornás térhangzás.
Már próbáltam minden féle beállítást, a legújabb béta firmware-t is felraktam, de nem hozott eredményt.
tottilla

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.08.16. 09:31

bene írta:...lenne tipped?

Hát, ilyen hardverhibával még nem találkoztunk, hogy minden kimenet egyszerre menne tönkre. Firmware-t bizonyosan újratelepíteném, ellenőrizném a hangbeállításokat és a hangerőt. A garancialevélen látható, hogy ki biztosítja a garanciát. Ha a mi (NEON Multimedia) garlevelünket kaptad (remélem), akkor rajta a címünk).
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: bene » 2022.08.15. 15:10

helo,akkor újra itt:minden előzmény nélkül nem ad ki hangot a masina.egyik hdmi kimeneten,sőt az optikain sem.semmilyen forrás esetében sem.áramtalanítás,gyári visszaállítás,kábelcsere sem segít.lenne tipped?ha esetleg nem lenne (amit kötve hiszek), tudsz-e abban segíteni,hogy a viszonteladó (pc land) megszűnése után hová kell fordulnom a garancia-igényemmel?
köszi
bene
bene

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.01.06. 15:12

olahati írta:...Audio Only kimenten nem jelenik meg hang...

Hát, ha még nem jelent meg a hang, de várod, akkor értem, hogy a hang késésével kapcsolatos topikba írtál, egyébként nem :)
ITT szerintem pont hasonlóról van szó, ezért átraktam ide a kérdést. Milyen erősítő? Milyen hangformátumot érzékel a normál HDMI-kimeneten (mi ír ki ott), amit nem az audio-only-n? Illetve tőled is várom a logokat, ahogy fentebb leírtam.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: olahati » 2022.01.06. 11:39

Sziasztok!

Az a problémám van, hogy a HDMI OUT - Audio Only kimenten nem jelenik meg hang. Az erősító kiírja, hogy van PCM jel, de hamg akkor sincs.
A beállításokban a hangkimenet a HDMI-re van állítva.
Ha a közös HDMI-n csatlakozom az erősítőhez, akkor van hang.Ugyan arra a bemenetre csatlakoztatom a CA CXR 200 erősítőn.

Köszönettel!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára olahati 2022.01.06. 19:40-kor.
olahati

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.01.05. 09:38

Erdos001 írta:...előtte Eagret -em volt,ott külön be lehetett állítani a HDMI hang kimenet aktiválását.

Meg tudod mondani, milyen Egreat modell volt az, aminek a csak hangkimenetes HDMI-portjával működött az erősítőd? A Dune kérdezi. Illetve azt kérik, hogy telepítsd EZT a legújabb alfa firmware-t, és készíts nekik két debug log fájlt:
1. Áramtalanítsd a Dune-t, csatlakoztasd a csak hangot kiadó HDMI-portot a CXR200-hoz, kapcsold be a Dune-t, idézd elő a porblémát, majd készítsd el a debug log fájlt!
2. Áramtalanítsd a Dune-t, csatlakoztasd a képet is adó hangkimenetet a CXR200-hoz, kapcsold be a Dune-t, indítsd el ugyanúgy a lejátszást, és ha itt nincs gond a hanggal, akkor készítsd el a második log fájlt is!
Küld el nekem privát üzenetben a két fájlt!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Erdos001 » 2021.11.03. 12:38

Erdos001 írta:Helló! Nagyon köszönöm!most elutaztam,-ha újra otthon leszek,frissítem a leírtak szerínt! Mégegyszer kösz!Talán helyrejön....

Sajnos a frissítés,újraindítás sem hozott eredményt. :(
Erdos001

HozzászólásSzerző: Erdos001 » 2021.10.28. 18:39

Helló! Nagyon köszönöm!most elutaztam,-ha újra otthon leszek,frissítem a leírtak szerínt! Mégegyszer kösz!Talán helyrejön....
Erdos001

ElőzőKövetkező

Vissza: Pro Vision 4K Solo specifikus kérdések