HDMI beállítások elvesznek a készülék ki-bekapcsolása után

Olyan kérdések helye, amelyek vélhetően a Pro Vision 4K Solo egyedi hardverével (pl. processzor, Dolby Vision) függhetnek össze, tehát nem pl. a lejátszás közben történő dolgokkal, melyek a Realtek-es Dune HD modelleket egyformán érinthetik.

Re: HDMI beállítások elvesznek a készülék ki-bekapcsolása ut

HozzászólásSzerző: tskivalley » 2022.03.19. 22:31

Igen, láttam az összeset, csak sajnos az én problémámra nem találtam meg ott a megoldást, ezért fordultam a fórumhoz, ami tényleg szuper, főleg ha összehasonlítom mondjuk az Egreattel, ahol ezek vagy nem léteznek vagy csak esetleg külföldi oldalakon.
tskivalley

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.03.19. 19:48

tskivalley írta:...Amit a készülékhez adnak ú.n. Készülék üzembe helyezési útmutató-ként az egy kicsit szűkszavú, hogy finoman fejezzem ki magam...

Hát, szerintem mi (mint forgalmazó) sokkal többet adunk ennél. Láttad a Terméktámogatás oldal cikkeit? Láttad a kézikönyveket, közöttük a teljes magyar kézikönyvet ITT? A részletes leírást minden firmware-rel érkező változásról ITT? És ha nincs meg mégsem valami, itt a fórum...
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tskivalley » 2022.03.19. 11:48

Közben én is próbáltam egy másik vonalon utána járni a dolognak és igen, onnan is tulajdonképpen ezt az információt kaptam amit Te is írtál.
Az S/PDIF opció kiválasztása nem azt jelenti, hogy totál letiltja a hangot a TV felé, fog szólni csak nem HD minőségben.
Szóval marad a lehalkítás, ha az 5.1 be van kapcsolva, ha meg nincs, akkor a TV-n lehet élvezni a filmeket...:-)

Elengedtem a dolgot, ez így működik, köszönöm a segítséget és az utána járást, ma is tanultam valamit...:-)

Egy dolgot azonban még megjegyeznék: ha adnának a készülékhez egy kicsit bővebb leírást vagy a Dune honlapján egy olyan linket ahonnan ezt le lehetne tölteni, az sokat segítene az ilyen esetekben.
Hasznos lenne legalább a főbb menüpontok (Kép beállítása, Hang beállítása stb) kicsit részletesebb taglalása azért, hogy a hozzám hasonló nem hozzáértők is eligazodjanak a beállítások rejtelmeiben...
Amit a készülékhez adnak ú.n. Készülék üzembe helyezési útmutató-ként az egy kicsit szűkszavú, hogy finoman fejezzem ki magam...

De ez csak egy javaslat, ha gondolod tolmácsold a gyártó/forgalmazó felé.

Mégegyszer köszönöm a segítségedet..!!
Szép napot.
tskivalley

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.03.18. 17:43

tskivalley írta:...Ez FW hiba, más nem nagyon lehet.

Megnéztem én magam is most, mert kollégám állította, hogy nála nem úgy van, mint Nálad. Egy Real Vision 4K-t és egy Magic 4K-t tudtam csak kipróbálni. Ha a HD hang le van tiltva (hogy működhessen az S/PDIF kimenet), akkor a HD-s hangsávok nem szólnak HDMI-n. Optikán nem tudtam kipróbálni, de vélhetően ilyenkor a nem HD-s magja szól a hangsávnak (ha van ilyen, pl. DTS-HD esetén), illetve nem szól semmi, ha HD-s hangot játszunk le. Nem gondolom, hogy többcsatornás HD hangot dekódolni tudna 5.1-re és SD-re. Utána néztem ennek a kérdésnek itt a fórumon és a gyártóval folytatott korábbi levelezésemben. A régi, Sigma processzoros modelleknél nem működhetett egyszerre a HDMI és az S/PDIF kimenet, ez sokakat zavart is, mondván, hogy néha csak a TV-n hallgatnák a hangot, nem mindig kapcsolnák be az erősítőt, és így állandóan át kell állítgatni a hangkimenetet. A Realtek processzoros modelleknél már szólhat párhuzamosan a HDMI és az S/PDIF, így ők már nem panaszkodhatnak. Most viszont Te panaszkodhatsz, mert Te meg a TV-t nem akarod lehalkítani... Egyébként ne az ARC-s bemenetet használd a TV-n, az nem arra van, hogy ott köss rá egy lejátszót, az a TV hangját adná vissza egy erősítőnek is. Ha van másik HDMI-bemenet is a TV-n, én azt javasolnám. De a problémádat nem fogja persze megoldani.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tskivalley » 2022.03.18. 13:53

A Hang menüben a digitális feldolgozás "Bitstream"-re van állítva, nem PCM feldolgozásra.

Szerintem megvan a probléma.
Kihúztam a házimoziból az egész lejátszót, hogy ne zavarjon be, csak egy szál HDMI-vel kötöttem be a TV-be a HDMI Main csatlakozón keresztül (a TV-ban a HDMI ARC csatit használom).
Bármilyen Hang beállítás esetén, legyen az S/PDIF (HD hang letiltva) vagy HDMI (HD hang engedélyezve), vígan lehet nézni a filmet a TV-n, van hang hiába van letiltva a menüben.
Ez FW hiba, más nem nagyon lehet.
Szerinted?
tskivalley

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.03.18. 12:20

tskivalley írta:...Ahogy írtam, a DUNE menüjében engedélyezve van az S/PDIF és szól a TV...

Az S/PDIF kimenet ugye RAW formátum, nem PCM?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tskivalley » 2022.03.17. 18:04

Pedig nálam pontosan az történik, amit leírtam. Egy hete szarakodok vele itthon, mindent állítottam mindenhova, de szól a TV és szól a hangrendzser is...
Illetve csak akkor hallgat el e TV, ha az Androidban letiltom a HDMI hangot.
Ahogy írtam, a DUNE menüjében engedélyezve van az S/PDIF és szól a TV...
Ha gondolod csinálok videót róla és elküldöm neked ha adsz egy e-mail címet...
tskivalley

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.03.17. 15:52

tskivalley írta:...Beállítások/Rendszer/Audio/HDMI output: OFF - és itt jön a probléma: ameddig ez így van, addig a hang csak az 5.1-es rendszeren keresztűl hallható...

Ezt nem fogtam eddig fel. Mármint, hogy Te valamiért az android rendszer beállításai között is jársz. Ott pedig semmi dolgod a Dune hangbeállításai kapcsán. Lényegtelen, hogy ott mit látsz, és valóban, ott restart után el is mászik a beállítás. De nekünk csak a Dune saját felületének Beállítások menüjében elérhető Hang almenü kell. Ha ott engedélyezzük az SPIDF kimenetet, azaz letiltjuk a HDMi-n a hangot, akkor nem szól a TV-n a hang, és nem is változik semmi egy teljes kikapcsolás után sem. Egy Pro Vision 4K Solo-val próbáltuk ki az imént.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tskivalley » 2022.03.16. 22:13

Szívesen látlak nálunk Pécelen, iszunk egy kávét miközben megmutatom hogy miről van szó... :D :D
tskivalley

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.03.16. 21:11

tskivalley írta:...A gyártót nem lehetne megkérdezni valahogy..??

Addig nem, amíg nem látom ezt a hibát a saját szememmel. Holnap megnézzük.
Kyle
Adminisztrátor

Következő

Vissza: Pro Vision 4K Solo specifikus kérdések