Kép probléma.

Olyan kérdések helye, amelyek vélhetően a Pro Vision 4K Solo egyedi hardverével (pl. processzor, Dolby Vision) függhetnek össze, tehát nem pl. a lejátszás közben történő dolgokkal, melyek a Realtek-es Dune HD modelleket egyformán érinthetik.

Re: Kép probléma.

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.01.12. 09:39

tigerteam írta:...Ez hogy létezik, miért skálázza fel a képet?

Mert ez az egyik legjobb tulajdonsága, mivel a Realtek processzor ezt igen jó minőségben teszi meg. Ha nem kapcsolod be az „Automatikus felbontás” funkciót a Beállítások/Kép menüben, akkor a Dune felskáláz mindent az adott kimenet felbontására. Ha nem 4K-ban adná ki a Dune akkor meg vetítőd skálázná fel magának. Nézd, meg, melyik eszköz csinálja jobban, és úgy használd!
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tigerteam » 2024.01.11. 14:03

Köszi megoldódott, HDMI Kábel probléma volt…

Viszont közben akadt egy újabb kérdés. A vetitom 4K és ha nem 4K anyagot játszok le, akkor is 4K a felbontás. Ez hogy létezik, miért skálázza fel a képet? Vagy hogy érdemes a képnél beállitani a Dunét?
tigerteam

HozzászólásSzerző: Kyle » 2023.10.20. 09:00

tigerteam írta:...Ujra kell inditanom ilyenkor a Dunét, utána jó, tehát igy kábel ismet kizárhato

Ugye először mindig a vetítőt kapcsolod be, utána (ha a vetítő bebotolt) kapcsolod csak a Dune-t?
Semmilyen hibáról nem tudunk egyetlen firmware-ben sem. Ismerni kellene a videóbeállításaidat (legalább). Meg milyen színmélységet engedélyeztél. Egy gyári állapot visszaállításával kezdeném a lejátszón, akkor biztos nincs olyan extra engedélyezve, amit a vetítő ne tudna kezelni. Illetve amikor látszólag nincs se kép, se hang, akkor átdugnám a HDMI kábelt egy tévébe, és kiderülne, hogy csak a vetítő nem érti, vagy tényleg nincs rajta jel.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tigerteam » 2023.10.19. 19:43

Nekem is képi bajom van, a Hdmi kozvetlen a vetitobe megy, eddig a FULL HD filmekkel nem volt gond, de most hogy uj 4K HDR vetito kerult a rendszerbe lecseréltem a filmeket is 4K HDR. Van hogy befagy a kép egy film elinditásakor és szürke kép fogad, pedig a kijelző számol. Ez HDMI kábel hiba, vagy Dune hiba, esetleg az új Beta szoftver hibája? A fura hogy a hang kulön megy az erősitőbe, de hang sincs ilyenkor. Ez arra enged következtetni hogy be a HDMI KABEL a ludas, mivel hang sincs! Mi lehet a hiba? Ujra kell inditanom ilyenkor a Dunét, utána jó, tehát igy kábel ismet kizárhato
tigerteam

HozzászólásSzerző: szagabor » 2022.01.26. 18:59

Köszönöm a segítséget! 3 napja rendesen működik az ajánlott beállításokkal.
A gyári visszaállítást már többször csináltam előtte is, szerintem a 8bit re való állítás hozta meg a javulást.
A bekapcsolási sorrendet direkt próbáltam ezzel a beállítással mindegy volt. mindig jó a kép!
szagabor

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.01.20. 10:28

szagabor írta:A TV-nem 4k-s ezért a 1080i 60Hz-et választottam ki....

Ezt nem értem. Miért nem 1080p/60 Hz, miért interlace a kép? De ezek szerint igen a válaszod arra, hogy nem automatikus a videokimenet, hanem fixre van állítva. A Színmélységhez ugye nem nyúltál, az maradt automatikus? Esetleg beállíthatnád fixen 8 bitre. A bekapcsolási sorrend szükségszerűen gondot kell, hogy okozzon, hiszen a HDMI-kézfogás minden eszköz között lezajlik, olvass utána, mit jelent mindez! Értem, hogy más lejátszóvla nem volt ilyen gondod, de a Dune-ön sokkal jobban paraméterezhető, testres zabható a videokimenet, még a chroma subsampling is felbontástól függően állítható. Ha nem vagy benne biztos, mit állítottál el, javaslok egy gyári állapot visszaállítását, miután a legújabb firmware-t telepítetted vagy ellenőrizted, hogy telepítve van. Ezután a videokimenetet fixen 1080p/60 Hz-re állítanám, a képfrekvencia-váltásnál minden (24/50/60 Hz) legyen kiválasztva, az automatikus felbontás-váltást tiltsd le. A bekapcsolási sorrendre meg figyelj, mert nem mindegy a HDMI-s eszközök között!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: szagabor » 2022.01.19. 18:12

Kábelből próbáltam hármat is. A hozzá kapotton kívül egy inakustik premiumot is (12000 Ft/db ) ezzel használtam a Zidoo Z9s-t.
A TV-nem 4k-s ezért a 1080i 60Hz-et választottam ki.
Próbáltam erősítő nélkül is, és másik TV-vel is. A Zidooval soha nem volt ilyen probléma. Most visszaraktam és azzal továbbra sincs probléma.
A bekapcsolási sorrend eddig nem volt gond.
szagabor

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.01.19. 17:10

szagabor írta:Az újonnan beüzemelt Pro vision 4k solo készülékem rendszeresen produkál olyan problémát, hogy a kép olyan mintha egy rózsaszín függöny lenne előtte...

Ez egy tipikus HDMI-probléma. Akár kábel hibája is lehet. A lejátszó mellé kapott kábellel próbálod? Ugye a videokimenet nem maradt automatikus beállításon, hanem kiválasztottad azt, amit a TV max. támogat (pl. 2160p/60Hz)? Ugye a TV-t kapcsolod be először, utána az erősítőt, ha azon megy át a videojel, majd csak utána a lejátszót?
Kyle
Adminisztrátor

Kép probléma.

HozzászólásSzerző: szagabor » 2022.01.19. 13:57

Az újonnan beüzemelt Pro vision 4k solo készülékem rendszeresen produkál olyan problémát, hogy a kép olyan mintha egy rózsaszín függöny lenne előtte.
Ezt csinálja film és menü alatt is. Már a kábel, TV, erősítő csere is megvolt a hiba bármelyik felállásban előjön.
Tud esetleg valaki megoldást rá, vagy a hiba okát ?
https://photos.app.goo.gl/TMWJfi3TLWeFskL6A
szagabor

Vissza: Pro Vision 4K Solo specifikus kérdések