Kyle írta:Limpi írta:...Szóval a coax és optical S/PDIF kimenetek gyakorlatilag használhatatlanok.
Nem látok ilyen problémáról más posztot, lehet, hogy erősítővel függhet össze. Nekem egy Prime 3.0 csinálta ugyanezt egy bizonyos erősítővel. HDMI-n nem tudod kipróbálni az adott erősítőt, az nincs rajta? A firmware-ek kapcsán: mindig a legutolsó bétát használd MINDEN Dune-ön! HAsonló problémáknál először egy gyári állapot visszaállításával kezdjél, főleg, ha a hiba egy frissítés óta létezik!
HDMI-n keresztül nincs ez a probléma! És valószínűleg sztereó kimeneten sem.
Hanem csak az optikai S/PDIF-en (és amelyik modellen van, ott a coax-on is)!
Ezeken a lejátszókon próbáltam eddig (különböző firmware-ekkel és kábelekkel), mindig ugyanúgy fellép a hiba:
- Dune HD Pro Vision 4K Solo
- Zidoo Z9X- Dune HD Real Vision 4K
Ja és nem minden fájllal lép fel ez a hiba!
A kisebbekkel (sorozat epizódok) nem, a nagyobbakkal (jellemzően filmek) meg igen. Legalább is eddig 3 filmből 3-nál fellép.
Nem csak a Dune saját lejátszója, de az Android beépített lejátszója is. Viszont a KODI nem csinálja!
Az a gond, hogy Pause esetén valójában nem felfüggeszti, hanem teljesen leállítja az audio stream lejátszását (látszik is az erősítőn, hogy nincs 5.1 jel addig). Resume esetén újrainicializálja a hangkimenetet, akkor tud nagyot kattanni.
Ehelyett csak szüneteltetnie kéne, a KODI ezt megoldja. (Meg a régi Dune, meg az Infuse és az MrMC (KODI-n alapul) Apple TV-n…)
Vmi Realtek (szoftveres) bug lehet, szerintem az összes Realtek RTD1619DR + Android 9 alapú lejátszónál ilyen (az én erősítőmmel).
Az erősítőm egyébként egy jó régi Onkyo TX-NR708.
De a régi HDI Dune HD Base 3.0 lejátszómmal nem lép fel ez a hiba (sem optical, sem coax kimeneten).
Valamint, mint írtam fent, a KODI-val sem, az úgy függeszti fel a lejátszást, hogy a DD 5.1 / DTS hangot nem állítja le.
Esetleg el tudod küldeni nekem a Dune szoftverfejlesztőinek elérhetőségét privátban?Tudnék segíteni nekik a javításban (informatikus vagyok, bár egész más szoftveres területen).
(A support@dune-hd.com-ot ismerem, de ha oda írok, tuti nem egy firmware fejlesztő fog válaszolni és garantáltan hülyének leszek nézve.
Meg valószínűleg az lesz a válasz, hogy soha senki nem jelzett még ilyesmit... 
Egyébként külföldi fórumokon írták, hogy nem fogok tudni találni jó Android alapú médialejátszót (kifejezetten a Realtek RTD1619DR alapúakra is értve) és hogy a régi Sigma chipset-es Dune-oknak a közelébe sem érnek az újak, csak ezt nem akartam elhinni...
Sajnos lehetséges, hogy a bug-ok alacsonyabb szinten vannak és nem is a Dune fejlesztőinek, hanem a Realtek (vagy egyéb third party) fejlesztőknek kéne javítani. (A KODI saját driver-eket használ, gondolom azért jó.) De ha egyszer megtennék, akkor hirtelen az összes Androidos lejátszó igazán jó lehetne!)