DTS MA és HDR/DV lejátszási probléma

Olyan kérdések helye, amelyek vélhetően a Pro Vision 4K Solo egyedi hardverével (pl. processzor, Dolby Vision) függhetnek össze, tehát nem pl. a lejátszás közben történő dolgokkal, melyek a Realtek-es Dune HD modelleket egyformán érinthetik.

Re: DTS MA és HDR/DV lejátszási probléma

HozzászólásSzerző: tigerteam » 2022.02.17. 14:35

Kyle írta:
tigerteam írta:...nincs 4K meg HDR...

Akkor tiltsd le a HDR-t és a Dolby Vision-t is, ha nem tudja a vetítő!
HA letiltom akkor olyan fura szine lesz a HDR filmeknek, ezért kérdeztem, h a Dune nem csinál átkonvertálást hogy mikor HDR jelet kap akkor azt átkonvertálra SDR kijelzőhöz?

ui: A többi infót köszi, igy már értem.
tigerteam

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.02.17. 10:03

tigerteam írta:Meg ugye itt a vision prón a video mód állításon kivul van meg egy menu az Automatikus felbontás amit vagy engedélyezek vagy tiltani lehet? Ez mi pluszba mert nekem ez a számok nelkul ugyan annak tunik de akkor minek két kulon menube szedni?

Amit a képernyő felbontásánál kiválasztasz (pl. 1080p/60 Hz), az lesz bekapcsoláskor a videókimenet, tehát az Dune felülete, az Android rendszer (minden androidos alkalmazás) ilyen felbontásban és képfrekvencián fog működni. Az automatikus felbontást engedélyezve a Dune saját videolejátszója (és azon androidos videólejátszó programok, amelyeknél ez megoldott) a film indításakor olyan felbontást kapcsol, ami a filmben van. Tehát egy 4K-s filmet indítva nem fogsz látni semmit a vetítődön. Egy DVD-t indítva pedig a vetítőd kiírja majd pl., hogy 576p felbontású jelet érzékel. Csak azoknak van okuk engedélyezni az automatikus felbontást, akik egy profi videóskálázó eszközzel rendelkeznek (vagy ilyenük van a TV-be, vetítőbe építve), ami szebben skálázza fel a kisebb felbontású képet, mint a Dune médiaprocesszora. Ha nincs ilyeded, akkor TILTDS LE az automatikus felbontást!
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.02.17. 09:57

tigerteam írta:...nincs 4K meg HDR...

Akkor tiltsd le a HDR-t és a Dolby Vision-t is, ha nem tudja a vetítő!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tigerteam » 2022.02.16. 23:02

Meg ugye itt a vision prón a video mód állításon kivul van meg egy menu az Automatikus felbontás amit vagy engedélyezek vagy tiltani lehet? Ez mi pluszba mert nekem ez a számok nelkul ugyan annak tunik de akkor minek két kulon menube szedni?
tigerteam

HozzászólásSzerző: tigerteam » 2022.02.16. 22:57

Kyle írta:
tigerteam írta:...1920x1080p de 24 vagy 60 vagy 59hz vagy mit kell állitani pontosan?

Ha a vetítő tud 24 és 60 Hz-et is, akkor neki mindegy. Ha főleg 24 Hz-s filmeket nézel, akkor előnyösebb számodra a 24 Hz, mert nincs képfrekvencia-váltás a film indításakor, nem megy el a jel 1–2 másodpercre, hamarabb kezdődik a film. Hátránya, hogy a Dune kezelőfelületén az animációk 24 Hz-en darabosabbak, mint 60 Hz-en. Bármit is állítasz, a film helyesen lesz lejátszva, ha engedélyezve van az automatikus képfrekvencia-váltás. Tehát a 1080p fix kimenet frekvenciája csak a Dune felületére vonatkozik, az lesz mindig ennyi.
Próbálgasd végig a beállításokat, Te melyiket látod a legjobbnak! Nem tudom, hogy HDR-es a vetítőd, de bizonyosan nem Dolby Vision-ös, így utóbbit kikapcsolhatod. Azt sem tudom, hogy tud-e mondjuk 4:4:4 subsamplinget, illetve mi a max., amit tud helyette. De a leírásában biztos benne van, ahogy a max. színmélység is.

A vetito full hd csak, nincs 4K meg HDR, azert kerdeztem mi a legjobb beállítás hogy ezeket az anyagokat a lehető legjobban adja vissza.. Gondolom a Dune at tud konvertálni, de ahhoz be kell allitani hogy mikor mit
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára tigerteam 2022.02.16. 23:42-kor.
tigerteam

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.02.16. 15:46

tigerteam írta:...1920x1080p de 24 vagy 60 vagy 59hz vagy mit kell állitani pontosan?

Ha a vetítő tud 24 és 60 Hz-et is, akkor neki mindegy. Ha főleg 24 Hz-s filmeket nézel, akkor előnyösebb számodra a 24 Hz, mert nincs képfrekvencia-váltás a film indításakor, nem megy el a jel 1–2 másodpercre, hamarabb kezdődik a film. Hátránya, hogy a Dune kezelőfelületén az animációk 24 Hz-en darabosabbak, mint 60 Hz-en. Bármit is állítasz, a film helyesen lesz lejátszva, ha engedélyezve van az automatikus képfrekvencia-váltás. Tehát a 1080p fix kimenet frekvenciája csak a Dune felületére vonatkozik, az lesz mindig ennyi.
Próbálgasd végig a beállításokat, Te melyiket látod a legjobbnak! Nem tudom, hogy HDR-es a vetítőd, de bizonyosan nem Dolby Vision-ös, így utóbbit kikapcsolhatod. Azt sem tudom, hogy tud-e mondjuk 4:4:4 subsamplinget, illetve mi a max., amit tud helyette. De a leírásában biztos benne van, ahogy a max. színmélység is.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tigerteam » 2022.02.16. 12:50

Sziasztok! Egy egyszerű technikai kérdésem lenne, egy beállitással kapcsolatban. Alapvetően ami a képet és felbontást illeti.

Adott egy vetitő ami csak FUll-HD felbontást tud. Olvastam, h a felbontásba ne automazótikus edid hanem fixet adjak meg, de ez a fix mi is legyen pontosan 1920x1080p de 24 vagy 60 vagy 59hz vagy mit kell állitani pontosan? Valamint a másik kérdés, h ahhoz hogy egy 4K HDR anyagot a lehető legjobb minőségben tudjam visszanézni ezen a ful hd vetitőn a HDR ésa D. Vision résznél mi a legjobb megoldás? Annyi lehetőség van ott, h nem tudom követni. Valamint mi legyen a szinmélység és a Chromát bántsam -e?

Köszi előre is!
tigerteam

HozzászólásSzerző: tgabee2 » 2022.01.12. 20:32

A legutolsó fw leírásában van utalás arra, hogy ez a fajta hiba javítva lett, így aki küzdött vele, próbáljon rá újra.
tgabee2

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.07.26. 13:49

tgabee2 írta:...a legfrissebb DV release-ek 99%-a MP4...

A legfrissebb hivatalos DV releasek 99%-a 4K Blu-ray. Hogy ebből ki milyen szoftverrel mit barkácsol, az már más kérdés. Olyasmiről beszélgetünk (DV), ahol a szabvány a Blu-ray, és semmi más. Természetesen egy médialejátszó gyártójának érdemes követni a különböző házi megoldásokat, ahogy azok esetlegesen teret nyernek. A Dune ebben igen jó 2007 óta. Ha lesz fejlemény, akkor a következő firmware leírásában bizonyosan szerepelni fog. De elvárni nem érdemes, hogy egy bizonyos kalóz bizonyos megoldásaihoz igazodjon egy hardvergyártó, siettetni meg mi főleg nem tudjuk. Max. akkor, ha a konkurenciája már ezt megtette, és ott jobban működnek a nem szabványos megoldások is. Szerintem erről a Dune esetében nincs szó, sőt. Vélhetően egyszerűbb megoldás lenne a filmeket MP4-ben „kiadó” „szakembereknek” jelezni, hogy vannak, akik nem több GHz-es PC-n akarnak filmet nézni, esetleg tegyék már olyan formátumba a fájlokat, amit a hardveres lejátszók közül is többen támogatnak már. De bizonyosan minden megtalálható érintetlen Blu-ray ISO formátumban is. Ennek lejátszást garantálhatják csak a gyártók, hiszen a processzor is ezekhez készült, mert ennek van dokumentált nemzetközi szabványa.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tgabee2 » 2021.07.24. 21:02

Van esetleg fejlemény ebben a témában? Info/feedback a fejlesztőktől esetleg?
Totál vállalhatatlan továbbra is a "ne nézz mp4 formátumot" válasz, a legfrissebb DV release-ek 99%-a MP4.
Nem azért vettem Max Vision 4k-t, hogy pöcsöljek a formátumok kiválasztásával.
tgabee2

Következő

Vissza: Pro Vision 4K Solo specifikus kérdések