1440 hiba

Ebben a topikban a Netflix androidos alkalmazás használhatóságával kapcsolatos kérdések, problémák találhatóak

Re: 1440 hiba

HozzászólásSzerző: maxhim » 2021.03.31. 11:58

Kyle írta:... a Netflix ettől függetlenül korlátozza pár napja az Apple és a Google lejátszóin kívüli elérést...

Tényleg nam akarlak jobban savazni (vagyis a Dune-t), mint ahogy itt már többen megtették szerintem is jogosan, de a Samsung tévémen mi van Apple vagy Google? Mert ott bizony semmi sem változott a Netflix eléréssel és a működéssel kapcsolatban max. annyi, hogy más lett a kezelőfelület. Miután AUTOMATIKUSAN befrissítette a TV a porgramot. És bizony a már levett kiírás alapján (és csak az alapján amit a Netflix-ről írtatok) én is gondolkoztam azon, hogy veszek a HD 4K Pro helyett egy 2-est, de aztán az ára miatt letettem róla. Jó döntés volt ezek szerint.
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
Amazon Fire TV Stick 4K MAX
maxhim

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.03.30. 12:09

Zedd1963 írta:...Szükség esetén beszállok a perbe.

Ha bárki bármivel becsapott, mint vevőt, azt javaslom, beszélj vele, és kérd vissza pénzedet! Ha azért akarod a Dune-t vagy bárkit beperelni, mert nem megy most épp a Netflix, akkor hajrá, mielőbb kezd el, mert ha menni is fog, sosem lesz garancia arra, hogy a Netflix nem dönt úgy, egy nap, hogy csak az általa minősített eszközökön engedni a lejátszást. Mert a Dune HD sosem fog azok közé tartozni – hacsak a Netflix nem dönt úgy, hogy kisebb gyártókkal is szóba áll. De a Dune-t és más kisebb gyártókat sem láthattad sosem a Netflix oldalán felsorolt eszközök között, és tudtommal bármilyen leírásban is csak annyit olvashattál, hogy adott időpontban megy a Netflix de nem 4K-ban, vagy megy a Netflix minden funkciója éppen. Én nem találkoztam olyan leírással, hogy a Dune HD lejátszól Netflix minősített eszközök lennének, vagy hogy a gyártó azt garantálná, hogy bármely külső szolgáltatást elérő androidos alkalmazás mostantól az idők végezetéig működni fog. Annak ellenére, hogy az ehhez szükséges védelmi szinttel és licencekkel rendelkezik a Dune lejátszók oprendszere. Ha Neked valaki mégis azt állította, hogy a Dune HD szerepel a Netflix oldalán a támogatott márkák között, vagy azt ígérte, hogy mindig működni fog rajta a Netflix, a YouTube, a vTuner, a HBO Go, a Disney, stb., akkor kérlek, kérd számon tőle ezt az ígéretét! Esetleg pereld be a Netflixet, mert immár évekig hajlandó volt működni több féle lejátszón is – amelyek megvásárlását bizonyosan többeknél ez a tény motiválta –, most meg szó nélkül változtatnak valamin, ami miatt éppen nem megy! Többet a témához nem tudunk hozzászólni, ugyanez megtörtént a linuxos Dune HD modelleken pár éve, amikor a YouTube eltűnt róluk. Meg a Panasonic tévéknél. Valóban kellemetlen. De nem tudok róla, hogy bárki pert nyert volna a Google, a Dune vagy a Panasonic ellen.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Zedd1963 » 2021.03.29. 17:31

Cypress írta:
Kyle írta:
bodnapet írta:Itt egy egyértelmű gyors és megnyugtató választ várunk, hogy mikorra lesz megoldva a probléma...

Azt mondják az oroszok (Dune HD), hogy természetesen látják a problémát, a Netflix oldalán változott valami, és megnézik, mit tudnak ők tenni. Jelen pillanatban állítólag csak a hivatalos Netflix minősítéssel rendelkező eszközökön működik, mert azok kaptak frissítés. Nem licenc alapon működik a lejátszás egy adott eszközön, így olyan sincs, hogy lejárna a licenc. Biztosan és időben frissülő programmal csak azokon a készülékeken fog menni (és ment eddig is), amelyeknek van minősítésük a Netflixtől (lásd ITT). Ennyit tudni most.

Kedves Kyle,

Ebben az esetben valóban szerencsésebb lenne a leírásból kivenni a Netflixre vonatkozó utalásokat. Ehhez képest a lejatszo.hu oldalán jelenleg is ezt lehet olvasni.

A Pro 4K II azon kevés TV-re csatlakoztatható androidos box egyike, amely rendelkezik megfelelő licenccel és biztonsági szinttel (Widevine DRM L3/L1) ahhoz, hogy a YouTube és akár Netflix is engedélyezze rajta a lejátszást.

Ez az idézett a kommented alapján tehát nettó hazugság, hiszen nem rendelkezik, mint látjuk.

Én a magam részéről annyit tudok hozzátenni, hogy ez véleményem szerint a vásárló megtévesztése, ennek fényében cégem ügyvédje kezdeményezni fog egy megkeresést az érintett hatóság(ok) felé. Időm, és pénzem is van hozzá, hogy ezt az ügyet végigvigyük.

Tanuljátok meg, hogy elmúltak már azok az idők, amikor a vásárlót nettó hülyének lehetett nézni...

Köszönöm a megértésed!

Szia!
Teljesen egyetértek veled. Én ezért az idézetért cseréltem le a DUNE HD 4k pro I-et II-re. Kérlek tájékoztass minket, hogy áll az ügy. Szükség esetén beszállok a perbe.
Zedd1963

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.03.29. 14:26

mars67 írta:Meglesz javítva a Netflix lejátszás?

Ha megoldható, akkor bizonyosan, ahogy ITT írtam.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: mars67 » 2021.03.29. 13:09

Meglesz javítva a Netflix lejátszás?
mars67

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.03.29. 10:02

bodnapet írta:...Ez az új vásárlóknak már elfogadható tájékoztató, de korábbiaknak egyértelműen nem, mi félre lettünk vezetve...

Ezt nem gondolom azok alapján, amit kereskedőknél látok vagy láttam kiírva. Mi is ki fogjuk megint írni, ha megy majd ismét a Netflix, és levesszük a YouTube-ot, ha egyszer csak nem fog működni. A szoftveres képességek sajnos változhatnak, főleg, ha egy külső szolgáltató kínálja azokat. Akár a Play Store is eltűnhet, ahogy a kínai lejátszókról is eltűnt tavaly, pedig addig ők is teljes értékű androiddal kínálták a termékeiket. Nem félrevezető módon, hanem valóban. De egy következő frissítés után már nem lehetett a firmware-ben Google program :(
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.03.29. 09:18

mars67 írta:A Dune-nek meg kellene venni a hivatalos Netflix minősítést.

Nem, ilyet nem lehet egy ekkora cégnek, azt mondja a Dune HD. A Netflix az Apple, Google kategóriájú cégekkel áll szóba, illetve a nagyobb TV-gyártókkal. Senki más nem tud olyan mennyiséget gyártani, ami alapján kérhetné azt, hogy vegyék be a minősített eszközök köré. De mindeddig nem volt különösebb jelentősége annak, hogy minősített vagy nem, ha egyébként jól működött rajta az alkalmazás.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.03.29. 09:15

Cypress írta:...Ez az idézett a kommented alapján tehát nettó hazugság, hiszen nem rendelkezik, mint látjuk...

Ez az idézet tökéletesen igaz. Rendelkezik azzal, ami kell a YouTube és a Netflix számára. De teljesen más kérdés, hogy a Netflix ettől függetlenül korlátozza pár napja az Apple és a Google lejátszóin kívüli elérést. Ami biztonsági követelmény részükről, az eddig is megvolt, és most is megvan. Én nem látok olyat, hogy a Netflix oldalán valamikor is szerepelt volna bármilyen médialejátszó gyártó eszköze, mint hivatalosan támogatott készülék. Javaslom a Netflix, de akár a Google perelését.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.03.29. 09:10

bodnapet írta:...ahol egyértelműen szerepel a Netflix lejátszás, mint termék tulajdonság...

Mármint aktuális szoftveres tulajdonság. A YouTube lejátszás is szerep, és bizonyosan sok egyéb is, ami nem a gyártó hatáskörében áll, azaz nincs ráhatása, hogy meddig működik egy külső szolgáltatás. Hasonló a helyzet a jukeboxszal is, ha egyszer a TheMovieDB.org úgy dönt, hogy nem nyilvános többé az API, akkor bizonyosan onnan sem lehet majd leszedni az infókat. Pár évre eltűnt a YouTube kb. minden eszközről, ami nem Androidos, pl. okostévékről, amelyeknek még a dobozán is hirdetve volt, amikor forgalomba kerültek. És olyan gyártók, mint a Panasonic, nem tehettek semmit. Se a GVH... De meglátjuk, mit csinál a Netflix, véletlen vagy valami szándékos dolog, hogy nem működik jelenleg se itt, se sok más médialejátszón. Kínai lejátszókról tavaly eltűnt hivatalosan a Play Store és a Google többi programja az amerikai embargó miatt.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: bodnapet » 2021.03.27. 13:42

mars67 írta:Sziasztok
A Netflix már semmilyen lejátszón sem megy?

Apple TV vagy a lenti linken lévő blueray lejátszók
bodnapet

ElőzőKövetkező

Vissza: Netflix