1440 hiba

Ebben a topikban a Netflix androidos alkalmazás használhatóságával kapcsolatos kérdések, problémák találhatóak

Re: 1440 hiba

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.04.16. 15:52

A tegnap megjelent új béta firmware-rel és a 8.1.2 build 3844 verziószámú Netflix appal (a firmware-ben lévő, a Dune szerveréről frissülő) egy Pro Vision 4K-n nálunk működik 4K HDR-rel, akár Atmos hanggal ismét a Netflix. Korábbi modelleken (pl. Pro 4K II) nem tudom kipróbálni, aki próbálta, írja meg ide, mit tapasztalt!
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: maxhim » 2021.04.11. 12:44

Kyle írta:Bizonyosan nem írtuk soha, hogy 4K, HDR Netflix működne rajta, mert az nem működött. De a Netflix SDR-ben igen.

Néha úgy tűnik, mintha direkt csinálnád ezt. Mintha szánt szándékkal félremagyaráznál dolgokat. Hol írtam én olyat, hogy 4K HDR Netflix-el hirdettétek. Idézd már légy oly kedves a hsz-emből! SDR-ben megy vagyis menne, mert úgy akad mint a veszedelem. A főmenüben hibátlan, de abban a pillanatban, hogy elidítok egy filmet belehal. Mindegy milyen filmet! Nézhetetlen, diavetítés az egész az összes eddig megjelent FW-vel! Ezen nincs mit szépíteni ezt úgy hívják, hogy használhatatlan. Ezt annak idején is megbeszéltük, hogy az a szerencse, hogy a TV-n kiváló a NF.
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
Amazon Fire TV Stick 4K MAX
maxhim

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.04.10. 14:45

maxhim írta:...Én is úgy vettem akkor, hogy Netflix-el lett hirdetve, de aztán arról is levettétek az oldalon...

Bizonyosan nem írtuk soha, hogy 4K, HDR Netflix működne rajta, mert az nem működött. De a Netflix SDR-ben igen.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: maxhim » 2021.04.08. 16:01

Kyle írta:Van a firmware-ben Nálad Netflix ikon? Szerintem nem lehet, mert ilyen csak a Pro 4K II-től van, ahogy bodnapet írta.

A sima Pro 4K-n gyárilag van Netflix. Igaz, hogy 20 forintot nem ér (nem is ért soha), ez miatt leveleztünk is annak idején. Én is úgy vettem akkor, hogy Netflix-el lett hirdetve, de aztán arról is levettétek az oldalon. ki is akadtam akkor, ahogy most mások az új modelleken. Már túl vagyok rajta, csak infonak írtam....
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
Amazon Fire TV Stick 4K MAX
maxhim

HozzászólásSzerző: asg2ki » 2021.04.07. 22:06

Az eszkozom tipusa a regebbi (tehat nem a II modellek kozul) es hatarozottan allitom, hogy mindig is rajta volt a Netflix icon, ami egyebkent valoban automatikusan feltelepitette az applikaciot (eddig). Az elmult 2 ev soran tobbszor is leteszteltem ezt a procedurat, mivel nehanyszor elofordult, hogy factory reset-et kellett nyomnom az eszkozre, de eddig sose volt gond a Netflix telepitessel. Ezt tobbszor kiprobaltam kulonbozo Firmware upgrade-ek es downgrade-ek utan is, szoval azt nem tartom valoszinunek, hogy regi eszkozokbol hianyzott volna a Netflix icon vagy akar barmelyik masik Dune app (pl. Kartina, Miracast, SPMC, stb).

Amiota nalam is elofordult a 1044-es hiba, azota folyamatosan nezem itt a forumot, de ahogy elnezem nem nagyon lesz igy megoldas, amennyiben a Dune nem mellekel egy javitott applikaciot es nem korlatozza azt kifejezetten az uj modellekre (most nagyon ugy latszik hogy ez a helyzet). Konkretan ez az egyetlen kovetkeztetes, amire juthatunk ebben az esetben foleg ugy, hogy amikor feltelepitettem manualisan a regi APK-t, konkretan ugyanazt az applikaciot kaptam vissza, mint ami amugy automatikusan telepulne a kozponti szerverrol, max. valami minor verzio modositasok lehettek 2019-ota. Csak most termeszetesen hiaba telepitem kezzel az APK-t, attol meg ugyanugy hibara futok es bar sikeresen betudok jelentkezni Netflix-ben, attol meg a lejatszas nem mukodik a szokasos hiba miatt. Ha a Dune valoban korlatozni akarja az applikaciot csak az uj modellekre, akkor ezt egy nagyon inkorrekt uzletpolitikanak lehet nevezni, foleg ugy, hogy errol nem nagyon volt elozetes kommunikacio a felhasznalok fele. Mellesleg hozzateszem az End Of Life nem ugyanaz mint az End Of Support/Service, de amugy az erre vonatkozo elore definialt idotartamokrol sem nagyon lattam informaciokat egyetlen hivatalos website-on sem.

Mellesleg nem nagyon ertem, hogy a gyartonak miert kell igy megszivatnija az embereket, akik egy eleg draga eszkozert cserebe nem kapnak megfelelo tamogatast ill. egy normalis szoftver szolgaltatast is (most nem ratok gondoltam, hanem a Dune-ra mint gyarto). Akarhogy is nezzuk itt arrol van szo, hogy egy plusz applikacio futna egy olyan eszkozon, amin egy modositott Android 7-es fut es tulajdonkeppen a problema ott kezdodik, hogy a meglevo Dune altal modositott (ha mar nem hazilag fejlesztett) Netflix applikaciot nem kepesek vagy hajlandok tovabbvinni a regebbi eszkozeikre, mert azt mondjak, hogy ez mar kifutott termek. Pedig nagy valoszinuseggel mukodne az az applikacio megfelelo modositasokkal a regebbi modelleken is, mivel maga a hardver kepes erre. Ha az Aptitude-rol telepitett Netflix siman lejatsza a stream-eket (meg ha limitaciokkal is), akkor a Dune-nek a sajat applikacioja miert nem lenne kepes ugyanezt megtenni a nem II kiadasu eszkozokon ? Hat ez a mostani szituacio igy minimum felhaborito, mert ha egy ilyen eszkoz onmagaban kerult nekem kb. 120 - 150.000 Ft. es mas gyartokhoz kepest minosegi eszkoznek kene lennie, akkor a vevok azert csak elvarjak, hogy legyen valami normalis fejlesztes hozza meg akkor is ha a gyarto ugy don't hogy lecsereli a regi modelleket uj fajtara. De ami minimum elvarhato, az egy elozetes kommunikacio a meglevo regisztralt user fele, hogy ha mondjuk egy kifuto termekrol ugy dontottek, megszuntetik a tovabbi applikacio tamogatast (mert mondjuk tul komplikalt lenne szamukra ezzel foglalkozni), akkor ne erje a vevoket ilyen kellemetlen modon a meglepetes. Az hogy a regebbi eszkozon elobukkan egy "Error: No such file or directory" hiba, az mar onmagaban azt jelzi, hogy valamit mokoltak a hatterben es akar azt is eltudom kepzelni, hogy szandekosan korlatozzak az uj applikacionak a telepiteset a regi eszkozokre. Ha ez valoban igy van, akkor a Dune biztos nem marad a kedvencek listajan, mert ez igy enyhen szolva is rafizetes. Ha esetleg a Dune publikalja a modositott APK-t, hogy mondjuk az ember sajat felelosegre kiprobalja a cuccost, az mar egy korrektebb hozzaallas lenne, de ebben az esetben a felhasznalo is nyilvan tisztaban lenne azzal, hogy ez nem egy hivatalos megoldas.

Azert bizom abban, hogy kiadnak egy javitott APK-t, amivel ismet lehet hasznalni a Netflix-et, de az mar szinte biztos, hogy igy triplan is atgondolnam maradjak-e a Dune termekeknel hosszabb tavon, vagy inkabb nezzek utanna mas megoldasnak.
asg2ki

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.04.07. 17:56

asg2ki írta:...Ahogyan irtam a Dune applikaciobol csak a regi 6.2.2.2019_06_13 verziot talaltam meg a hivatalos support oldalon...

Mármint ITT nálunk, gondolom. Nem tudok újabbat javasolni azokra a modellekre, amik gyárilag nem támogatottak. Ha a firmware-ben ott a Netflix ikon (azokon a modelleken, amelyeken egyáltalán támogatottak), ha rákattintsz, akkor a Dune szerveréről települ a Dune hardveréhez igazított (nem a Dune által fejlesztett, csak módosított) alkalmazás. Nem kell sehonnan letöltened manuálisan. Van a firmware-ben Nálad Netflix ikon? Szerintem nem lehet, mert ilyen csak a Pro 4K II-től van, ahogy bodnapet írta. Ez a topik ezen újabb modelleken pár napja megjelent problémáról szól, kérlek, IDE írj, ha nem a fentebb felsorolt 4 típusból valamelyiket használod!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: asg2ki » 2021.04.07. 15:20

bodnapet írta:
asg2ki írta:Dune HD Pro 4K Plus-on sehogy se mukodik a letoltesi procedura es meg factory reset utan is csak annyit lehet latni, hogy "Error: No such file or directory". (

Ha nem a Plus II-es verziód van, akkor sajnos nálad nem is fog működni a Dune által javasolt applikáció. A NETFLIX jelenleg 4 modellen működhet (itt sem garantált), az a Pro II, Plus II, Vision 4K Solo és a Max Vision.

Melyik az a bizonyos "javasolt applikacio" ? Az en ertelmezesem szerint itt ket valtozatrol lehet beszelni:

#1 a Dune altal fejlesztett sajat applikaciorol, ami mukodik az eszkozzhoz mellekelt taviranyitoval.

#2 az "alternative" Netflix applikacio, amit Aptitude-on keresztul lehet letolteni es konkretan hasznalhatatlan ha nincs egy eger/billenytuzet kombo rakotve az eszkozre.

Ahogyan irtam a Dune applikaciobol csak a regi 6.2.2.2019_06_13 verziot talaltam meg a hivatalos support oldalon, de ha esetleg volt valami plusz fejlesztes es uj verzio kiadva a napokban, akkor jo lenne kitenni az uj APK-t es akkor lehet tesztelni akar "regebbi" eszkozokon is. Az szerintem nem megoldas, hogy egy 2 eve vasarolt eszkozt, amit azota discountinued statuszba tettek, arra nem elerheto a Netflix applikacio tekintettel arra, hogy nem is volt olcso a cucc. A hibauzenet meg seemilyen egyeb tampontot nem biztosit, max csak talalgatni lehet, hogy esetleg a discountinued statusz miatt a hatterben atiranyitottak a query-t egy nem letezo lokacio fele, szoval jo lenne valamivel tobb informaciot adni a Dune Support-nak, hogy akkor most mi is a helyzet.
asg2ki

HozzászólásSzerző: bodnapet » 2021.04.07. 06:57

asg2ki írta:Dune HD Pro 4K Plus-on sehogy se mukodik a letoltesi procedura es meg factory reset utan is csak annyit lehet latni, hogy "Error: No such file or directory". (

Ha nem a Plus II-es verziód van, akkor sajnos nálad nem is fog működni a Dune által javasolt applikáció. A NETFLIX jelenleg 4 modellen működhet (itt sem garantált), az a Pro II, Plus II, Vision 4K Solo és a Max Vision.
bodnapet

HozzászólásSzerző: asg2ki » 2021.04.06. 21:00

Dune HD Pro 4K Plus-on sehogy se mukodik a letoltesi procedura es meg factory reset utan is csak annyit lehet latni, hogy "Error: No such file or directory". Ezt konkretan kiprobaltam kulonbozo firmware verziokkal is, da mindenhol ugyanazt kapom. Megprobaltam reset-elni a DATA es CACHE particiokat is, de gyakorlatilag semmi pozitiv valtozast nem eszleltem eddig.

Esetleg valahonnan letoltheto az uj Netflix app ? A support oldalon meg mindig a regi Netflix 6.2.2.2019_06_13.apk verziot latom, de azzal meg termeszetesen a 1044-es hibara futok :(
asg2ki

HozzászólásSzerző: bodnapet » 2021.04.05. 14:45

bodnapet írta:Megoldották a srácok, újra működik a Netflix! Először törölni kell az alkalmazást a Pop-up menüvel, utána pedig visszaállítani. És működik!

Még annyi kiegészítés, hogy csak FHD a kép és 5.1 a hang, de már ez is megnyugató lépés. Bízom benne, hogy lesz újra 4K és Atmos is.
bodnapet

ElőzőKövetkező

Vissza: Netflix