Szerző: asg2ki » 2021.04.07. 22:06
Az eszkozom tipusa a regebbi (tehat nem a II modellek kozul) es hatarozottan allitom, hogy mindig is rajta volt a Netflix icon, ami egyebkent valoban automatikusan feltelepitette az applikaciot (eddig). Az elmult 2 ev soran tobbszor is leteszteltem ezt a procedurat, mivel nehanyszor elofordult, hogy factory reset-et kellett nyomnom az eszkozre, de eddig sose volt gond a Netflix telepitessel. Ezt tobbszor kiprobaltam kulonbozo Firmware upgrade-ek es downgrade-ek utan is, szoval azt nem tartom valoszinunek, hogy regi eszkozokbol hianyzott volna a Netflix icon vagy akar barmelyik masik Dune app (pl. Kartina, Miracast, SPMC, stb).
Amiota nalam is elofordult a 1044-es hiba, azota folyamatosan nezem itt a forumot, de ahogy elnezem nem nagyon lesz igy megoldas, amennyiben a Dune nem mellekel egy javitott applikaciot es nem korlatozza azt kifejezetten az uj modellekre (most nagyon ugy latszik hogy ez a helyzet). Konkretan ez az egyetlen kovetkeztetes, amire juthatunk ebben az esetben foleg ugy, hogy amikor feltelepitettem manualisan a regi APK-t, konkretan ugyanazt az applikaciot kaptam vissza, mint ami amugy automatikusan telepulne a kozponti szerverrol, max. valami minor verzio modositasok lehettek 2019-ota. Csak most termeszetesen hiaba telepitem kezzel az APK-t, attol meg ugyanugy hibara futok es bar sikeresen betudok jelentkezni Netflix-ben, attol meg a lejatszas nem mukodik a szokasos hiba miatt. Ha a Dune valoban korlatozni akarja az applikaciot csak az uj modellekre, akkor ezt egy nagyon inkorrekt uzletpolitikanak lehet nevezni, foleg ugy, hogy errol nem nagyon volt elozetes kommunikacio a felhasznalok fele. Mellesleg hozzateszem az End Of Life nem ugyanaz mint az End Of Support/Service, de amugy az erre vonatkozo elore definialt idotartamokrol sem nagyon lattam informaciokat egyetlen hivatalos website-on sem.
Mellesleg nem nagyon ertem, hogy a gyartonak miert kell igy megszivatnija az embereket, akik egy eleg draga eszkozert cserebe nem kapnak megfelelo tamogatast ill. egy normalis szoftver szolgaltatast is (most nem ratok gondoltam, hanem a Dune-ra mint gyarto). Akarhogy is nezzuk itt arrol van szo, hogy egy plusz applikacio futna egy olyan eszkozon, amin egy modositott Android 7-es fut es tulajdonkeppen a problema ott kezdodik, hogy a meglevo Dune altal modositott (ha mar nem hazilag fejlesztett) Netflix applikaciot nem kepesek vagy hajlandok tovabbvinni a regebbi eszkozeikre, mert azt mondjak, hogy ez mar kifutott termek. Pedig nagy valoszinuseggel mukodne az az applikacio megfelelo modositasokkal a regebbi modelleken is, mivel maga a hardver kepes erre. Ha az Aptitude-rol telepitett Netflix siman lejatsza a stream-eket (meg ha limitaciokkal is), akkor a Dune-nek a sajat applikacioja miert nem lenne kepes ugyanezt megtenni a nem II kiadasu eszkozokon ? Hat ez a mostani szituacio igy minimum felhaborito, mert ha egy ilyen eszkoz onmagaban kerult nekem kb. 120 - 150.000 Ft. es mas gyartokhoz kepest minosegi eszkoznek kene lennie, akkor a vevok azert csak elvarjak, hogy legyen valami normalis fejlesztes hozza meg akkor is ha a gyarto ugy don't hogy lecsereli a regi modelleket uj fajtara. De ami minimum elvarhato, az egy elozetes kommunikacio a meglevo regisztralt user fele, hogy ha mondjuk egy kifuto termekrol ugy dontottek, megszuntetik a tovabbi applikacio tamogatast (mert mondjuk tul komplikalt lenne szamukra ezzel foglalkozni), akkor ne erje a vevoket ilyen kellemetlen modon a meglepetes. Az hogy a regebbi eszkozon elobukkan egy "Error: No such file or directory" hiba, az mar onmagaban azt jelzi, hogy valamit mokoltak a hatterben es akar azt is eltudom kepzelni, hogy szandekosan korlatozzak az uj applikacionak a telepiteset a regi eszkozokre. Ha ez valoban igy van, akkor a Dune biztos nem marad a kedvencek listajan, mert ez igy enyhen szolva is rafizetes. Ha esetleg a Dune publikalja a modositott APK-t, hogy mondjuk az ember sajat felelosegre kiprobalja a cuccost, az mar egy korrektebb hozzaallas lenne, de ebben az esetben a felhasznalo is nyilvan tisztaban lenne azzal, hogy ez nem egy hivatalos megoldas.
Azert bizom abban, hogy kiadnak egy javitott APK-t, amivel ismet lehet hasznalni a Netflix-et, de az mar szinte biztos, hogy igy triplan is atgondolnam maradjak-e a Dune termekeknel hosszabb tavon, vagy inkabb nezzek utanna mas megoldasnak.