Pro 4K II - 200929_0332_r15 - béta

Pro 4K II - 200929_0332_r15 - béta

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.10.01. 21:01

FIGYELEM! Ezen béta firmware telepítése után már nem rakható vissza bármely korábbi verzió, csak a 200920_0001_r15 hivatalos!

Újdonságok:
– MKV fájlokban támogatott a „default” flag kezelése a hangsávokhoz és feliratsávokhoz. Ha nem található a fájlban a beállításoknál meghatározott nyelvű hang- vagy feliratsáv (vagy lejátszási listát használva nincs az előző fájlból örökölt kiválasztott nyelv), akkor az alapértelmezettnek (default) beállított sáv lesz használva.
– Realtek processzoros modelleken mostantól támogatott a többcsatornás DST-tömörítést használó SACD hangfájlok (azaz DFF és ISO formátumokból) dekódolása többcsatornás PCM formátumra! Ezek a zenefájlok így HDMI-n keresztül többcsatornás PCM hangként az erősítőre küldhetőek. Az új Beállítások/Lejátszás/Beállítások/Preferált SACD mód menü használható arra, hogy ISO fájloknál beállítsuk, hogy a sztereó és többcsatornás változatokat is tartalmazó „lemezeknél” melyik szólaljon meg lejátszáskor. Az alapértelmezett a többcsatornás. A Max 4K és Ultra 4K modelleken a fő (képet is továbbító) HDMI-kimenet használható a többcsatornás SACD-k lejátszására, mert a második, csak hangot továbbító HDMI-port nem tud többcsatornás PCM hangot továbbítani.

Fejlesztések:
– Realtek processzoros modelleken a nagyon hosszú zenefájlok is támogatottak különböző veszteségmentes formátumok esetén (SACD DSF/DFF/ISO, FLAC, APE, WavPack). Korábban pl. egy 192 kHz/24-bites, 70 percnél hosszabb játékidejű fájl lejátszása nem működött a 32-bites címzés korlátja miatt.
– Pro 4K II esetén olyan Android alkalmazásoknál is működik az automatikus képfrekvencia-váltás, amelyek eddig ezt nem tudták.
– Pro 4K II esetén a képfrekvenciát váltani tudó Android alkalmazásokból való kilépés után a lejátszó képfrekvenciája helyesen áll vissza a korábbi állapotra.
– Pro 4K II-n bizonyos videót lejátszó Android alkalmazásoknál optimalizálva lett a lejátszás és finomabban működik.

Javítások:
– A készenlétbe kapcsolás és az onnan visszatérés nem mindig működött megfelelően.
– Realtek-es modelleknél újraindítás után bizonyosa HDMI CEC beállítások nem lettek megőrizve.
– Apróbb változások az előre telepített alkalmazások listájában.
– Egyéb apróbb javítások és fejlesztések.
Dunehd.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Avatar
Kyle
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 2649
Csatlakozott: 2010.04.15. 22:13
Tartózkodási hely: South Park

Vissza: Firmware-frissítések

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron