Duo 4K/Solo 4K/Solo Lite - 170307_0153 - béta

Re: Duo 4K/Solo 4K/Solo Lite - 1700307_0153 - béta

HozzászólásSzerző: Kyle » 2017.03.10. 18:09

Nekem nem megy NFS-en keresztül a jukeboxból indított filmlejátszás. Korábban SMB megosztásokkal volt hasonló hiba: a film indításakor „A lejátszási lista üres” hibaüzenet jelenik meg.
Dunehd.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Avatar
Kyle
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 2576
Csatlakozott: 2010.04.15. 22:13
Tartózkodási hely: South Park

Duo 4K/Solo 4K/Solo Lite - 170307_0153 - béta

HozzászólásSzerző: Kyle » 2017.03.09. 17:42

Mindhárom aktuális modellre egyszerre érkezett béta firmware. Letölthető a menüből (ha nincs engedélyezve a béta verziók kihagyása), vagy az angol oldalról: link...

Újdonságok:

1. Music alkalmazás a főmenü elemei között! Zenei jukebox, végre!
– Zeneszám, album, előadó, műfaj alapján böngészhetjük zenéinket, és természetesen keresni is lehet. A Musicbrainz.org oldal adatai alapján.
– Nem csak a zeneszám, az album és az előadó tekinthető meg, de az előadó diszkográfiája is, a files jukeboxhoz hasonlóan (film és szereplők között lépegetve) számtalan információhoz juthatunk.
– Az ismertebb zenéknél a hozzájuk készült videóklip is lejátszható a zeneszám oldalán lévő gombbal.
– A Music a jövőben úgy fog működni, mint a My Collection és Movies menü funkcionál jelenleg, lesz egy My Collection a zenékhez is.

2. Airplay kliens
– A Dune, mint Aiplay lejátszó kiválasztható iOS és macOS operációs rendszereink alatt, illetve egyéb operációs rendszereken Airplay-kompatibilis streamelő alkalmazásokból is.
– Windows alatt az iTunes Windows-os verziójából streamelhetünk zenét a Dune-re ezentúl.
– Airplay lejátszás alatt a Dune a TV-képernyőn megjeleníti az albumborítót és a szám címe, előadó, album és műfaj adatokat, ha azok elérhetőek (a zenefájl ID-TAG infóiban).
– A zenék az Apple veszteségmentes formátumában (ALAC) továbbítódnak, 44,1 kHz-es mintavételezéssel, azaz CD-minőségben.
– Az Airplay funkció be- és kikapcsolható a Beállítások/Alkalmazások/Airplay menüben.
– A fenti menüben beállítható egyedi Airplay név is a Dune lejátszónkhoz.

3. Új zenelejátszó felület
– Egyedi háttérkép, albumborító, infók a zeneszámról – ahogy ez a kezdetek óta már mindenkinek hiányzott a Dune-ökön.
– A korábbihoz hasonló fekete–fehér képernyővédő továbbra is elérhető a zenelejátszás közben.

4. Zenefájlokhoz lemezborító megjelenítése
– Internetes adatbázisban is keresi a borítót a program.
– A zenefájlokba ágyazott lemezborítókat is kezeli az új rendszer.
– A zenefájlok mellé rakott JPG kép is megjelenik, mint lemezborító, ha a JPG neve egyezik a zeneszám nevével, vagy a szokásos cover.jpg, album.jpg, folder.jpg névvel bír.

5. Zenelejátszáskor CUE fájlok továbbfejlesztett támogatása
– Az ENTER gombbal indítható zenelejátszás a .cue fájlra kattintva is.
– Ha a .cue több különálló zenefájlra hivatkozik, akkor is működik a lejátszás.
– Ha a .cue fájl .wav kiterjesztésű zenefájlokra hivatkozik, de valójában .flac, .ape vagy .vw a fájl(ok) kiterjesztése, a lejátszó ezt az esetet is kezeli, nem kell átírni a .cue fájlt emiatt.
– Ha több zenefájlt választunk ki (vagy lejátszási lista készül egy mappára vagy több kiválasztott mappára PLAY-t nyomva), ez az eset is jól működik, még akkor is, ha zenei fájlok és .cue fájlok vegyesen ki lettek jelölve.

6. Csak a Duo 4K-n: az előlapi OLED-kijelző továbbfejlesztett használata
– A lejátszás indítása után az első 10 másodpercben látható a fájlnév vagy a zeneszám és előadója, ha ezek az ID-TAG infók ki vannak töltve a zenefájlban.
– 10 másodperc után az aktuális lejátszási pozíció (eltelt idő) látható a kijelzőn.
– Ha zenefájlt játszunk le, és ki vannak töltve annak ID-TAG infói, akkor a távvezérlő INFO gombját megnyomva bármikor átválthatunk a kijelzőn a zeneszám és előadója nevére.

7. Movies, Music és TV gombok használata a Duo 4K világítós távirányítóján
– A háttérvilágítású új távvezérlőt használva (külön kapható a Solo modellekhez is), ezzel a három gombbal azonnal ezen főmenü elemekhez léphetünk be. (A megfelelő NEC IR kódok univerzális távvezérlőkhöz vagy okosotthon-rendszerekhez ITT találhatóak.)

8. Keresés funkció a My Collection jukeboxban
– A film címe alapján kereshetünk. A beírt szavakat vagy szótöredékeket is találatnak veszi a program (pl. Star esetén az összes Star Wars meg lesz találva). A Keresés funkció a My Collection menüjében vagy a műfaj oldalon található meg. (A Duo 4K-nál már az előző firmware-en is élt ez a lehetőség, csak a Solo modelleknél újdonság).

9. A távvezérlő SEARCH gombjával keresés
– A My Collection jukeboxunk filmjei között és az internetes filmes adatbázisban (TheMovieDB.org) is kereshetünk filmcímekre, illetve zeneszám/album/előadóra.
– Ha a My Collection alkalmazáson belül használjuk a keresést, akkor csak a saját gyűjteményünkben keres.
– Ha a Movies menüben, vagy a főmenüben keresünk, akkor az interneten keres.
– Ha a Music/Zeneszámok menüben, vagy a Music menü legfelsőbb szintjén keresünk, akkor az interneten folyik a keresés.
– Ha a Music/Albumok menüben keresünk, akkor is az interneten keresi az adott albumot.
– Ha a Music/Előadók menüben keresünk, akkor is az interneten keres a program.

10. Különböző nézetek a My Collection és a Movies menüben
– A távvezérlő „A” gombjával 8-féle nézet között lapozhatunk: 4×2 + jobb oldali panel, 6×3 + jobb oldali panel, 6×2, 8×3, 5×2 teljes képernyő, 7×3 teljes képernyő, 10×4 teljes képernyő és függőleges lista + jobb panel lehet a filmek elrendezése.

11. Új gombok használata a My Collection és a Movies menükben
– Hosszú listákon gyorsan navigálhatunk egy képernyőt ugorva a P+ és P- gombokkal.
– A menü elrejthető a távvezérlő fel gombjával, így a háttérkép teljes képernyőn látható, bármilyen kitakarás nélkül.
– (a Duo 4K-n már az előző firmware-ben is működtek ezek a gombok)

Továbbfejlesztett funkciók:

– Zenelejátszáskor a fájlban és/vagy a CUE fájlban lévő ID-TAG infókból több féle is támogatott, mint eddig, de több fájlformátumnál is támogatott ezen infó kiolvasása.
– Zenelejátszáskor az INFO gombot megnyomva minden értelmezett és a fájlban megtalálható ID-TAG infó kijelzésre kerül.
– A menüben korábban Egyéb/Kódolás/MP3 tag kódolása mostantól Zenefájl tag kódolása-ra lesz átnevezve. Mostantól Auto mód is választható itt. Auto módban a lejátszó megpróbálja felismerni, hogy UTF-8 kódkiosztás szerintiek-e az ID-TAG infók. Ha nem UTF-8, akkor a lejátszó menüjének nyelve (pl. magyar) szerint próbálja a szoftver értelmezni azokat. Ezentúl az alapbeállítás az Auto.
– Zenelejátszáskor CUE fájlok és lejátszási listák esetén is lehetőségünk van a kódkiosztás meghatározására (Egyéb/Kódolás/Lejátszási listák és CUE fájlok kódolása). Ha Auto módot választunk, akkor a lejátszó menüjének nyelve szerint lesz értelmezve az ilyen fájlok kódolása.
– Ha HDMI-n engedélyezve van a hangkimenet, miközben a HD hangkimenet is engedélyezve van, az analóg és az S/PDIF kimenetek is élnek. Így nem kell a beállításokhoz nyúlni, ha mondjuk 7.1-es HD-s filmhang után a DAC analóg kimenetét szeretnénk használni.
– Ha a My Collection jukeboxból olyan filmet akarunk elindítani, ami éppen nem elérhető háttértáron van, megjelenik a nem elérhető tárhely neve, hogy tudjuk, mi hiányzik.
– A My Collection beállításainál az Adattárolás/Fotók tárolása opció mostantól alaphelyzetben Nem-re van állítva. (Reset után működik csak, illetve a Duo 4K-n már az előző firmware-ben is így volt).
– Optimalizálva lett az indexelés folyamata a My Collection jukeboxban, ez főleg lassú tárhely (pl. pendrive) esetén látványos (a Duo 4K-n már az előző firmware-ben is így működött).
– Jobb kompatibilitás a My Collection illetve a Movies menü, valamint bizonyos Dune skinek között.
– A rendszermemória meglétét a jukebox indexelésének elkezdése előtt is elvégzi a készülék, és lehetőséget biztosít ekkor a létrehozására is.
– Fejlődött a rendszermemória létrehozásának menete. Ha létrehozzuk a rendszermemóriát, több alkalmazás által használt adat átmásolásra kerül ide a flash memóriából.
– A kezelőfelület betűtípusa ki lett bővítve kazah, grúz, örmény és azerbajdzsáni karakterekkel.
– A kezelőfelület gyorsabb lett bizonyos esetekben.
– A Solo modelleken az alapértelmezett POWER gomb működés (Beállítások/Egyéb/Energiagazdálkodás/POWER gomb működése) kikapcsolásról készenlétre módosult (resetet igényel az új működés). A Duo 4K-nál már az előző firmware-ben is így volt.
– A főmenü több oldalán is látható ezentúl a háttérben folyó lejátszás státusza, a némítás állapota vagy a hangerő vezérlése a jobb alsó sarokban.
– Javított HTTP/MP4 és HTTPS/MP4 lejátszás, jobb pufferolás a gyorsabb lejátszásindulásért.
– HTTPS streamek gyorsabban indulhatnak el mostantól. A Duo 4K-nál már az előző firmware-ben is így volt.
– Ha PLAY gombbal indítjuk egy mappa minden fájljának lejátszását (vagy több kijelölt fájlra kattintunk így), és az így létrehozott lejátszási lista vegyesen tartalmaz zenefájlokat és képeket is, a felugró ablakban az alapértelmezetten kiválasztott funkció intelligensen lesz kijelölve: ha több zenefájl van a listában, mint kép, akkor pl. a Médiafájlok lejátszása lesz a kijelölt.
– A Duo 4K OLED-kijelzőjén mostantól több menüelem neve jelenik meg (pl. a My Collection minden eleme látható lesz), illetve javult a kijelzés.
– A Duo 4K OLED-kijelzőjén készenléti állapotban az óra, illetve lejátszáskor az idő kijelzéséhez használt betűtípus jobb lett.
– A Duo 4K-n ezentúl a diszkrét bekapcsolás IR kód nem csak készenlétben működik, de teljes kikapcsolás mellett is.
– Ha a Duo 4K OLED-kijelzőjében használt mikrokontroller szoftvere bármilyen okból megsérül, a következő bootoláskor újra írja azt a lejátszó.

Javítások:

– A Duo 4K-n bizonyos zenefájlok indításakor kattanást lehetett hallani. Köszönet a hiba jelentéséért bodnapet és sonywega!
– A Duo 4K-ban a csak olvasható SD-kártyák NTFS fájlrendszerrel nem mountolódtak fel.
– 4K-s kimenet vagy Auto videókimenet esetén, ha a TV vagy a HDMI-s erősítőt ki- majd bekapcsoltuk, különböző fura dolgok történhettek.
– Bizonyos forrásokból történő lejátszás esetén nem működött a Blu-ray menüs lejátszás.
– DVD-lejátszáskor a DVD-k menüje nem mindig jól jelent meg, és recsegő hang hallatszott.
– Bizonyos MPEG-TS fájlok nem jól működtek.
– Bizonyos hangsáv nélküli MP4 fájlokat nem lehetett lejátszani.
– Külső ASS/SSA feliratfájlok nem működtek .ssa kiterjesztés esetén, ha az új ASS/SSA renderer engedélyezve volt a beállításokban.
– MPEG-DASH streamek (pl. YouTube) nem mindig működtek jól.
– HTTPS/MP4 fájlok nem mindig működtek.
– Ha ismeretlen időtartamú médiafájlt vagy streamet játszottunk le, a lejátszási pozíció mindig 0-t mutatott.
– Bizonyos esetekben szükségtelenül jelent meg figyelmeztetés nem támogatott videóstream-formátumokról.
– Ha lejátszás közben változtattuk meg a Hang menüben a hangerővezérléssel kapcsolatos funkciókat, az nem megfelelően lépett érvénybe, és hibás megjelenítést okozott a képernyőn.
– A My Collection és a Movies menükben a részletes filmadatok oldalán nem működött a sortörés bizonyos esetekben.
– A Recent menübe olyan elemek is bekerültek, amelyek az nem kezelt (pl. webrádió streamek). Egyéb javítások a Recent funkció kapcsán.
– Bizonyos Dune főképernyő stílusok esetén nem működött a rendszerfájlok elrejtése a tárhely gyökérmappájában.
– Ha elindítottuk már a webböngészőt, nem indult el másodszorra, illetve nem indíthattunk HTML-alapú alkalmazásokat sem.
– A start_file_playback IP-parancs nem működött, ha lejátszási listát játszottunk épp.
– DVD ISO vagy MKV fájlok lejátszásakor bizonyos AC3 és DTS hangsávok esetén nem volt hang, vagy nem volt szinkronban a képpel. A Duo 4K-nál már az előző firmware javította ezt.
– MP4 fájlok 44,1 kHz-es hangsávval kattanással indultak el bizonyosa esetekben. A Duo 4K-nál már az előző firmware javította ezt.
– Hibákat is tartalmazó HLS streamek nem mindig működtek jól. A Duo 4K-nál már az előző firmware javította ezt.
– A Kartina-TV appban HLS TV-adók és archív streamek nem mindig működtek jól. A Duo 4K-nál már az előző firmware javította ezt.
– Javítva, hogy a lejátszó nem tudott leformázni 10 TB-os HDD-ket EXT2/EXT3 fájlrendszerre. A Duo 4K-nál már az előző firmware javította ezt.
– Számos fejlesztés a pluginek SDK-jában.
– Nyelvi javítások a kezelőfelületen.
Dunehd.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Avatar
Kyle
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 2576
Csatlakozott: 2010.04.15. 22:13
Tartózkodási hely: South Park


Vissza: Firmware-frissítések

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég