Solo Lite/4K - 161107_1958 - Béta

Solo Lite/4K - 161107_1958 - Béta

HozzászólásSzerző: Kyle » 2016.11.14. 14:49

Mind a Solo 4K, mind a Solo Lite modellekre kiadott, a változások szempontjából egyforma béta firmware. Telepíthető online, vagy az alábbi linkekről: Solo 4K / Solo Lite Iszonyatosan sok javítást és újdonságot tartalmaz, az alábbi felsorolást folyamatosan frissítjük:

Új funkció: új főmenü elem Recent néven, ahol egy helyen láthatjuk a legutóbb játszott médiafájlokat.
– A Solo lejátszókhoz mellékelt távvezérlőn található RECENT gombbal azonnal ebbe a menübe ugorhatunk. A többi távirányítón a DUNE gomb működik így (már ha van rajta).
– Max. a legutóbbi 1000 fájl látható az új menüben.
– Csak azok a fájlok jelennek meg itt, amelyekből legalább 10 másodpercet lejátszottunk.
– Minden fájl mellett látható a teljes játékidő és az a pozíció (százalékban és pontos időponttal is), ahol abbahagytuk legutóbb a lejátszást (Blu-ray és DVD menüvel együtt történt lejátszásakor nem működik az időpont megjelenítése).
– Ha az adott film a My Collection jukebox része, megjelenik itt a borítógrafikája is.
– Ha a My Collection jukeboxban lévő TV-sorozatból való a fájl, akkor megjelenik itt az évad és epizód jelzése is. Sorozatonként csak a legutoljára játszott epizód lesz ebben a listában.
– A listában lévő fájlra kattintva (ENTER gombbal) megnyílik az őt tartalmazó mappa, ahonnan indítható a lejátszása.
– A POP UP MENU gombra felugró menü segítségével törölhető egy-egy bejegyzés ebből a Recent listából.
– Az alábbiak még nem működnek, de folyik velük kapcsolatosan a fejlesztés, ezen funkciókat tehát felesleges már kérni: A legutóbb játszott elemek jelölése a My Collection jukeboxban és a fájlböngészőben is. Blu-ray és DVD menüs lejátszás után is megjeleníteni a pozíciót, ahol abbamaradt a lejátszás. A My Collection megnyitása, ha egy film ott is szerepel. A távvezérlő PLAY gombjával azonnal lejátszani egy elemet a Recent listából. Egyéb legutóbb játszott tartalmak (pl. online tartalmak) felvétele a Recent listába.

Új funkció: Movies menü a főmenüben. Itt minden filmfájlt egy helyen böngészhetünk, akkor is, ha azok nincsenek még felvéve a My Collection jukeboxba.
– A filmek szűrhetőek itt műfaj szerint.
– Kereshetünk film cím alapján.
– Rendezhető a lista a legújabb vagy a legnépszerűbb filmfájlok szerint.
– Minden filmhez olyan egyéb adatok is megjelennek itt, amelyeket a My Collection is megjelenít: leírás, borító és háttérkép, szereplők és rendező, stb.
– A szereplők és rendező linkjeiről tovább lehet lépni azok egyéb filmjeihez, pont úgy, ahogy a My Collection-ben megismerhettük ezt a funkciót.
– Ha a film a My Collection része már, pont úgy lejátszható, mintha onnan indítanánk.

Új funkció: YouTube filmelőzetesek (és egyéb YouTube klippek az adott filmhez kapcsolódóan) elérhetőek mostantól a Movies menüben és a My Collection jukeboxban is.
– A filmelírás Előzetesek (Trailers) részénél találjuk a YouTube előzeteseket.
– Egyéb klippek az Egyéb anyagok-nál találhatóak a filmleírás oldalán.
– Minden klippnél a cím és a felbontás is megjelenik.
– A klippek 1080p felbontásik támogatottak.
– Minden elérhető nyelven talált klippek megjelennek itt, de legelől az általunk beállított (amilyen a lejátszó menüje) nyelvűek láthatóak.
– Lejátszás közben az ENTER-t megnyomva válthatunk másik klippre, vagy navigálhatunk máshová, mint a normál filmlejátszásnál is egy ideje.
– Azoknál a filmeknél, amelyek már a My Collection jukeboxba fel lettek korábban véve, újraindexelés szükséges ahhoz, megjelenjen a leírásuknál a YouTube előzetes is.

Új funkció: a My Collection jukeboxban indexelés alatt a TV-sorozatok címe automatikusan kiolvasásra kerül fájlnévből (ha szerepel benne), majd megjelenik a kezelőfelületen.

Új funkció: a My Collection jukebox számára külső háttértár (amely Rendszermemóriaként lett kijelölve) használható a jukebox adatainak és gyorsítótárának használatához (pl. a letöltött képekhez).
– Ha elérhető a Rendszermemória, akkor a jukebox szkennelés/újraindexelés alkalmával automatikusan az lesz használva. Ha nincs rendszermemória, akkor a Flash memória lesz erre a célra igénybe véve. (Részletesen ITT írtunk ezen memóriafajtákról.)
– Ha a Rendszermemóriát elkezdjük használni, megmaradnak a korábban a flash memóriában tárolt adatok.
– A My Collection/Gyűjtemény kezelése/Adattárolás menüben ellenőrizhetjük a memóriahasználatokat és a szabad helyeket.
– Ha használjuk a My Collection jukeboxot, ajánlott minél gyorsabb háttértárat kijelölni Rendszermemóriaként. Ha lehet, belső SSD-t használjunk erre a célra! Ha az nincs, akkor belső HDD-t. Ha ez sem lehetséges, akkor egy minél gyorsabb pendrive-ot. Egy átlagos, lassabb pendrive jelentős lassulást eredményezhet a jukebox szkennelésekor és a kezelőfelületének működésekor.

Új funkció: ha a My Collection jukebox szkenneléskor nem tud elegendő Flash memóriát vagy Rendszermemóriát használni, azaz nincs már hely a letöltendő képek és adatok számára, akkor erről figyelmeztető üzenetet kapunk a Mappák kezelése képernyőn.

Új funkció: a My Collection jukeboxban a Filmborítók tárolása, Háttérképek tárolása és Fotók tárolása beállítások a Gyűjtemény kezelése/Adattárolás menüben lehetővé teszik, hogy meghatározzuk, hogy letöltődjenek-e ezen tartalmak, vagy sem a Flash memóriába.
– Ha NEM-et választunk, akkor a My Collection kezelőfelületét használva online kapcsolat szükséges, mert csak így jelennek meg a képek, hiszen azok nem lesznek nálunk tárolva.
– Ha IGEN-t választunk, akkor lassabb lesz ugyan a szkennelés a jukeboxban (mivel le kell tölteni a képeket a készülék memóriájába vagy a háttértárra), de gyorsabb lesz később a jukebox megjelenítése, hiszen akkor már nem az internetről töltődnek be a képek. Az alapbeállítás a menüben az IGEN.
– Az előző firmware-verziókban alaphelyzetben a szereplők fényképe nem töltődött le, így a szkennelés ennyivel gyorsabb volt. Mostantól ez külön kapcsolható opció.
– A szereplők, rendezők, stb. személyes fotói csak az első néhány személy esetében töltődnek le, nem mindenkinél, akik az adott filmnél fel vannak sorolva.

Új funkció: az OSD és a filmfeliratok 3D-s megjelenítése.
– Valamennyi lejátszási és 3D-s mód esetén működik.
– Beállítások/Lejátszás/Beállítások/OSD 3D-s mélysége menüben állítható a feliratok térbeli helyzete 3D-s megjelenítés esetén. 0–50-ig, 5-ös lépésekben állítható. 0 jelenti a legelől lévőt (ezekbe már nem igen lóg bele a filmből semmi), 50 a leghátul lévő pozíciót.

Új funkció: új megjelenítő algoritmus ASS/SSA feliratokhoz, azok minden funkciójának támogatásával.
– A Beállítások/Lejátszás/Feliratok/Fejlett ASS/SSA megjelenítés menüben beállítható, hogy a TV túlpásztázott módban jeleníti-e meg a képet vagy sem, illetve kikapcsolható az új megjelenítő motor, ha mindenféle formázás nélkül, sima szövegként szeretnénk inkább látni ezeket a feliratokat. Alaphelyzetben az új megjelenítési mód él.

Új funkció: új, TTF fontokat használó megjelenítő algoritmus szöveges feliratokhoz és bizonyos képernyőkiírásokhoz.
– A Beállítások/Feliratok/Szöveges feliratok betűtípusának fajtája menüben választhatunk a Dune beépített régi fontkészlete vagy egy tetszőleges TrueType (.ttf) betűtípus között. Alaphelyzetben a TTF font van kiválasztva.
– Kétféle (egy vékony és egy normál) TTF font mostantól a rendszer része, de tetszőleges .ttf fájl is telepíthető (rákattintva egy .tff fontfájlra a fájlböngészőben).
– A Beállítások/Feliratok/Szöveges feliratok TTF betűtípusa menüben választható a kétféle beépített vagy a saját betűtípus, alaphelyzetben a normál beépített aktív.
– Az egyedileg telepített TTF font nem csak filmfeliratoknál, de pl. a My Collection jukebox filmadatok oldalán is használható.
– A Beállítások/Megjelenés/UI TTF font menüben választható, hogy ha nem a feliratokról, hanem a kezelőfelület egyes részeiről van szó, akkor a vékony, a normál, vagy az általunk telepített egyedi betű legyen-e használva.

Egyéb új funkciók:
– Szöveges feliratoknál a koreai nyelv automatikus detektálása (és automatikus váltás az EUC-KR és az Unicode kódkiosztás között).
– Szöveges feliratoknál a kínai nyelv automatikus detektálása (és automatikus váltás a GB231, a BIG5 és az Unicode kódkiosztás között).
– PCM (PCM WAV) formátumú audióstreamek lejátszása HTTP-n keresztül.

Egyéb fejlesztések, javítások:
– A My Collection jukeboxban a képek gyorsabban töltődnek be, betöltésük alatt a kezelőfelület kevésbé lassul le.
– Ha a My Collection jukeboxban 3-nál több szkennelési folyamatot indítunk el egyszerre, valójában csak 3 fut párhuzamosan, a többi megvárja, amíg valamelyik befejeződik, hogy ne legyen túlterhelve a készülék a szkennelés közben, maradjon erőforrás a kezelőfelület megjelenítésére is.
– Jobb lett bizonyos esetekben a My Collection szkennelésénél a fájlok és mappák nevének értelmezése.
– A My Collection szkenneléskor jobban kezeli a TV-sorozatokat, ha felismeri őket az „ujjlenyomatukról”.
– Ha a My Collection hosszabb időre elfoglalt, ezentúl a Kérlek várj! felirat jelenik meg a korábbi félrevezető Csatlakozás... helyett.
– A Rendszermemória létrehozásakor optimálisabb formázási módot használ a lejátszó ezentúl, így több fájl fog elférni egy adott partíción. Érdemes a meglévő Rendszermemóriát most eltávolítani majd újra létrehozni, hogy már az új algoritmus szerint legyen formázva.
– Ezentúl nem csak egy teljesen üres, formázott partíció jelölhető ki Rendszermemóriának, de formázatlan partíció is, illetve üres rendszermappákat tartalmazó partíció is.
– Ha megváltozik egy hálózati megosztás neve, nem lesz gond a meglévő hivatkozásokkal, amely a rajta lévő fájlokkal kapcsolatos (pl. a My Collection jukebox elemeinél vagy a Recent listában), mert ezentúl egy belső azonosítóval különbözeti meg a megosztásokat a lejátszó.
– Ezentúl az összes irány (nyíl) gomb a távvezérlőn alap helyzetben a lejátszáson belüli ugrásra szolgál (legalább is az ugrást támogató tartalmaknál). A Beállítások/Lejátszás/Vezérlés/BAL/JOBB gombok menüpontban kiválasztható, hogy ugrás (10 másodperc előre/ hátra) helyett a hangerőt vezéreljék a bal/jobb gombok, esetleg a régi módszer szerint a SELECT gombbal bármikor válthatunk a két funkció között a lejátszás közben is.
– A Beállítások/Lejátszás/Vezérlés/FEL/LE gombok menüpontban kiválasztható, hogy ugrás (1 perc előre/hátra) helyett a távvezérlő PREV/NEXT gombjaival megegyező módon a fájlok/csatornák közötti váltás történjen.
– Számos fejlesztés a Kartina.TV szolgáltatás kapcsán.
– Jobb hibakezelés és optimalizált processzorhasználat RTSP protokollon keresztül játszott streamek esetén.
– Eddig nem lehetett lejátszani egy TV-sorozat epizódot, ha az Blu-ray vagy DVD iso volt.
– Bizonyos esetekben SMB megosztásokon lévő mappáknál nem működött a Hozzáadás a jukeboxhoz funkció.
– A My Collection jukeboxban téves szkennelési státusz infót kaptunk a lejátszó kikapcsolása vagy újraindítása után.
– A My Collection jukeboxban a kezelőfelület néha nem működött megfelelően, amikor a filmek és fájlok közötti kapcsolatot kézzel szerkesztettük.
– Egyéb apróbb javítások a jukeboxban.
– Ha nem 1:1-es Blu-ray rippeket játszottunk le menüvel együtt, a lejátszás automatikus folytatása nem mindig működött jól.
– Hiába volt kikapcsolva a 3D engedélyezése a videóbeállításoknál, a Blu-ray 3D fájlok mégis 3D-ben indultak el.
– Ha AC3 hangsávot továbbküldéssel játszottunk le AVI vagy MKV fájlokból, különféle problémák jelentkezhetek a lejátszó és az erősítő között.
– MKV fájlok lejátszásakor a hibásan deklarált AAC hangsávok nem mindig lettek felismerve.
– Lefagyást okozhatott olyan MPEG-TS fájlok vagy streamek lejátszása, amelyek DVB-feliratokat tartalmaztak.
– Bizonyos ritkább kódolású FLAC fájlokat nem lehetett lejátszani.
– Bizonyos esetekben nem működött jól a PAL hangsávkorrekció.
– A VXP demó mód nem működött tökéletesen.
– A DVB-C csatornakeresés és lejátszás bizonyos DVB-C hálózatokon (pl. a hazai Digi.TV) rosszul működött.
– Ha a lejátszás pufferolása közben nyomtuk meg az ENTER gombot, a lejátszás lefagyhatott néha.
– Ha lejátszás közben a TOP MENU távvezérlőgombbal (vagy más módon) előhívtuk és elrejtettük a főmenüt, majd utána leállítottuk a lejátszást, néha lefagyás történt.
– Miközben beírtuk az időpontot, ahová ugrani akartunk lejátszás közben, a kurzor rossz helyen jelent meg.
– Néha a HDD leállítása nem jól működött, amikor készenlétbe váltott a lejátszó.
– A Solo Lite-on az Access Point beállításainál tévesen ki lehetett választani az 5 GHz-es frekvenciát akkor is, amikor az nem volt támogatva ezen a modellen, csak a Solo 4K-n.
– Nyelvi (pl. magyar) frissítések.
– Egyéb apróbb javítások, fejlesztések.
Dunehd.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Avatar
Kyle
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 2576
Csatlakozott: 2010.04.15. 22:13
Tartózkodási hely: South Park

Vissza: Firmware-frissítések

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég