Krisz1980 írta:...Én csak használni szeretném a vásárolt gépem, és nem kioktatást!
Nem kioktatni akartalak, hanem látva, hogy semmi bizalmad a márkában, és nincs türelmed a megoldáshoz (ami tényleg 3 perc, ha megvannak a fájlok már), azt javasoltam, ami a legjobb lenne Neked szerintem. Ha mégis Dune kell, de nem tudsz várni a válaszra, az eladó azonnal cseréli szerintem Neked egy „out-of-the-box” működőre, erre már törvény is kötelezi, ha nem működik, akkor javítás/csere, 3 napon belül visszavéve pedig csak csere lehet. De azt láttam a posztodból, hogy a szoftveres probléma kapcsán elkezded sorolni, hogy szerinted még mennyi minden gond van/lehet a Pro 4K-val (ezt tipikusan akkor teszik a vevők, ha elveszítik a bizalmat egy termékben), így nem javasoltam, hogy megtartsd.
Szívesen beszélgetek egyébként a koax/optikai kimenetről is, 26 éve foglalkozom házimozival és írok szakcikkeket, ha már úgy érzed, van ennek (ki mióta mit csinál) jelentősége itt. Persze, elméletileg egy koax kimenetnél nincs áram-fény és fény-áram átalakítás, szükségszerűen jobb lehet a hangja, mint egy optikai kimenetnek (de a HDMi-hez képest tuti nem), bár koaxon meg a „drót” kábel szólhat bele. A gyakorlat azonban azt mutatja, ahány készülék, annyi különböző elektronika van a koax és optikai bemenetek mögött, így igen gyakran egy erősítő szebben szól pont optikai bementén, mint a koaxon, ráadásul ha a forráson is van mindkét fajta kimenet, akkor még azon is múlhat, melyiket érdemes választani. Azzal nem értek egyet, hogy egy HDMI-s modern erősítő esetében 5.1 SD hangig érdemesebb a HDMI helyett mondjuk koaxon átküldeni a hangot. De ez már elég off topik. Ha maradsz végül a Dune mellett, folytassuk egy megfelelő topikban. Ezt hamarosan lezárom, mert nem arról szól már régen, ami a címe.