Pro 4K - 180606_1345 - béta

Re: Pro 4K - 180606_1345 - béta

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.07.20. 12:28

Krisz1980 írta:...Én csak használni szeretném a vásárolt gépem, és nem kioktatást!

Nem kioktatni akartalak, hanem látva, hogy semmi bizalmad a márkában, és nincs türelmed a megoldáshoz (ami tényleg 3 perc, ha megvannak a fájlok már), azt javasoltam, ami a legjobb lenne Neked szerintem. Ha mégis Dune kell, de nem tudsz várni a válaszra, az eladó azonnal cseréli szerintem Neked egy „out-of-the-box” működőre, erre már törvény is kötelezi, ha nem működik, akkor javítás/csere, 3 napon belül visszavéve pedig csak csere lehet. De azt láttam a posztodból, hogy a szoftveres probléma kapcsán elkezded sorolni, hogy szerinted még mennyi minden gond van/lehet a Pro 4K-val (ezt tipikusan akkor teszik a vevők, ha elveszítik a bizalmat egy termékben), így nem javasoltam, hogy megtartsd.
Szívesen beszélgetek egyébként a koax/optikai kimenetről is, 26 éve foglalkozom házimozival és írok szakcikkeket, ha már úgy érzed, van ennek (ki mióta mit csinál) jelentősége itt. Persze, elméletileg egy koax kimenetnél nincs áram-fény és fény-áram átalakítás, szükségszerűen jobb lehet a hangja, mint egy optikai kimenetnek (de a HDMi-hez képest tuti nem), bár koaxon meg a „drót” kábel szólhat bele. A gyakorlat azonban azt mutatja, ahány készülék, annyi különböző elektronika van a koax és optikai bemenetek mögött, így igen gyakran egy erősítő szebben szól pont optikai bementén, mint a koaxon, ráadásul ha a forráson is van mindkét fajta kimenet, akkor még azon is múlhat, melyiket érdemes választani. Azzal nem értek egyet, hogy egy HDMI-s modern erősítő esetében 5.1 SD hangig érdemesebb a HDMI helyett mondjuk koaxon átküldeni a hangot. De ez már elég off topik. Ha maradsz végül a Dune mellett, folytassuk egy megfelelő topikban. Ezt hamarosan lezárom, mert nem arról szól már régen, ami a címe.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Krisz1980 » 2018.07.20. 12:05

Amúgy az Ultra érdekelne (azon két HDMI output is lesz), de arról még nem tudni mikor jön ki, plusz látni akartam mennyire jó az új Dune képe, tényleg visszaesést produkál-e a Realtek az eddig bevált Sigmával szemben (úgy olvastam a Popcorn szintjén volt eddig a Dune képre).
1080p-t Popcornon nézek, Bluray-t és UHD Bluray-t Panán, mkv-s 4K HDR filmeket pedig Himedia-n, de mivel egyelőre nincsen HDR-es AVR-em, és csak 1 HDMI kimenet van a Himedia-n, egyelőre DD 5.1-ben és DTS-ben élvezem, amihez a coax perfekt, de tervbe van majd Atmos is.
Coax-ból van komoly kábelem, optikaiból csak 5 ezres, és valóban nem csekkoltam, hogy ezen a Dune HD 4K Pro-n nincsen ilyen kimenet, bosszantó.

Most ugyanúgy nem jön válasz, pedig háromnegyed órája elküldtem az a debug file-t nekik. Este is egy órát elvacakoltam, és ma délelőtt is. Ti írtátok, hogy csináljak fotókat a szériaszámról. El kell indulnom, és ha most nem viszem vissza a gépet cserélni, már csak hétfőn tudom. Az is benzin és idő. Amúgy nem a 70 ezer érdekel elsősorban, hanem a minőség!
Krisz1980

HozzászólásSzerző: Krisz1980 » 2018.07.20. 11:42

Igen, előfordul ilyen hiba, és meg is szokott lenni rá a megfelelő reakció. Gondolom nem kell részleteznem pl. konzolok esetében is mennyire "szétszedik" a rajongók a cégeket (jogosan) a kapkodva kiadott hibás szériákért.
Ez igenis macera, ami nem 3 perc!
A coax jobb jelátvitelt biztosít, nem véletlenül volt került rá kezdettől a minőségibb DVD lejátszókra. Persze komolyabb hifi/házimozis cuccok kellenek a különbséghez. Legyen rajta coax és optikai is, mind a Popcorn vagy Himedia esetében! 15 éve foglalkozom házimozival és írok szakcikkeket. A Dune azért érdekelt, mert a Popcorn egyelőre úgy néz ki nem ad ki több gépet, és nincsen HDR képes gépe. Van Himedia Q10 Pro-m, de annak nem elég jó a képe. Zappiti meg közepes. Egreat drága. Van Panasonic UB700-as UHD lejátszóm, ami referencia képre, de az nem igazán média lejátszó. Ezzel be is zárult a kör. Én csak használni szeretném a vásárolt gépem, és nem kioktatást!

Kyle írta:
Krisz1980 írta:...és természetesen semmi válasz nem jött...

Szia! Azon azért nem lepődnék meg, hogy este írott levélre a több időzónával keletebbre lévő Moszkvából nem jön estére vagy reggelre válasz...

Javaslom, vidd vissza a készüléket, visszakapod az árát. Láthatóan nem azért választottad, mert ismered a Dune hírnevét és bízol a márkában.
Belefutottál egy első szériás problémába, ami valóban kellemetlen. A legnagyobb autómárkáknál is van visszahívás, gyárilag elrontott dolgok, főleg az első szériáknál. Ettől még lehet a világ legjobbja az adott cég. De nem kell „fotózgatnod” (mi értelme van többször ugyanazt megírni?) és „vacakolnod” (két kattintás, max. 3 perc), csak várnod kicsit. Megértem, ha nem akarsz. Viszont semmi okod arról beszélni, hogy az USB-je rossz „talán”, még senkinek nem volt rossza, rosszul olvastad esetleg. Arról sem a készülék tehet, hogy koax kimenet nélkül készül, Neked az a fontos, és mégis megvetted, utólag meg hibának tartod. Sosem hallottam arról, hogy a koax „minőségibb” lenne 5.1-ben, mint a HDMI. Optikai meg sokkal több régi (még nem HDMI-s) erősítőn van, mint koax, illetve sok erősítőn csak optikai van, koax nincs (fordítva nincs is, tehát koax csak azon van, ahol optikai is), ezért érdemesebbe ezt tenni egy ilyen készülékre. Van egy probléma sajnos, de csak 1. Annak ismert a megoldása, szerencsére.
Krisz1980

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.07.20. 11:31

Krisz1980 írta:...és természetesen semmi válasz nem jött...

Szia! Azon azért nem lepődnék meg, hogy este írott levélre a több időzónával keletebbre lévő Moszkvából nem jön estére vagy reggelre válasz...

Javaslom, vidd vissza a készüléket, visszakapod az árát. Láthatóan nem azért választottad, mert ismered a Dune hírnevét és bízol a márkában.
Belefutottál egy első szériás problémába, ami valóban kellemetlen. A legnagyobb autómárkáknál is van visszahívás, gyárilag elrontott dolgok, főleg az első szériáknál. Ettől még lehet a világ legjobbja az adott cég. De nem kell „fotózgatnod” (mi értelme van többször ugyanazt megírni?) és „vacakolnod” (két kattintás, max. 3 perc), csak várnod kicsit. Megértem, ha nem akarsz. Viszont semmi okod arról beszélni, hogy az USB-je rossz „talán”, még senkinek nem volt rossza, rosszul olvastad esetleg. Arról sem a készülék tehet, hogy koax kimenet nélkül készül, Neked az a fontos, és mégis megvetted, utólag meg hibának tartod. Sosem hallottam arról, hogy a koax „minőségibb” lenne 5.1-ben, mint a HDMI. Optikai meg sokkal több régi (még nem HDMI-s) erősítőn van, mint koax, illetve sok erősítőn csak optikai van, koax nincs (fordítva nincs is, tehát koax csak azon van, ahol optikai is), ezért érdemesebbe ezt tenni egy ilyen készülékre. Van egy probléma sajnos, de csak 1. Annak ismert a megoldása, szerencsére.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Krisz1980 » 2018.07.20. 11:18

Kyle írta:
Krisz1980 írta:hamarosan kirakunk egy leírást a Terméktámogatás oldalra, amely megmutatja a megoldást, ha még valakinél előfordul ez a hiba.

Köszönöm, olvastam.
A megoldásotok által elindult ugyan a gép, de
természetesen demo licenc.
Természetesen már este írtam fotókkal mellékelve a support mailre és
természetesen semmi válasz nem jött.
Írtam újra, nagyon ráérősek. Megint küldtem fotókat. Ráérek fotózgatni, vacakolni file-okkal, irogatni. Az biztos, hogy nagyon elegem van ebből a gépből már most! Ráadásul egy szimpla coax digitális hangkimenetet képtelenek voltak tenni rá. Nem érdekel az olcsó optikai hangkimenet, és tudom, hogy HDMI-n is van digitális hang (ha van HDR-es AVR-em), de coax-ot szeretem, mert minőségibb DD 5.1-hez, a HDMI csak a HD hangok miatt jobb! És ráadásul lehet még az USB-je is hibás, ahogy itt lejjebb olvasom?? Ahogy írták, ez nem a ti hibátok, de ez az egész így nem kicsit amatőr és dühítő!!
Ha nem jön válasz ettől a "szimpatikus" cégtől, összepakolom és visszaviszem ezt a remek gépet a város másik végébe, és többet nem akarok hallani Dune-ról, de az biztos, hogy a lehető legtöbb emberhez el is juttatom az infót blogban! Ha megoldódik a gond, természetesen a megoldást is.
Krisz1980

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.07.20. 08:44

Krisz1980 írta:Írtam, 2x is, de a kimenőben landol. Nem tudom ez mit jelent ezen a fórumon.

Megkaptam 2-szer is. A kimenő levelek közé másolatot lehet kérni a küldéskor, érdemes is, hogy lássa az ember, kinek, mit és mikor üzent. Válaszoltam is privátban azóta, de leírom másoknak: hamarosan kirakunk egy leírást a Terméktámogatás oldalra, amely megmutatja a megoldást, ha még valakinél előfordul ez a hiba.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.07.20. 08:40

maxhim írta:...de én ezt biztos nem néztem volna jó szemmel....

Hanem, mit csináltál volna? Bizonyosan lesz olyan készülék is, ami gyári hibás, mint minden más márkánál. Ez a szoftveres bénázás még a szerencsésebb eset, itt nem kell cserélni a készüléket szerencsére, pár perc alatt megoldható.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Krisz1980 » 2018.07.20. 00:26

Írtam, 2x is, de a kimenőben landol. Nem tudom ez mit jelent ezen a fórumon.
Krisz1980

HozzászólásSzerző: Krisz1980 » 2018.07.20. 00:24

Tisztelt admin, nekem is ugyanaz a gondom. Nagyon dühít a dolog.
Elküldöm az emailcímem privátban.

Kyle írta:
halend írta:Köszönöm, várom a visszajelzést.

Küldtem privát üzenetben. Ha bárki másnak ilyen gondja lenne:
Hibásan telepített a gyári firmware, de megoldható. Küldünk egy recovery fájlt, azt lefuttatva már rendesen bebootol a készülék. Utána viszont a Pro 4K várhatóan „Demo” licenccel fog rendelkezni (lásd az készülék információk oldalon), és a support@dune-hd.com címre elküldött fotó (a készülékadatok oldalról, ahol a gyári szám is látszik) után a gyártótól kapott fájllal lehet teljesen rendbe hozni.
Krisz1980

HozzászólásSzerző: maxhim » 2018.07.19. 21:29

Azért az így erős egy kicsit nem? Megveszek egy készüléket közel 70000Ft-ért és nekem kell utána menni, hogy tudjam használni. Ez persze nem a Ti hibátok, de én ezt biztos nem néztem volna jó szemmel....
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
Amazon Fire TV Stick 4K MAX
maxhim

ElőzőKövetkező

Vissza: Firmware-frissítések