24/192 lejátszási hiba, SACD-t nem ismerte fel NAS-on

Olyan kérdések helye, amelyek az Ultra 4K egyedi hardverével (pl. táp, DAC, kijelző, kimenetek) függhetnek össze, tehát nem pl. a lejátszás közben történő dolgokkal, mivel az minden Realtek-es Dune HD modellt egyformán érint a közös szoftver miatt.

Re: 24/192 lejátszási hiba, SACD-t nem ismerte fel NAS-on

HozzászólásSzerző: schefferj » 2020.02.17. 15:33

Tegnap sikerült beüzemelni a légegért...
Dune HD Ultra 4K, Marantz SR6015,Emotiva A-300, A-500, Dali Ikon 8, Vocal 2, Ikon 2, Heco 302, 2xSVS PB-1000, 4xDali Alteco, KCO, AudioQuest kábelek, Isotek Sirius és PowerQuest 2 tápszűrők, Synology DS120j és Ds218+ NAS-ok, LG UHD NanoIPS TV
schefferj

HozzászólásSzerző: schefferj » 2020.02.02. 18:06

"Az NFS jogoknál a Squash Valamennyi felhasználóhoz legyen Root leképezése adminhoz! "

Így már beengedett, köszönöm a segítséget...
Dune HD Ultra 4K, Marantz SR6015,Emotiva A-300, A-500, Dali Ikon 8, Vocal 2, Ikon 2, Heco 302, 2xSVS PB-1000, 4xDali Alteco, KCO, AudioQuest kábelek, Isotek Sirius és PowerQuest 2 tápszűrők, Synology DS120j és Ds218+ NAS-ok, LG UHD NanoIPS TV
schefferj

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.02.02. 16:01

schefferj írta:...akárhol keresgéltem, nem ajánlott fel formázási lehetőséget)...

Jogos, az andoridos modellek nem tudnak már formázni.
Az NFS jogoknál a Squash Valamennyi felhasználóhoz legyen Root leképezése adminhoz! Nem a Dune IP-címét adnám meg (hacsak nem állítottál be tényleg fix IP-t a lejátszónak), inkább a teljes IP-tartományt (pl. 192.168.1. *)
A távvezérlőhöz nem tudok többet hozzátenni, mint amit a leírásunk tartalmaz.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.02.02. 15:57

schefferj írta:..az (moderálva)-ban vettem és látom, hogy ők nem hivatalos forgalmazók...

Kár...
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: schefferj » 2020.02.02. 14:05

" ITT le van írva,"

Én nem kaptam Synology regisztrációs kártyát, az (moderálva)-ban vettem és látom, hogy ők nem hivatalos forgalmazók...

Így nem látom a linket...
schefferj

HozzászólásSzerző: schefferj » 2020.02.02. 13:44

Hot-swap: NTFS a fájlrendszer és a nem a Dune formázta meg (amikor bedugtam elsőre felismerte, látta a file-okat, a probléma ott volt, hogy akárhol keresgéltem, nem ajánlott fel formázási lehetőséget)

SMB-vel sem látok most problémát, az NFS-nél mindent megadtam amit lehetett, de továbbra sem látok file-okat, mappákat, még gyűröm egy kicsit. (A Synology-ban a File Szolgáltatásokban az NFS engedélyezve van, a megosztott mappákban a music-könyvtár engedélyezve van, a guest olvasásra engedélyezve van, az NFS-engedélynél be van írva a Dune IP-címe, jogosultság "csak olvasható", aszinkron engedélyezve, almappákhoz hozzáférés engedélyezve, squash nincs hozzárendelve, biztonság SYS (nem Kerberos)

A kis távirányítóval sehogy se tudok kapcsolatot teremteni (elemek jók, villognak a LED-ek). A beállítások menüben a rendszer almenüben látszik a Bluetooth eszközök listája. Akárhogy nyomom a Power + Return gombot 3 másodpercig, nem történik semmi.
schefferj

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.02.02. 12:23

schefferj írta:Sok minden tisztult miután pár napig használtam a gépet, azért egy-két kérdés maradt...

1. Nem lehet máshogy. Valóban kényelmetlen, hogy mozizáshoz és a DAC-on keresztüli zenehallgatáskor váltani kell. Nem tudom, hogy hardveres korlát-e (gyanítom, hogy igen), de ha nem, akkor bizonyosan meg lesz oldva később.
2. Én nem használnám hot-swap módon, de működnie kellene. Milyen fájlrendszer van a lemezen? Hány partíció és mi formázta? Azt ki tudod próbálni, hogy a Dune-nel formázod, majd utána az ilyen lemezzel működik-e a hot-swap?
3. NFS-t használj a NAS-sal! Nem lehet, hogy ne lásson fájlokat, ha egyszer rendben van az adott megosztáshoz a jogosultág beállítva. ITT le van írva, mit kell állítani a NAS-on az NFS-jogosultságok kapcsán.
4. A kis távirányító gondolom a Bluetooth-o Air Mouse, ami alapvetően az androidos appokhoz van. A használati útmutatója magyarul fent van a kézikönyvek között, a szerint működnie kell, nem olvastad?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: schefferj » 2020.02.01. 19:26

Sok minden tisztult miután pár napig használtam a gépet, azért egy-két kérdés maradt. Nézzétek el nekem, eddig Dune HD solo 4K-t használtam, az Ultra audio része sok mindenben más és új. Viszont audio szempontból hatalmas élmény. (Sztereo kimeneten audiophil kábelekkel az erősítővel összekötve, erősítő pure audio módban /minden nem használt áramkör kikapcsol/, szintén audiophil nagy tisztaságú réz kábelekkel a hangfalak felé.

1. Hi-Fi sztereo használat: Ha a sztereo kimenetet akarom használni, akkor be kell mennem a Hang-menűbe és az ESS DAC forrásnál be kell kapcsolni a belső forrást (XMOS-t). Akkor megjelenik a hang a sztereo kimeneteken, viszont akkor nem szól a HDMI-kimenet és fordítva. Lehet ezt egyszerűebben váltani? (Egyébként külön hanglejátszó is van a hi-fi hangkimenetekhez).

2. Hot-swap diszk használat: Ha kihúzom a diszket és utána visszadugom, nem ismeri fel a rendszer (van amikor érzi, hogy be van dugva a lemez, de nem tudja olvasni így felajánlja, hogy formázzam meg). Ilyenkor arra jöttem rá, hogy ki kell húzni az áramból és visszakapcsolás után minden rendben, látja. Nem tudom, hogy ez tulajdonság vagy nem jól tudok valamit.

3. Végre be tudtam állítani az SMB-használatot a Synology NAS-on (nem mondanám, hogy elsőre ment). Az NFS-megosztott mappákba is beenged, de ott nem látom a file-okat, könyvtárakat, azzal még küzdök egy kicsit. Így nem kell DLNA-t használni és lám minden jön csodálatos minőségben.

4. Kis távirányító: Nálam szimplán nem működik. Elemek jók benne, a tetején látom, hogy nyomkodáskor villognak a kis piros LED-ek, de az Ultra nem reagál. Be kell állítani hozzá valamit, valahol? Az Ultrából ki van vezetve egy IR-input érzékelő.
schefferj

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.01.30. 17:43

schefferj írta:...egy másik tárolón lévő SACD .ISO állomány elindult...

Megmondtam a megoldást, DLNA-n nem lehetséges ISO-t lejátszani, mert azt mountolni kell, stremaelni nem lehet. Nem másik tároló a lényeg, hanem hogy onnan biztos nem DLNA-n keresztül játszottál le.

1. Persze, hogy PCM, mi más lenne? Az Ultra 4K-t (a profi DAC-ját) gondolom azért vetted, hogy ő dekódolja a DSD-t, ne egy olcsóbb, bénább DAC. Nem lehet HDMI-n DSD formátumot továbbítani. Nem a Dune-nél, másnál sem. Az erősítőd max. fájlból dekódol DSD-t szerintem.
2. INFO gomb?
3. Nem lehet váltani a DSD hangsávok között, és csak sztereó játszható le, mint más lejátszókon is. Az Ultra 4K DAC-ja 2-csatornás.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: schefferj » 2020.01.30. 17:23

24/192 probléma
A 24/192 máshonnan elindítva megy rendesen, akkor ez NAS/DLNA probléma volt. Pipa.

SACD
Annyiban sikerült túllépnem a kérdésen, hogy egy másik tárolón lévő SACD .ISO állomány elindult. Viszont:

1) PCM-jelként jelenik meg az erősítőn (a lejátszóban bitstream van beállítva, HDMI-n megy át)
2) Semmilyen lehetőséget nem látok megnézni az SACD információkat
3) Nem találok olyan menüt, ahol váltani tudnék az 5.1-es layer és a 2.0-ás DSD layer-ek között

Az Onkyo NR686 erősítő natívban tud DSD jelet fogadni

Szólni szól valami...
schefferj

Következő

Vissza: Ultra 4K specifikus kérdések