Szerző: schefferj » 2020.02.01. 19:26
Sok minden tisztult miután pár napig használtam a gépet, azért egy-két kérdés maradt. Nézzétek el nekem, eddig Dune HD solo 4K-t használtam, az Ultra audio része sok mindenben más és új. Viszont audio szempontból hatalmas élmény. (Sztereo kimeneten audiophil kábelekkel az erősítővel összekötve, erősítő pure audio módban /minden nem használt áramkör kikapcsol/, szintén audiophil nagy tisztaságú réz kábelekkel a hangfalak felé.
1. Hi-Fi sztereo használat: Ha a sztereo kimenetet akarom használni, akkor be kell mennem a Hang-menűbe és az ESS DAC forrásnál be kell kapcsolni a belső forrást (XMOS-t). Akkor megjelenik a hang a sztereo kimeneteken, viszont akkor nem szól a HDMI-kimenet és fordítva. Lehet ezt egyszerűebben váltani? (Egyébként külön hanglejátszó is van a hi-fi hangkimenetekhez).
2. Hot-swap diszk használat: Ha kihúzom a diszket és utána visszadugom, nem ismeri fel a rendszer (van amikor érzi, hogy be van dugva a lemez, de nem tudja olvasni így felajánlja, hogy formázzam meg). Ilyenkor arra jöttem rá, hogy ki kell húzni az áramból és visszakapcsolás után minden rendben, látja. Nem tudom, hogy ez tulajdonság vagy nem jól tudok valamit.
3. Végre be tudtam állítani az SMB-használatot a Synology NAS-on (nem mondanám, hogy elsőre ment). Az NFS-megosztott mappákba is beenged, de ott nem látom a file-okat, könyvtárakat, azzal még küzdök egy kicsit. Így nem kell DLNA-t használni és lám minden jön csodálatos minőségben.
4. Kis távirányító: Nálam szimplán nem működik. Elemek jók benne, a tetején látom, hogy nyomkodáskor villognak a kis piros LED-ek, de az Ultra nem reagál. Be kell állítani hozzá valamit, valahol? Az Ultrából ki van vezetve egy IR-input érzékelő.
Dune HD Ultra 4K, Marantz SR6015,Emotiva A-300, A-500, Dali Ikon 8, Vocal 2, Ikon 2, Heco 302, 2xSVS PB-1000, 4xDali Alteco, KCO, AudioQuest kábelek, Isotek Sirius és PowerQuest 2 tápszűrők, Synology DS120j és Ds218+ NAS-ok, LG UHD NanoIPS TV