HDMI bemenet

A Pro 4K Android operációs rendszeréből, processzorából és egyedi csatlakozóiból következő kérdések és problémák topikja.

Re: HDMI bemenet

HozzászólásSzerző: Sparkling » 2020.10.13. 18:15

Tartottam tőle, hogy ez lesz a válasz.
Köszönöm
Sparkling

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.10.13. 09:01

Sparkling írta:...Ez gondolom azért van mert az Onkyo nem tudja értelmezni a 4K-t....

Valóban, ha az erősítő nem 4K-s, akkor nem megy át rajta 4K-s jel. A Max 4K-n és az Ultra 4K-n van dedikált HDMI-kimenet csak hanggal a még nem 4K-s erősítőkhöz. Az esetedben eladnám az erősítőt és vennék egy 4K-sat, különben le kell mondanod a HD-s hangokról, illetve nem lenne olcsóbb sokkal az se, ha vennél egy speciális splittert, ami szétválasztja két kimenetre a képet és a hangot.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Sparkling » 2020.10.12. 19:32

Köszi a választ.
A jelenlegi összeköttetés /Onkyo HDMI out(ARC) >> TV HDMI in (ARC)
DUNE HDMI out >> TV HDMI in / azért van, mert csak így lett kép és hang is.
Optikai kábellel felhagytam.
Ha (mint azt normális esetben kéne) az erősítőhöz csatlakozik HDMI-n a Dune, akkor nincs kép. Ez gondolom azért van mert az Onkyo nem tudja értelmezni a 4K-t (4K-s tartalmakkal kísérletezgetem).
Szóval az lett volna a felvetésem, hogy ezzel az Onkyo-val lehetséges-e 4K-s tartalmat 5.1-es hangzással élvezni.
KODI-t akkor elfelejtem.
Sparkling

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.10.11. 16:13

Sparkling írta:Sziasztok, ide írok: Pro 4K II spec. lehetőséget nem találtam (2020-as készülék, gondolom ezért)...

Azért, mert nem nagyon lehet olyan kérdés, amely a Pro 4K II egyedi hardveréhez kapcsolódik. Amit kérdezel, az sem ilyen. De egy topikba csak egy kérdést írjál kérlek, és az is szigorúan kapcsolódjon a topik címéhez! Ha nincs megfelelő topik, akkor nyissál újat! Semmi kapcsolatot nem látok a HDMI bemenet (ami a topik címe) és a kérdéseid között.
Alapvetően nem így használjuk a házimozi-erősítőt, ahogy Te próbálod. A TV van az erősítő HDMI-kimenetére kötve, és különböző bemenetekre a különböző források, mint a Dune, a set-top-box, Blu-ray lejátszó, játékkonzol, stb. Nem a TV hangkimenetére kötjük a HDMI-s erősítőt, hanem fordítva! Amit Te csinálsz, úgy nem is szólalhatnak meg HD-s hangok, hiszen az optikán nem továbbítható.
KODI-t miért akarnál egy Dune lejátszón használni? Semmi előnye, csak hátránya. Ha KODI-val akarsz mozizni, akkor felesleges volt egy Dune.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Sparkling » 2020.10.09. 18:33

Sziasztok, ide írok: Pro 4K II spec. lehetőséget nem találtam (2020-as készülék, gondolom ezért).
Szóval, új tagként és új Pro 4K II tulajdonosaként csatlakozom a fórumhoz.
Fejlesztéseket végeztem az elmúlt hónapokban.
Sony AG8 55" tv-t, fenti Dune készüléket és egy ASUSTOR AS 5202T NAS-t vásároltam.
Meghagytam az 5.1 házimozit: Onkyo HT-R558, melyet ha nem muszáj, nem cserélném le.
Ebből adódik az első kérdésem, az 5.1-es hangzás lehetséges-e.
HDMI kábellel összekötve: Dune >> Sony tv, tv >> Onkyo.
A házimozi erősítőt és a DUNE-t optikai kábellel is összekötöttem.
Különbséget nem hallottam ki. Mindkét esetben hallani véltem a téreni hangzást, de nem volt egyértelmű.
Még azt kérdezném, hogy a DUNE-re telepített KODI programmal mi lehet a gond?
Telepítés után a következő hibaüzenetet adja:
"New controller detected
A new controller has been detected. Configuration can be done
at any time in Settings > System Settings > Input.
Would you like to configure it now? Yes No "
Bármit nyomogatok nem lép tovább.
A tv-re is feltettem e kitűnő programot, beállítottam, megy rendesen.
Köszi
Sparkling

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.09.25. 10:02

Tolnai János írta:Köszönöm a válaszodat. Esetleg tudtok ajánlani valami működőképes megoldást ,akár típust is. a HD hang leválasztásra továbbításra.

Megfizethető áron nem ismerek ilyet. 35-40 ezerért láttam már, de egy használt HDMI-s erősítőt meg 50 ezer alatt kapsz, így nincs értelme ezeknek a splittereknek szerintem.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Tolnai János » 2020.09.24. 14:55

Köszönöm a válaszodat. Esetleg tudtok ajánlani valami működőképes megoldást ,akár típust is. a HD hang leválasztásra továbbításra.
Tolnai János

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.09.23. 15:44

Tolnai János írta:A HDMI IN ajzatott nem lehetne esetleg beállítani menübe, hogy HDMI audio aut-ra....

Nem. A Dune semmit nem tud kezdeni ezzel a porttal. A Realtek ad hozzá egy programot, amivel tudsz rögzíteni, és ennyi. Ráadásul amit kérsz, az nem szoftveres kérdés, ezt még a Realtek sem tudná megoldani. Ott a Max 4K és az Ultra 4K, azokon van csak hangot adó HDMI, azok árába belefért.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Tolnai János » 2020.09.23. 12:39

Sziasztok.
Egy érdekes kérdés. A HDMI IN ajzatott nem lehetne esetleg beállítani menübe, hogy HDMI audio aut-ra, Sokunknak megkönnyitene hogy miről mondjunk le . Ha még nem 4K képes erősítővel rendelkezik.
Tolnai János

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.12.14. 11:27

Elgato Game Capture termékek is ere vannak, de sok más egyéb HDMI-s felvevő (USB-s vagy PCIe) is létezik, de ez már off topic. A legtöbben nem tudják használni védett forráshoz, mert a HDCP védelmet nem tudják levenni a jelről.
Kyle
Adminisztrátor

Következő

Vissza: Pro 4K (Plus) specifikus kérdések