A 2021-ben megújuló kezelőfelülettel kapcsolatos vélemények

A Dune HD saját jukebox alkalmazásával kapcsolatos kérdések helye

Re: A 2021-ben megújuló kezelőfelülettel kapcsolatos vélemén

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.01.15. 16:27

bagaba írta:...Ha valakinek esetleg lennének megoldásai a fent említett "problémákra", akkor kérem ossza meg velem is azt.

– Az automatikus szkennelés hamarosan működni fog.
– A nézettség már rég működik, azt is kiírja, hány százaléknál hagytad abba, ha nem nézted végig. Esetleg nem minden fájlnézetben látszik még ez az infó, válts nézetet!
– Nekem pedig tiszta Netflix koppintás. Nem tudom mire gondolsz (melyik képernyőre), de többféle nézet is van a jukeboxban.
Dunehd.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: bagaba » 2022.01.14. 16:25

Hello,

A minap vásároltam gey magic 4k-t és telepítettem az adott alfa verziójú FW-t. Win10 SMB szerverrel osztom meg a tartalmat, korábban Plex-et használtam ugyanerre a célra. Alapvetően tetszik a JukeBoxra épülő megoldás, hisz én semmi másra nem akarom használni a Dune-t mint film és sorozatnézése, így örülök ha ez van fókuszban. Rövid használat után néhány erős hátránnyal szembesültem, amit szeretnék itt is megosztani. Javaslom a konkurensek tanulmányozását, mert bőven lenne még hova előrelépni ezügyben:

- Megosztott könyvtárak automatikus scannelése, ne kelljen manuálisan megtenni minden alkalommal, mikor új filmet töltök le
- Filmek/sorozatok megjelölése nézettként. Leginkább utóbbi esetben fájó ez, több sorozatot követek párhuzamosan, nem egyszerű nyomonkövetni hol is tartottam, főleg ha rész közben hagyom abba
- Maga a skin nem elég nyitott, túlzottan hajaz a régi rendszerekre. Kis ablakok, feliratok, ahelyett hogy a teljes képet az adott borító töltené ki. Javaslom a Plex illetve főként a Netflix felületének tanulmányozását

Ha valakinek esetleg lennének megoldásai a fent említett "problémákra", akkor kérem ossza meg velem is azt.
bagaba

HozzászólásSzerző: aspius » 2022.01.06. 14:41

Kyle írta:
aspius írta:...egyébként közben megjelent a következő FW-is: 211229_0258_r20

Igen, írtam is ezen topik első posztjában, azt fogom ezentúl frissítgetni, ha kell. De leírásokat IDE egyelőre csak régebbi GUI-s firmware kapcsán teszünk fel.

OK, Köszi.

Az új alpha FW -el kapcsolatban lenne 2 hiba amit eddig észrevettem:
1. eddig 2 db menüs blu-ray filmnél vettem észre (lehet hogy volt már korábbi alpha FW verziónál is mivel nem sok menüs filmem van így ritkán kerülnek sorra): Deadpool (BDMV), Deadpool 2 (iso), amikor chapter váltás van akkor random módon megjelenik némi animáció mutatva a részleteket, pl.: mint egy idővonal mutatva fejezetek eloszlását a vonalon, stb...korábbi beta FW verziónál ezt nem tapasztaltam
2. felirat választásánál a kiválasztott magyar helyett átugrik más (legutóbb forced angol feliratra), majd amikor megint kiválasztom a magyar feliratot akkor már minden rendben van vele. (netflixes filmnél volt, tehát a magyar feliratot tartalmazta az mkv). Egy másik filmnél is tapasztaltam amiben ugyan úgy benne vannak a feliratok és az angol felirat után a magyar forced ra ugrot elsőre. update: eddig minden olyan filmnél és sorozatnál előfordult ahol van forced felirat is.

+1 a korábban leírt dune controll app os probléma még mindig fennáll.

aspius
aspius

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.01.06. 09:07

aspius írta:...egyébként közben megjelent a következő FW-is: 211229_0258_r20

Igen, írtam is ezen topik első posztjában, azt fogom ezentúl frissítgetni, ha kell. De leírásokat IDE egyelőre csak régebbi GUI-s firmware kapcsán teszünk fel.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: aspius » 2022.01.05. 18:00

Kyle írta:
aspius írta:4. az ékezetes betűvel kezdődő filmeket a lista végér sorolja (ez probléma volt előző FW vel is) .
5. Szerintem jó lenne ha lehetne választani a szkennelés nyelvét is (minta a popcorn hour nal volt).

Mindkét felvetésedre azt írták, hogy rajta van a teendőik listáján, így meg lesznek oldva bizonyosan.

Köszi!

egyébként közben megjelent a következő FW-is: 211229_0258_r20

aspius
aspius

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.01.05. 08:49

aspius írta:4. az ékezetes betűvel kezdődő filmeket a lista végér sorolja (ez probléma volt előző FW vel is) .
5. Szerintem jó lenne ha lehetne választani a szkennelés nyelvét is (minta a popcorn hour nal volt).

Mindkét felvetésedre azt írták, hogy rajta van a teendőik listáján, így meg lesznek oldva bizonyosan.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: aspius » 2021.12.27. 17:58

Hello,

A dune controll app-all (iphone, ipad: mind az app és az IOS a legfrissebb verzión van) kapcsolatban lenne egy megjegyzésem: tegnap vettem észre hogy amikor a James Bond gyűjteményre megyek akkor csak az első 9 fim jelenik meg (24 filmet tartalmaz jelenleg) a teljes kollekcióiból bármilyen nézetre váltok, a visszalépés sem lehetséges a balra mutató nyíl megnyomásával, a nézet az váltható, amikor pedig a home gombra nyomok akkor meg kilép a my collection -ból (gondolom ez természetes).
Amikor a dune távirányítóval lépkedek (már a TV nézve) a James Bond gyűjteményben akkor amikor a 10. filmre lépek, akkor az dune app ban a telefonon/tableten is változik a kép és a következő 9 filmet mutatja megint 10-18 ig.

aspius
aspius

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.12.16. 14:37

maxhim írta:...hogy hogy Te ezekről nem tudsz?

Az alfa firmware-ek linkjét kitettem annó, hírt is írtunk róla. Nem nézegetem minden nap, hogy van-e újabb frissítés, értesítést sem kapunk természetesen ezekről, a lejátszó felrakja magától a bétát és a véglegest. Arra viszont természetesen rácsodálkozok – ahogy látod –, hogy valaki azt írja, hogy van decemberi jukeboxos firmware, amivel gondja van, miközben nem látok ilyet. Majd kiderül, hogy nincs is, mert nem azt, hanem egy alfát telepített.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: maxhim » 2021.12.16. 12:42

Kyle írta:
realbox írta:Telepítettem az új 211204_0532_r17 alfa verziót. Nekem a régi felület jelen meg újra.

Ez nem lehetséges. Sőt, nem is tudok 2021. decemberi firmware-ről, októberi a legutóbbi. Hol találtad, milyen lejátszóhoz?

Tényleg csak érdelődés miatt : hogy hogy Te ezekről nem tudsz? Már én is kétszer írtam itt előbb FW frissítésről, mint ahogy kitetted ide a fórumra. Ráadásul volt, hogy már napokkal előbb. Ezt nektek kell figyelni? Nem is kaptok értesítést róla?
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
Amazon Fire TV Stick 4K MAX
maxhim

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.12.16. 09:09

realbox írta:Köszönöm a választ. Nem küzdök vele tovább. Várom az új verziót.
Itt találtam, Realbox 4K-t próbáltam telepíteni:
http://dune-hd.com/firmware/alpha/

Így már értem, hiszen ahogy írtjuk is ezen topik indító posztjában linkelt HÍRBEN, az új felülethez a firmware-ek nem itt vannak... De a Te általad beírt linken is láthatod a 211204 firmware felett: „r18 (New GUI)”. Ott vannak amiket keresel, legutóbbi HÍRÜNKBEN is linkeltük, ahol az alfa verziókat is bejelentettük.
Kyle
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: My Collection jukebox