Rendszermemória pendrive-on

Re: Rendszermemória pendrive-on

HozzászólásSzerző: ejelhar » 2013.04.04. 12:03

schferenc írta:.... az igazi az lenne, ha a második partíciót (ami nem a rendszermemória) meg lehetne osztani smb-n...

Az menni fog, a Dune -feltéve ha engedélyezve van a samba szervere- automatikusan megosztja sambán keresztül a rádugott pen drive-okat (értelemszerűen a rendszerpartíciót kivéve). A pen cimékjéből (disk label) és a pen uuid-jából képez egy megosztási nevet.
ejelhar

HozzászólásSzerző: Kyle » 2013.04.03. 11:38

schferenc írta:Az egy pendrive, két volume nem megoldás?

Ezt nem tudom, próbáld ki!
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: schferenc » 2013.04.03. 10:51

Kyle írta:Szerintem egy USB-hub segítene. Egyébként mihez kellett a rendszermemória Neked?

Nem kell feltétlenül, de pl a Zappiti skinhez azt írja, hogy "need optional System Storage)*". Ha nem muszáj, nem használnám. Az egy pendrive, két volume nem megoldás? Ok, leállítom előtte a dune-t (full hw leállítás kell gondolom), és csak akkor húznám ki, de az igazi az lenne, ha a második partíciót (ami nem a rendszermemória) meg lehetne osztani smb-n...
schferenc

HozzászólásSzerző: Kyle » 2013.04.03. 10:43

Szerintem egy USB-hub segítene. Egyébként mihez kellett a rendszermemória Neked?
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

Rendszermemória pendrive-on

HozzászólásSzerző: schferenc » 2013.04.03. 09:38

A következő lenne a problémám: a leírás alapján próbálnám egy pendrive-on elkészíteni a rendszermemória kiterjesztést. A problémám, hogy ennek folyamatosan csatlakoztatva kellene lennie, így viszont nem tudok egyéb fájlokat felmásolni rá és elindítani (a 102-ben csak egy USB csati van). Mi lenne a megoldás? Pl. egy 4-8GB-os pendrive-ot formázzak ketté (milyen fájlrendszer? NTFS?), és az egyik lesz a rendszermemória, a másik pedig a szervízfájlok, skinek tárolására? Ezt a második partíciót el lehetne valahogy érni SMB-n?
schferenc

Vissza: HD TV-102 WiFi specifikus kérdések