DTS hang probléma

Re: DTS hang probléma

HozzászólásSzerző: Kyle » 2013.02.06. 19:30

Hát, a linkelt firmware nincs fent a gyártói oldalon: link...
A nálunk lévő TV-102-k viszont online megtalálják. Vagy a Tiédnek van valami hibája, vagy változott valami komolyan az alaplapon, de erről senki nem szólt nekünk (se). Megkérdezem, hátha kapok választ gyorsan. Egy gyári számot adj légyszíves!
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: lakatos » 2013.02.06. 19:08

Kyle írta:Nos, a most érkezett TV-102-knek nincs baja a DTS-sel. A legújabb firmware telepítése után (ahol már színes ikonos skin is van, verziót nem tudom, de most ezt dobja fel ha az online frissítést választod) kijön az analóg kimeneten is a DTS és a DTS-HD MA is. Szerintem max. valami hiba lehetett az előző szoftverben.

Sziasztok! Megörültem az új firmware hírének, de csalódottan tapasztaltam, hogy nem jelenik meg az új frimwarek között (béták között sem).
Kipróbáltam @Ejelhar által belinkelt verziót (kicsomagolva, átnevezve, a szokott módon pendrive-val indítva a készüléket) de 'ERR A06'-os hibát írt a logba:

"fip_init(): opening /dev/fip0...
fip_init(): OK
fip_show_text: 'RECOVER'
Recovery started (/tmp/boot_mnt/10_sda1/dune_firmware.dff)
hdtv_102p
A06 (DUNE FIRMWARE FILE [tv102])
fip_show_text: 'ERR A06'"

Kyle, mit próbáljak még ki, mert már komolyan aggódom?
lakatos

HozzászólásSzerző: Kyle » 2013.02.06. 10:03

Köszi, pont ezt írtam én is fentebb (hozzátéve, hogy ezzel nincs gond a DTS-sel), online is megtalálja a lejátszó.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: ejelhar » 2013.02.06. 09:37

Nos, letölthető a 102-es firmware, a legújabb. Remélhetőleg megoldja a DTS hangproblémákat. Teszteljétek. Elérhetősége:

http://files3.dune-hd.com/firmware/tv102/dune_firmware_tv102_130114_1511_b3.dff.zip
ejelhar

HozzászólásSzerző: Kyle » 2013.02.04. 15:50

Nos, a most érkezett TV-102-knek nincs baja a DTS-sel. A legújabb firmware telepítése után (ahol már színes ikonos skin is van, verziót nem tudom, de most ezt dobja fel ha az online frissítést választod) kijön az analóg kimeneten is a DTS és a DTS-HD MA is. Szerintem max. valami hiba lehetett az előző szoftverben.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: lakatos » 2013.01.26. 11:08

Köszönöm a gyors választ, várom a jövőheti fejleményeket.
lakatos

HozzászólásSzerző: Kyle » 2013.01.25. 21:14

lakatos írta:...Kyle, mit tudtok erre mondani? Megoldásra van szükségem.

Pár nap, és lesz 102-esünk, tudom tesztelni. De ma azt mondta a Dune kontaktunk (az európai központban), hogy nem tud ilyen hibáról, de utánanéz. Remélem hétfőre lesz válasz tőle. Az ilyen „rákérdeztem” posztokat nem kell komolyan venni, aki tudna biztosat mondani, azt nem tudják kérdezni :) Mások meg azt írják, hogy a Dune kér tőlük debug logot, azaz látszólag nem lehetne ilyen hiba, nem pedig nem vettek DTS licenszt. Illetve ha digitálisan sem jön ki a DTS, akkor firmware-hiba, ami gyorsan megoldható. Emlékeim szerint egyetlen hivatos TV-102 firmware létezik, így persze, hogy nincs mit letölteni mást.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: lakatos » 2013.01.25. 20:18

ejelhar írta:
lakatos írta:Nyilván nem a tvtől várom el a DTS dekódolást, azt a média lejátszónak kell elvégeznie. Akárhogy is a mellékelt screenshot alapán beállított 101-en megy, az ugyan ilyen 102-n pedig nem megy (készülék hangerők is egyeztetve lettek, 100-100%-on). Másik helységben erősitővel (ugyancsak HDMI-n) is ugyan az a jelenség: 101-el működik, 102-vel nem.

Elképzelhető, hogy hibás példányt fogtam ki?

Lehet, a firmware a ludas. Én sajna nem tudom kipróbálni (H1-esem van), de idézek a proharder fórumáról, a 102-es hangproblémája ugyanis nem csak nálad gond:

(#22622) robi-k válasza kovadika (#22621) üzenetére

Rákérdeztem, és van egy rossz hírem: a legelső szállítású 102-től eltérően az újabb szállítású példányokba a Dune HD már "kiherélt" FW-t tett, amiben már nincs benne a DTS dekódoló programkód.
Nem tudni, hogy a jövőben vissza kerül-e a DTS dekódolási programkód, és egyelőre arról sincs hír, hogy lesz-e erre egy "hibajavító" patch.
A 101/301 modelleket ez (egyelőre) nem érinti...

Upd.: Ha van rálehetőség, akkor cseréld be egy Smart D1/H1 modellre (amíg azok egyáltalán kaphatóak, de már nem sokáig).

Szia, ejelhar! Köszönöm a plusz információkat, valóban nagyon aggasztóak.
Kyle, mit tudtok erre mondani? Megoldásra van szükségem.
lakatos

HozzászólásSzerző: ejelhar » 2013.01.23. 17:11

ps. Ráadásul a régi firmware nem letölthető.
A dunehd.com oldalán típusonként ott sorakoznak a különböző verziójú firmwarek, kivéve a 102-est. Annál egyetlen huncut darabot sem találni, még az aktuálisat sem.
ejelhar

HozzászólásSzerző: ejelhar » 2013.01.23. 17:07

lakatos írta:Nyilván nem a tvtől várom el a DTS dekódolást, azt a média lejátszónak kell elvégeznie. Akárhogy is a mellékelt screenshot alapán beállított 101-en megy, az ugyan ilyen 102-n pedig nem megy (készülék hangerők is egyeztetve lettek, 100-100%-on). Másik helységben erősitővel (ugyancsak HDMI-n) is ugyan az a jelenség: 101-el működik, 102-vel nem.

Elképzelhető, hogy hibás példányt fogtam ki?

Lehet, a firmware a ludas. Én sajna nem tudom kipróbálni (H1-esem van), de idézek a proharder fórumáról, a 102-es hangproblémája ugyanis nem csak nálad gond:

(#22622) robi-k válasza kovadika (#22621) üzenetére

Rákérdeztem, és van egy rossz hírem: a legelső szállítású 102-től eltérően az újabb szállítású példányokba a Dune HD már "kiherélt" FW-t tett, amiben már nincs benne a DTS dekódoló programkód.
Nem tudni, hogy a jövőben vissza kerül-e a DTS dekódolási programkód, és egyelőre arról sincs hír, hogy lesz-e erre egy "hibajavító" patch.
A 101/301 modelleket ez (egyelőre) nem érinti...

Upd.: Ha van rálehetőség, akkor cseréld be egy Smart D1/H1 modellre (amíg azok egyáltalán kaphatóak, de már nem sokáig).
ejelhar

ElőzőKövetkező

Vissza: HD TV-102 WiFi specifikus kérdések