Akadozó hang, szellemképes kép

Re: Akadozó hang, szellemképes kép

HozzászólásSzerző: ejelhar » 2013.04.08. 10:48

schferenc írta:....mivel az ISO fájlokat be kell mountolni virtuális DVD-ként.

Ne szükséges, elég megmutatni neki az ISO-t, megcsinálja abból is.
ejelhar

HozzászólásSzerző: schferenc » 2013.04.08. 08:43

ejelhar írta:Próbáld ki a makeMKV programot, ISO-ból veszteségmentesen csinál mkv-t. Mivel nem konvertál (a stream-eket csak átcsomagolja mkv-ba) ezért gyors is.

Igen, ide eljutottam én is, jó is lett az eredmény, nem nagyobb, mint az ISO és lejátsza szépen. Igaz, batch-ben még nem tudom csinálni, csak egyesével (mivel az ISO fájlokat be kell mountolni virtuális DVD-ként), de nincs olyan sok konvertálni valóm.
schferenc

HozzászólásSzerző: ejelhar » 2013.04.07. 20:05

schferenc írta:Sziasztok!
Megpróbáltam átkonvertálni AVI-ba az ISO fájlokat, de nem igazán vagyok elégedett vele. Rosszabb minőség, néha akad/vibrál ez is

Próbáld ki a makeMKV programot, ISO-ból veszteségmentesen csinál mkv-t. Mivel nem konvertál (a stream-eket csak átcsomagolja mkv-ba) ezért gyors is.
ejelhar

HozzászólásSzerző: schferenc » 2013.04.05. 13:44

Kyle írta:
schferenc írta:Megpróbáltam átkonvertálni AVI-ba az ISO fájlokat, de nem igazán vagyok elégedett vele. Rosszabb minőség, néha akad/vibrál ez is, menü nicns stb...

Hát, ha normális konvertáló programmal csinálsz egy MKV-t, vagy AVI-t, abban nem kellene semminek ugrálnia. Ha ilyen, akkor vagy a dVD rossz eleve, vagy a konvertálás. Menü persze valóban nem lesz. Szerintem az sem segít, ha mappából játszod le a DVD-t, nem ISO-l, akkor is ugyanaz a szoftver fogja kezelni. A 102-esen nincs két DVD-motor a menüben választható módon?

A normális program alatt tudsz egzakt példát mondani? Jól sejtem, hogy MKV esetén megmaradna a menü?
A 102-es két dvd motorjára vonatkozóan, hol kell ezt beállítani?
schferenc

HozzászólásSzerző: Kyle » 2013.04.05. 12:51

schferenc írta:Megpróbáltam átkonvertálni AVI-ba az ISO fájlokat, de nem igazán vagyok elégedett vele. Rosszabb minőség, néha akad/vibrál ez is, menü nicns stb...

Hát, ha normális konvertáló programmal csinálsz egy MKV-t, vagy AVI-t, abban nem kellene semminek ugrálnia. Ha ilyen, akkor vagy a dVD rossz eleve, vagy a konvertálás. Menü persze valóban nem lesz. Szerintem az sem segít, ha mappából játszod le a DVD-t, nem ISO-l, akkor is ugyanaz a szoftver fogja kezelni. A 102-esen nincs két DVD-motor a menüben választható módon?
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Timmy » 2013.04.05. 12:36

Próbáld meg szerintem kicsomagolni, vagy ahogy Yoda is írta a VOB fájlokat indítsd el.
Timmy

HozzászólásSzerző: schferenc » 2013.04.05. 11:06

Sziasztok!

Újra DVD ISO szellemkép, sima RCA kiemeneten. Megpróbáltam átkonvertálni AVI-ba az ISO fájlokat, de nem igazán vagyok elégedett vele. Rosszabb minőség, néha akad/vibrál ez is, menü nicns stb... Kérdés:
ha az iso fájlokból kicsomagolom az Audio_TS és Video_TS mappákat, akkor pl. a Video_TS mappán egy play-t nyomva lejátszaná hibátlanul? Ha nem, akkor mikorra várható a következő fw, ami várhatóan javítja a DVD ISO a/v kimeneten problémát? Milyen gyakroiak a fw frissítések?
schferenc

HozzászólásSzerző: Kyle » 2013.04.03. 10:38

Igen, ez a Base-hez való. A DTS-HD MA probléma a hivatalos firmware-ben is javítva van, ahogy a többi felsorolt változtatás is része a legújabb hivatalos firmwar-enek, így Neked ez nem old meg semmit.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: schferenc » 2013.04.02. 22:05

Kyle írta:
schferenc írta:Akkor sem fog menni, ha kicsomagolom audio_TS és video_TS mappákra? Lehet, hogy láma kérdés, bocs. Vagy B opcióként iso to avi konvertálás megoldás lehet?

Ezt nem tudom, mi is csak a múlt héten hallottuk először egy vevőtől, hogy kompoziton gond van a DVD-vel. Próbáld ki mappából de szerintem nem fog változni, legfeljebb ha a VOB-okat indítod el, akkor. Konvertálás persze megoldja ezt, illetve remélem egy következő firmware-frissítés is.

Még egy kérdés Dune 102-höz. A jelenlegi dune fw-ben van pár hiba, DTS hang és iso dvd lejátszás. A zappiti oldalon találtam ezeket:
http://zappiti.com/zappiti_player_firmwares.html

Itt azt írja, hogy:
Changes since 130114_1511_b3:
- Fix DTS-HD MA issues.
- Fix DVD sound issues on both S/PDIF and analog audio outpout.
- Improvement for BD Lite: new feature to mauch the main movie automatically.
- Other minor fixes.

A fw nevéből (www.zappiti.com/firmware/dune_firmware_ ... b5.dff.zip) úgy tűnik, mintha csak a base3d modellhez lenne jó. Erről tudtok valamit?
schferenc

HozzászólásSzerző: Kyle » 2013.04.02. 12:45

schferenc írta:Akkor sem fog menni, ha kicsomagolom audio_TS és video_TS mappákra? Lehet, hogy láma kérdés, bocs. Vagy B opcióként iso to avi konvertálás megoldás lehet?

Ezt nem tudom, mi is csak a múlt héten hallottuk először egy vevőtől, hogy kompoziton gond van a DVD-vel. Próbáld ki mappából de szerintem nem fog változni, legfeljebb ha a VOB-okat indítod el, akkor. Konvertálás persze megoldja ezt, illetve remélem egy következő firmware-frissítés is.
Kyle
Adminisztrátor

Következő

Vissza: HD TV-102 WiFi specifikus kérdések