HDMI-CEC funkció bekapcsolása

Re: HDMI-CEC funkció bekapcsolása

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.12.08. 15:25

zygy írta:Ez létezhet?

Nem tudok ilyenről. Ráadásul szerintem ez nem hardver kérdése a Sigma chipnél. Ha találsz valahol 301-es tulajt, akinél van CEC, kérdezd meg, hogy melyik firmware-t használja. Ha nem találsz, akkor vélhetően sosem volt ilyen ezen a típuson.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: zygy » 2014.12.08. 15:01

"Ha nincs benne most a telepített firmware-ben, és régebben volt..." Na pont ez az, amit nem tudok konkrétan, csak valamelyik fórumon olvastam english nyelven, hogy a 101/301-ben is ott van a CEC, ami vagy igaz, vagy nem. Most próbáltam firmware-ben eggyel lejjebb menni, de ott sincs. (Viszont ugyanezt a TV-ét most kipróbáltam 303D-vel is, itt is működik a CEC.) Inkább arra gondolnék, hogy több 301-es hardverváltozat létezhet, ami a firmware-tól függetlenül vagy CEC-képes, vagy nem. Ez létezhet?
zygy

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.12.08. 12:38

zygy írta:Vagyis azt mondod létezhet egy azon sorozatszámmal két féle firmware...

Ha nincs benne most a telepített firmware-ben, és régebben volt, akkor a mostani firmware-ből kimaradt. Próbáld ki a korábbiakat! Egy verzió számmal természetesen nem létezik kétféle firmware, de az lehet, hogy másik modellekre készült azonos verzióban más funkciók vannak.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: zygy » 2014.12.08. 09:56

Vagyis azt mondod létezhet egy azon sorozatszámmal két féle firmware, CECcel és anélkül, vagy valamikortól esetleg kihagyták a CEC funkciót, mert gondokat okozott és talán downgradelni kell, ha ki akarom próbálni?
zygy

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.12.07. 19:26

zygy írta:...hogyan csalogatható elő ez a menüpont a 301-ben?

Ha az adott firmware-ben benne a CEC, akkor látszik is. Trükkök, rejtett menüpontok nincsenek.
Kyle
Adminisztrátor

HDMI-CEC funkció bekapcsolása

HozzászólásSzerző: zygy » 2014.12.06. 01:38

Adva vagyon egy TV-301-es a legújabb béta szoftverrel és egy HDMI-CEC képes TV egy jó minőségű HDMI kábellal összekötve. Megyek a beállítások-kép-egyéb menürészbe és a funkció bekapcsolási lehetősége nem jelenik meg.
A 46. különféle beállítások, átállítások, kikapcsolások, bekapcsolások, azok sorrendje, stb. kísérletezés után, kikötöm a másik szobában(ból) a HD Base 3D-t és áthurcolom ide, bekötöm ugyanúgy és ugyanazokkal a kábelekkel, bekapcsolom és ott mosolyog a HDMI CEC funció az ő menüjében. Átbillentem és minden működik vele, amit várok tőle. Azaz a TV meg a kábel nyilván kompatibilis. Guglizva leltem valahol a világban, a NETen egy hasonló versenyzőt, ahol íródik, hogy elvileg a 101/301-ben is ott kéne lenni a CEC funkciónak valamelyik szoftver után, de mint ahogyan az a user sem látja a menüben, úgy én sem. Ő el van intézve azzal, hogy biztos a TVje nem kompatibilis, vagy a kábel rossz, viszont az én tesztem, nálam ezt kizárja. Szóval a kérdés az, hogy hogyan csalogatható elő ez a menüpont a 301-ben?
zygy

Vissza: HD TV-301 specifikus kérdések