yuv adapter

Re: yuv adapter

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.07.20. 10:47

Sajnálom, hogy feleslegesen adtál ki pénzt, nem próbáltad ki előbb azt, amit ajánlottam. Örülök viszont, hogy működik az elképzelésem. Feltettük a terméktámogatás oldalra a tapasztalatodat, köszönjük!
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: zygy » 2012.07.20. 09:29

Hátha még valakinek szüksége lesz a 301-es jack póluskiosztására, ezért azt is ideírom:
0. a 4 pólusú jack (dugó) gyöke a föld;
1. a föld melletti első jelszegmens (pólus) a kompozitnál a Videojel, a komponensnél az Y, vagy szinkronjel, azaz a zöldjel;
2. a középső jelszegmens (pólus) a kompozitnál a "piros" audiocsatorna, a komponensnél a Pr, vagy piros különbségjel;
3. a jack csúcs-szegmense a kompozitnál a "fehér" audiójel, a komponensnél pedig a Pb, vagyis a kék különbségjel.
zygy

HozzászólásSzerző: zygy » 2012.07.19. 21:05

Nem bírtam ki, megrendeltem ezt az adaptert (Hama 83098 YUV adapter for Samsung), ma meg is jött. Gyorsan összekötöttem. Eredmény = Total 0, azaz nem működik. Rámértem a kütyüre, kütyüben nincs se zárlat se szakadás, átbogarásztam az AV audioberendezésem beállításait, majd a tv beállításait, semmi...
Már gyanakodni kezdtem a 301-re(?), de aztán, gondoltam -még mielőtt elkezdeném szidni a 301-est- kipróbálom még ezt az általad mondott kísérletezős módszert. Láss csodát, ötödikre összejött, minden elkezdett működni. Azaz a Hama 83098 csak látszólag jó, a bekötése nem azonos!!! A helyes bekötés az eredeti hozzáadott AV kábel színeivel: AV kábel piros a YUV kábel pirosára; AV kábel fehér a YUV kábel kékjére; AV kábel sárga a YUV kábel zöldjére. Köszönöm a segítségedet, a bátorságot Tőled merítettem.
Azaz mégis kénytelen leszek színes szigetelőszalaggal átcímkézni. (Ezzel az erővel itthonról is rendelhettem volna bármilyen -három azonos fizikai felépítésű- RCA végű és hármas jack kezdetű kábelt.)
zygy

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.07.16. 12:58

Nem teszel semmit tönkre azzal, ha a vörös helyett pl. a zöld jelét kötöd be, csak a színek nem lesznek jók a tévén, vagy a szinkronjelet nem találja meg. Ragassz egy cimkét a kábelekre, és meg van jelölve, melyik melyik...
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: zygy » 2012.07.13. 22:45

Elvileg a hozzákapott adapter AV is jó volna a néhány próbálkozás után, amit megvallom nemigen mertem volna ilyetén módon kalibrálni (félnék, hogy valamelyik egységnek nem tetszik a félrekötés), de akkor elveszne az audiocsatlakozásom, ami e pillanatban szintén kábelhiányos, de azt legalább még a közértben is lehet kapni. HDMI csatim csak az audioberendezésemen van, az meg nem hajlandó YUVra átpakolni a monitor outot. A TV ősi és még nincs rajta HDMI, viszont elvileg tud 1080I-t, tehát megérné rákötni. A másik hátrány, hogy valahogy jelölnöm is kéne a kísérletek eredményét, ami viszont a hetedik ki-be húzgálásnál leválna. Szóval egy színhelyes kütyü kéne. A Hamanak létezik 83098-as kódon, csak senki sem forgalmazza itthon (vagy csak én nem leltem rá).
zygy

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.07.13. 22:19

Ezek szerint nincs HDMI a tévéden? A komponens kábel egy négypólusú jack gondolom, mint a mellékelt kompozit kábel lejátszó felöli vége.
Ebből kifolyólag a kompozit kábelt használhatod szerintem a komponens kiemenetbe dugva, csak ki kell sakkozni, hogy a három RCA-ból melyik melyik szín az RGB-ből. De ez max. 6 próbálkozást jelent, ha jól számolok...
Kyle
Adminisztrátor

yuv adapter

HozzászólásSzerző: zygy » 2012.07.13. 21:41

Tegnap vettem egy 301-est. Sajna a csomagban nem volt komponens csatlakozó. Odáig jutottam, hogy YUV adapter for samsung led-tv címen létezik ilyen kütyü. Viszont legközelebb Németországban találtam rá. Tudja valaki hol lehet ezt valamivel közelebb beszerezni? Netántán bekötés végszükség esetére, hogy a jack melyik portja megy milyen színű RCA-ra?
zygy

Vissza: HD TV-301 specifikus kérdések