Szerző: zygy » 2012.07.19. 21:05
Nem bírtam ki, megrendeltem ezt az adaptert (Hama 83098 YUV adapter for Samsung), ma meg is jött. Gyorsan összekötöttem. Eredmény = Total 0, azaz nem működik. Rámértem a kütyüre, kütyüben nincs se zárlat se szakadás, átbogarásztam az AV audioberendezésem beállításait, majd a tv beállításait, semmi...
Már gyanakodni kezdtem a 301-re(?), de aztán, gondoltam -még mielőtt elkezdeném szidni a 301-est- kipróbálom még ezt az általad mondott kísérletezős módszert. Láss csodát, ötödikre összejött, minden elkezdett működni. Azaz a Hama 83098 csak látszólag jó, a bekötése nem azonos!!! A helyes bekötés az eredeti hozzáadott AV kábel színeivel: AV kábel piros a YUV kábel pirosára; AV kábel fehér a YUV kábel kékjére; AV kábel sárga a YUV kábel zöldjére. Köszönöm a segítségedet, a bátorságot Tőled merítettem.
Azaz mégis kénytelen leszek színes szigetelőszalaggal átcímkézni. (Ezzel az erővel itthonról is rendelhettem volna bármilyen -három azonos fizikai felépítésű- RCA végű és hármas jack kezdetű kábelt.)