Belső merevlemez probléma

Re: Belső merevlemez probléma

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.07.12. 11:16

Teljesen mindegy. Lehetőleg valami lassabb, 5400-as fordulatú. WD Green sorozat pl. De ha ennyi lemezed van már, nem lenne itt az ideje NAS-ról mozizni?
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Hajdu István » 2012.07.12. 10:30

Sziasztok!
Van 3 külső HDD-m! Most 1 belsőt szeretnék, van aki segít abban hogy ez milyen típusú paraméterű legyen, mert ehhez nem igazán értek???
Segítsetek, köszönöm nektek!
Hajdu István

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.12.29. 14:27

Nem kompatibilis ez a kártya ezek szerint.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Fecke78 » 2011.12.24. 19:26

Üdvözlettem
D1 boldog tulaja lettem beleraktam egy 2gb sd kártyát de nem tudja leformázni hibát ir ki , vagy nem is ismeri fel ? Mi lehet a gond
Számitógép alat elötte leformáztam minden lehető formátumra de akkor se boldogulok :(
Fecke78

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.11.17. 16:41

Húzd le bátran, csak ne írjon éppen rá az eszköz. Ekkor semmi baja nem lesz.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: oli » 2011.11.16. 19:53

Ha csatlakoztatok usb-n keresztül pendriveot vagy külső merevlemezt, amelyen a filmek vannak, filmnézés után hogyan lehet leválasztani a lejátszóról? Simán csak ki kell húzni az usb-t vagy pedig itt is van olyan mint pl. a számítógépnél "a meghajtó biztonságos eltávolítása" opció? Gondolom ha csak úgy kihúzom az nemigen tesz jót a winchesternek.
oli

HozzászólásSzerző: oli » 2011.11.15. 20:44

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!
oli

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.11.15. 20:00

Első lépésként olvasd el ezt a cikket a terméktámogatás oldalon: link...
Azóta (tavaly nyár) már kicsit változott a helyzet, számos alkalmazás már képes a ROM-ot is használni, nem csak pendrive-ot, vagy merevlemezt. Olyan extra dolgok, mint pl. a torrentkliens kerülnének a rendszermemóriába (angol leírás itt, nálunk pedig ITT olvashatsz ezzel kapcsolatban az újdonságokról, de írunk holnap egy Terméktámogatás cikket is belőle, ha már szóbakerült). Ami merevlemezt beletettél, az vélhetően már nem üres, így nem tudja rajta létrehozni ezt a területet, amit használna rendszermemóriaként. Csak teljesen üres meghajtó esetén lehet kiválasztani a POPUP MENU gombra felugró listából a rendszermemória létrehozását (vagy a leírásban lévő szervizfájlokkal is megoldható ez). A firmware-t a ROM-ba telepíti, ami meg a rendszermemóriába menne, azt sehová.
Ha egy pendrive-ot, mint rendszermemóriát kijelölsz neki, akkor azt nem fogja ezentúl felmountolni (hacsak meg nem szünteted ezen státuszát), és csak saját maga fogja használni az extra programokank, BD-Live tartalmaknak. Praktikusan egy SD-kártya (2-4 GB) ideális rendszermemóriának.
Biztos lesz egy-két fájl, amit nem játszik le ez a készülék (se). Dobd ki ezeket, és keress belőlük helyesen kódolt verziót, ha lehet. Általában béna programokkal hozzá nem értő emberek barkácsolnak ilyen fájlokat. Illetve FLV nem szerepel a támogatott formátumok között jelenleg. Annak az oka, hogy egy fájl működik, majd késbb nem, általában az, hogy valamelyik fájltól meghülyül a lejátszó, és addig nem játszik le bizonyos fájlokat utána, amíg ki nem kapcsolod. Ez firmware-probléma, elméletileg javítható. De normálisan, „szabványosan” kódolt fájlok nem okoznak ilyet.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: oli » 2011.11.15. 18:27

Sziasztok!

Én még csak pár napja vagyok D1 tulajdonos, eddig nagyon meg vagyok elégedve a masinával. De azért vannak kérdéseim :D
Ezt a rendszermemória, rendszermeghajtó dolgot nem értem.
Beleraktam egy 1TB-os vinyót, telepítette is magának a frissítéseket de azt írta ki, hogy mivel nincs rendszermeghajtó ezért bizonyos "extra dolgok" nem érhetőek el. Ez most mi? Akkor mi az a winchester, amit beleraktam? És mi történik, ha valamiért kiveszem a vinyót? Akkor nem is működik a gép mivel a frissítések a vinyón voltak? Ezt nem értem. Ill. elvileg vinyó meg minden nélkül is lehetne használni. De akkor hova telepíti a frissítéseit?
Ha a vinyót ki akarom venni a gépből, hogyan tudom akkor ezt a rendszermeghajtó dolgot megoldani? Olvastam, hogy pendriverot is elvileg lehet használni rendszerlemeznek. De ha teszem azt, minden usb portra teszek vinyót vagy pendriveot, akkor honnan tudja a gép, hogy melyik a rendszermeghajtó. Külön el kell nevezni az egyik lemezt rendszerlemeznek?

Bár nem tartozik közvetlen ehhez a témához (olyan témát nem találtam), de már találtam is egy-két fájlt, amit nem tud lejátszani pl. wmw, avi, flv
Ill. csinált olyat is, hogy először le tudta játszani az adott fájlt majd másnap már nem. Később pedig már megint le tudta már játszani. Ez mi?
oli

HozzászólásSzerző: arn77 » 2011.08.25. 13:32

Eddig működött a külső esatás HDD-vel, csak amióta a belső HDD bent van azóta csinálja ezt.
Mondjuk kipróbálhatnám, hogy kiszerelem a HDD-t, de most nem akarok vele bajlódni.
Köszi a választ!
arn77

ElőzőKövetkező

Vissza: HD Smart D1 specifikus kérdések