Lejátszási problémák

Re: Lejátszási problémák

HozzászólásSzerző: valentini » 2016.08.03. 23:32

Köszi,hogy megnézted.De én az üzenetben a nyolcszoros sebességet írtam neked,mivel a 16-szoros az már követhetetlenül gyors egy mkv vagy avi film esetében.
Gyakran előfordul,hogy lejátszásra kapcsolva sajnos 1 vagy 2 percet visszaugrik,és onnan kezdi el lejátszani.
Erre a problémára csak tudtam tenni,hogy az idővonallal P+ gombbal előre ugrok 1-2 percet.
Kár érte hogy akárhogy is legyen,ez bizony problémás.Azért,mert más egyéb márkájú média lejátszók azoknál ilyen elő sem fordul,magyarul,ha visszatekerésnél megállítod a 20. percnél lejátszásra,akkor azt onnan folytatja.Hát ez van.

Vagy azonnal folytatódik a lejátszás, csak nem onnan, amit éppen mutatott?

Így igaz,nem onnan folytatja,amit éppen mutatott...
Bármilyen eszköznél,ha visszafelé tekersz egy filmet,majd lejátszásra kapcsolod,teljesen mindegy,hogy mi hogy van,az onnan folytatódik,nem 1-2 perces visszaugrással.

Még felvetődött két kérdés:1.: D1-hez usb-n csatlakoztatott külsőházas ssd-ről/re is lehet írni/olvasni/letölteni?
2.:usb-n csatlakoztatott külsőházas hdd-re (ntfs-re formázott) lehet letölteni?
valentini

HozzászólásSzerző: Kyle » 2016.08.03. 15:45

valentini írta:Hogyan küldjem át?4 GB

Megnéztem, amit küldtél. Mivel Smart D1 nincs a közelemben, csak a Solo 4K-n és egy másféle Sigmás lejátszóval tudtam kipróbálni. 16-szoros visszatekerésnél a Solo 4K kb. ott folytatja, amely pozíciót éppen kiír a PLAY lenyomása pillanatában (bár nem másodpercenként lépeget ilyen sebességnél visszafelé, így nem lehet pontosan látni), a másik lejátszó kb. 30 másodpercet még megy visszafelé, mire végrehajta a normál lejátszás indítását. Azt gondolom, a Smar D1 sebességéből következik, hogy több idő kell neki a parancs végrehajtására, és közben még megy hátrafelé. Vagy azonnal folytatódik a lejátszás, csak nem onnan, amit éppen mutatott? Ezt nem tartom valószínűnek, inkább azt gondolom, hogy pár másodperccel később áll csak vissza lejátszásra, mint ahogy a visszatekerés közben lenyomod a PLAY-t.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kyle » 2016.07.18. 11:10

pontyos írta:Próbáltam volna egy uhd sample-t lejátszatni vele...

De ne próbálj már 4K-s fájlt lejátszani egy fullHD-s lejátszón, persze, hogy nem fog menni!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Doky586 » 2016.07.18. 00:26

A lajátszó menüjében érdemes a deinterlace mód megjegyzését bekapcsolni, ellenkező esetben ha kell ha nem, bekapcsolja a BOB-ot.. így ki lehet fixen kapcsolni.

Nálam a Tv-mediaplayer fix 1080p-50Hz el van összekötve hdmi-n. Mivel jellemzően a Tv-ből 576i formátumban rögzítek mkv-ba így tapasztalatom szerint maga a Tv deinterlacel, csak ritkán kell bekapcsolni a medialajátszón a deinterlacinget, mert felesleges.
Doky586

HozzászólásSzerző: pontyos » 2016.07.17. 20:20

Szeva, köszönöm! Megnézem majd, bár még soha meg sem reccent.Nekem is furcsa, mert csak remuxom vagy bd50 em van, átlagban azok 30 felett vannak. A tv beépített lejátszója viszi rendesen a 4K videokat, de hát a D1 en szeretné nézni ;) de hamarosan csere a Solo 4K-ra! De szerintem a kimenetre sem tudja kirakni a 2160p-t, és közben megnéztema 127Mbps a max bitráta, az átlagos is 80Mbps felett van.
pontyos

HozzászólásSzerző: valentini » 2016.07.17. 17:01

bitráta igen magas 53.7 Mbps.

Elvileg bírnia kéne(Leírásban,elméletileg:: támogatja a nagyon magas bitrátájú videót (50 Mbit/s és e fölött is),illetve:(Teszt:"...A Smart ennek megfelelően minden általunk kipróbált formátummal boldogult. Még a 90 Mbps feletti és az L5.1 szintbeállítással kódolt H.264 tömörítésű videókat is hibátlanul, akadozás nélkül játszotta le,..." ),mert nálam az igen magas,60 Mbps.bitrátás BD50/1080p mkv filmek is mennek akadásmentesen.De mindig lesznek kivételek...
Esetleg próbáld meg a deinterlacing módot(BOB,Motion adaptive/+ és kikapcsolva) ,állítsd BOB-ra,vagy a másik kettő lehetőség egyikére,és amelyiken nem szaggat a kép,akkor ez a megoldás.Nálam ez bevált az egyik 1080p mkv videónál,mert kikapcsolt állapotban szaggatott/villogott a kép.
valentini

HozzászólásSzerző: pontyos » 2016.07.17. 16:05

Helló! Próbáltam volna egy uhd sample-t lejátszatni vele, a The Revenant UHD blu ray ből, avc H.264 be lett kódolva 2160p-s sample. A D1 csak akadozik, nem bírja lejátszani, bitráta igen magas 53.7 Mbps. Más is próbált esetleg hasonlót? Nekem sajons nem megy, mi lehet a baj?
pontyos

HozzászólásSzerző: Kyle » 2016.07.14. 13:14

én a Gofile.io-t javasolnám. Utána add meg itt a letöltési címet és leszedjük!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: valentini » 2016.07.14. 12:15

Hogyan küldjem át?4 GB
valentini

HozzászólásSzerző: Kyle » 2016.07.14. 10:47

valentini írta:...Médiainfót írjak?

Ne, küldjél egy fájlt inkább!
Kyle
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: HD Smart D1 specifikus kérdések