SD kártya nem használható?

Re: SD kártya nem használható?

HozzászólásSzerző: Rolibratyo » 2011.11.29. 22:13

Hello!

Bocs, hogy ennyivel később reagálok, de be kellett szereznem egy sdhc kártyaolvasót a számítógéphez.
Úgy jártam el, ahogy javasoltad, megformáztam a memóriakártyát számítógéppel, majd a Dune-vel egyből rendszermeghajtót akartam készíteni.
Meg is találta a megformázott memóriakártyát, kiírta, hogy ebből fog rendszermeghajtót készíteni, de a folyamat a következő hibaüzenettel zárult: nem sikerült a rendszermeghajtó készítése.

Ezek után kipróbáltam a fényképezőgépemben használt régi Adata sd kártyával, azzal problémamentesen működött a rendszermeghajtó készítése.

Ezek alapján nem javasolt a 8GB Kingmax class10 microSDHC kártya adapterrel rendszermeghajtónak, de a digitális fényképezőgép tökéletesen működik vele...
Rolibratyo

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.11.22. 14:02

Én azt csinálnám, hogy letörölném/formáznám (mondjuk FAT-ra) számítógépen, majd a Dune-nel nem akarnám formázni, csak rendszermeghajtónak kijelölni.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rolibratyo » 2011.11.21. 21:58

Hello!

A „nem sikerült megformázni” azt jelenti , hogy elkezdi formázni a készülék a memóriakártyát, majd a folyamat rögtön megszakad.
Ezek után a kártyára azt írja ki: NEM ELÉRHETŐ
Ezt követően nem ismeri fel, mint üres háttértárat sem a rendszermeghajtó létrehozása menüben.

üdv

Roland
Rolibratyo

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.11.21. 11:01

Sajnos nem írtad le, mit jelent az, hogy „nem sikerült megformázni”. Látja a lejátszó, ha másolsz rá valamit? Csak üresen tudja formázni. Nincs kompatibilitási lista tudtommal a kártyákról, amit eddig próbáltunk, az ment. Most beletettem egy Verbatim 8 GB-os MicroSDHC kártyát, azt látja rendesen.
Kyle
Adminisztrátor

SDHC kártya nem használható?

HozzászólásSzerző: Rolibratyo » 2011.11.18. 20:27

Hello!

Nemrég vásároltam egy Dune HD Max lejátszót.
A készülékhez vettem egy 8GB Kingmax class10 microSDHC kártyát, melyet a mellékelt adapter segítségével csatlakoztattam a berendezéshez.
Sajnálatos módon nem sikerült a lejátszóval megformáztatnom, így nem tudtam belőle rendszermeghajtót sem készíteni.
Az angol leírás utal arra, hogy egyes SD kártyák nem kompatibilisek a készülékkel, így valószínűleg itt is ez a probléma áll fenn.
Kérdésem milyen gyártó által készített SD kártyát képes kezelni problémamentesen a lejátszó?

Előre is köszönöm
Rolibratyo

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.01.22. 15:26

A mellékelt memóriakártya rendszermemóriaként volt a Dune-ben leformázva. Lásd a Terméktámogatás oldalt ezzel és minden egyéb kérdéssel kapcsolatban először (Rendszermemória lefoglalása...), illetve olvasd el a Dune kézikönyvet (pld. a Prime-ét)! A Blu-ray lemezekhez, az online frissítésekhez kell a rendszermemória pendrive-on, vagy SD-kártyán.
Kyle
Adminisztrátor

SD kártya nem használható?

HozzászólásSzerző: hiritomi62 » 2011.01.22. 11:52

HD Max készülékemhez kaptam egy 4GB micro SD kártyát. HD max oldaláról nem találtam semmi menüpontot, vagy listát, egyebet, amiből kiderülhetne, mire, hogyan lehet/kell ezt használni. Próbáltam betenni PC-be és fényképezőgépbe, hogy megnézzem mi van rajta, de nem ismerik fel, még formázni sem lehetne (nem mintha akarnám - csak azt jelzem, hogy ennyire nem ismerik fel). Lehet, hogy hibás a kártya?
hiritomi62

Vissza: HD Max specifikus kérdések