HD MAX fényerő csökkenés probléma

Re: HD MAX fényerő csökkenés probléma

HozzászólásSzerző: Timmy » 2013.02.20. 10:40

Azt javaslom, hogy egy időre kösd össze a TV-t és a MAX-ot, hogy úgy előjön-e a fényerő csökkenés. Mivel ez lehet a projektor hibája is, és így azt kiszűrnénk. No meg a hosszú kábelét is...
Timmy

HozzászólásSzerző: Rolibratyo » 2013.02.19. 20:48

Kösz a gyors választ. Tudom nem mindennapi a jelenség és a megoldása se lehet az.
Van amikor akár egy óra is eltelik a fényerő csökkenésig, néha meg egyáltalán nem észlelhető.

A projektor és a lejátszó között egy 10m-es HDMI kábel van, azt csak egy noname-re tudnám kicserélni, annak meg eleve gyengébb a képminősége így nehezen tesztelhető a probléma.
A TV-vel S-video kábellel van összekötve, amit csak másoláskor, film rendezéshez, belenézéshez + torrentezéshez használok.
Rolibratyo

HozzászólásSzerző: Timmy » 2013.02.18. 23:39

Érdekes, amit írsz, ilyet még nem tapasztaltam. Esetleg másik HDMI-vel próbáltad?
Ha nem boldogulsz vele akkor add le a szervizbe és a kollégák megnézik, hogy mi lehet vele.
Timmy

HD MAX fényerő csökkenés probléma

HozzászólásSzerző: Rolibratyo » 2013.02.18. 22:14

Sziasztok!

Egy ideje az azt a jelenséget tapasztaltam, hogy filmnézés közben a gyönyörű éles nagy fényerejű képem egyszer csak sötétebbé, kontraszttalanná, színtelené válik.
A jelenség a film megállítása után a lejátszó háttérképén/menüjén is egyértelműen látható. A problémát már tapasztaltam mind projektoros és TV-s használat mellett is.

Menet közben úgy néz ki mintha automatikusan/szándékosan csökkentené a fényerőt.

Van esetleg valami ötlet, vagy keressek fel egy szervizt amíg még garanciális a gép?

Előre is köszönöm a segítséget
Rolibratyo

Vissza: HD Max specifikus kérdések