Hálózati meghajtóként való csatlakoztatás

Re: Hálózati meghajtóként való csatlakoztatás

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.11.07. 11:18

Ezek szerint le tudod tölteni a pár Kbyte méretű .torrent végű fájlt? Ez mindenképpen kell hozzá, a számítógépeden is letöltődik, csak ott be van állítva, hogy azt rögtön nyissa meg az utorrent. Ha rákattintasz a Dune fájlböngészőjében erre a fájlra, akkor el kellene kezdődnie a letöltésnek – ha telepítve van a Dune-ön a torrentkliens. Ez a firmware része. A Programok menüben kel lennie egy torrent nevűnek, ott tudod elindítnai, hogy fusson. Látsz ott olyat? Fut? Torrentezni csak EXT formátumú lemezre tud, tehát egy ilyen legyen rádugva bootoláskor. Ha formázol a Dune-nel egy lemezt, vagy pendrive-ot, alaphelyzetben EXT3-ra formázza. Ha ki akarod kapcsolni a lejátszót, akkor érdemes előtte leállítani a torrentklienst, különben bekapcsoláskor ellenőrizni fogja hosszú percekig, hol tart a letöltés. De aki torrentezik vele, az inkább úgy állítja be, hogy a távvezérlő kikapcsolásgombja csak készenlétbe tegye, ilyenkor csak a videókimenet kapcsol ki, a torrent és a hálózati elérés megy tovább. Folytassuk ezt témát – ha kell – a megfelelő topikban, nem ide való! Se nem Max specifikus, se nem hálózati meghajtóként való csatlakoztatásról kérdezel...
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: mizurichi » 2012.11.07. 10:13

Szia Kyle!
Köszönöm a gyors választ.
Igen elolvastam, de épp azért írtam hogy nem értem, nem vagyok egy pc zseni sajnos:((
Tehát a torrent oldalon ha rákattintok a filmre nekem rögtön elkezdi a letöltést a utorrent, oda ahova beállítottam,ha ez a pc-ben lévő d. meghajtó akkor oda,itt ha a tűzfal be van kapcsolva sincs gond, ha a dune merevlemezére van beállítva akkor oda, de ha a tűzfal a gépemen be van kapcsolva akkor kapásból már nem is tölti, mert azonnal megszakad a kapcsolat. Viszont Tűzfal nélkül is csak addig tölti amíg be van kapcsolva a gép.
Megpróbáltam lementeni a pc-n abba a mappába amit lát a dune, persze azt is csak addig látja amíg a tűzfal ki van kapcsolva ,és ha rákattintok beteszi a torrent kliensbe, de sem a letöltést sem a feltöltést nem inditja el, hanem kiírja hogy hiba:((
Ezért mertem csak kérni hogy ha lehet nekem részletesen, és lépésenként leírni szíveskedjék valaki hogy hogyan csináljam:((
Előre is köszönöm a választ, és bocs hogy ilyen láma vagyok:(((
Üdv!
mizurichi

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.11.06. 22:59

Elolvastad a torrentkliens leírását? Nem értem, mi köze van a számítógéped torrentkliensének és az azon lévő vírusvédelemnek ahhoz, hogy a Dune-ön futó torrentkliens az internetről töltöget-e, vagy sem. Régen nem próbáltam a beépített torrentklienst, de a leírásunk szerint legutóbb még működött. Ehhez csak a Dune fájlböngészőjében kell rákattintanod a .torrent fájlra, a számítógépeden semmi dolgod (miután olyan helyre tetted a .torrent fájlt, hogy a Dune látja már).
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: mizurichi » 2012.11.06. 22:26

Hello, bocs a láma kérdésért, de már vagy egy hete küzdök a HD DUNE Maxal, és nem jutok dűlőre vele:((
Kérem aki tudja szájbarágosan leírná nekem hogy tudom a torrent klienset beindítani, úgy hogy a számítógép kikapcsolása után is működjön a fel és letöltés???
Ráadásul az AVG tűzfalamon nem tudom hol kell engedélyezni hogy átengedje a DUNE felé, illetve vissza a kapcsolatot:((
Addig eljutottam hogy ha kikapcsolom a Tűzfalat akkor látják egymást, így be tudtam a Dune 2terrás merevlemezére másolni az összes filmem és zeném.
utorrentem van a letöltéshez, de akárhányszor elolvasom a támogatást egyszerűen nem jutok vele dűlőre:((
Kérem aki ért hozzá leírná nekem lépésről lépésre?? nagyon megköszönném!
Üdv
mizurichi

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.11.01. 16:18

Hát, bizonyosan nem kell két per jel az IP-cím mögé szerintem. De Windows-om nincs, nem is értek hozzá.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Dylan » 2012.11.01. 00:50

Éppen tegnap telepítettem az új firmwaret. Ahogy nézem a beállítások, programok menüben ott van a samba server, és engedélyezve is van. Úgyhogy szerintem ezzel nincs probléma. Nem lehet hogy esetleg rossz formátumban próbálom csatlakoztatni a meghajtót?

Így: \\192.168.1.130\\Download
Dylan

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.10.31. 11:20

Ha a frissítés előtt lett létrehozva a rendszermemória, akkor elméletileg települtek a programok is. Leellenőrizni úgy lehetne pl., hogy látszik-e a lejátszó hálózaton (de Nálad éppen az a gond, hogy nem), vagy elérhető-e a torrentkliens rajta. Ez utóbbit ki tudod próbálni a kézikönyv alapján. De ha most nyomsz egy firmware-frissítést (mivel nincs újabb, manuálisan előbb letöltve a frissítést, majd rákattintva a fájlböngészőben), akkor is fel kell, hogy települjenek a programok, illetve szól a frissítés előtt, ha valamiért ezek nem telepíthetőek.
Kyle
Adminisztrátor

Re: Hlózati meghajtóként való csatlakoztatás

HozzászólásSzerző: Dylan » 2012.10.30. 21:36

Kyle írta:Fel van telepítve a Samba szerver? Azaz volt rendszermemória engedélyezve, amikor a firmware felkerült? Ennek hiányában ugyanis nem kerül fel az SMB-szerver, a torrentkliens, meg a többi kiegészítő alkalmazás, ahogy ITT leírtuk.
.

A legfrissebb firmware-er kaptam, és rendszermemória is van SD kártyán. Hogy fel van a telepítve a Samba server? Gondolom igen. Azt hol nézzen meg?
Dylan

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.10.30. 12:21

Fel van telepítve a Samba szerver? Azaz volt rendszermemória engedélyezve, amikor a firmware felkerült? Ennek hiányában ugyanis nem kerül fel az SMB-szerver, a torrentkliens, meg a többi kiegészítő alkalmazás, ahogy ITT leírtuk.
Zenelejátszás nem mehet a háttérben a Dune-ön, miközben a fájlböngészőben vagy, a zenelejátszó rész egyébként is elég mostohán van kezelve (nincs lemezborító se), sajnos.
Kyle
Adminisztrátor

Hálózati meghajtóként való csatlakoztatás

HozzászólásSzerző: Dylan » 2012.10.30. 11:24

1-2 hete használom az új HD Max-ot, és eddig teljesen meg vagyok vele elégedve! (Eddig egy Qnap NMP-1000esem volt.)

Egyetlen dolgot nem sikerült megoldanom. Hogyan tudnám a lejátszóban lévő merevlemezt a hálózatomhoz kapcsolni? A Windowsban ebben a formátumban próbálkoztam: \\lejátszóipcíme\elérnikívánt könyvtár

Nem tud csatlakozni. Mi lehet a probléma? A Qnap-hoz is így csatlakoztam.

És lenne egy másik apró észrevétel:

Ha zenét játszok le, akkor csak az adott könyvtár zeneszámait tudom böngészni a lejátszási listában. Ha másik könyvtárakban is keresgélni akarok zenéket, akkor mindig le kell állítanom a lejátszást. Nem lehet valahogy megoldani, hogy folyamatosan játsza a zenét, miközben más könyvtárakat nézegetek?
Dylan

Előző

Vissza: HD Max specifikus kérdések