Lassulás

Re: Lassulás

HozzászólásSzerző: Dylan » 2013.03.15. 21:01

Sziasztok!

Valami komoly probléma lehet nálam, ilyet még nem tapasztaltam. Sürgős segítség kéne! 3-4 percig tart a bebootolás, utána pedig 1-2 percig tart mire reagál egy egyszerű kurzor parancsra... Gyakorlatilag használhatatlan...

Nem tudom van e köze a problémához, de úgy kezdődött, hogy kikapcsolt állapotban rádugtam egy USB-s HDD-t, majd bekapcsolatam a rendszert. Már 4-5 alkalommal újraindítottam. Belső HDD nélkül is próbáltam. Az újraindítások között vártam 10 perceket... Félek hogy ebből valami garanciális baj lesz...

Mi lehet a baj?
Dylan

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.07.09. 09:21

Sajnos nem tudok távolról többet segíteni, valami nincs rendben a hálózatodon, hiszen a Dune 100 Mbit-es sebesség fölöttig SMB-n és NFS-en is lejátszik bármit. Ez közel kétszer gyorsabb, mint a Blu-ray lemezekhez szükséges sebesség.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: bbuffy » 2012.07.07. 21:39

bbuffy írta:
Kyle írta:Aha, szóval NFS. Ezt nem mondtad eddig. Akkor válts az UDP/TCP módok között! Lásd a Dune kézikönyvben, ahol kifejezetten Synology-s példa van!

:idea: :idea:
Király, köszönöm, ez működik.
Mindig valami kis szemed előtt lévő dolog sz@pat meg:))

Sajnos a BD így is durván beszaggat hálózaton keresztül.
bbuffy

HozzászólásSzerző: bbuffy » 2012.07.07. 13:41

Kyle írta:Aha, szóval NFS. Ezt nem mondtad eddig. Akkor válts az UDP/TCP módok között! Lásd a Dune kézikönyvben, ahol kifejezetten Synology-s példa van!

:idea: :idea:
Király, köszönöm, ez működik.
Mindig valami kis szemed előtt lévő dolog sz@pat meg:))
bbuffy

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.07.07. 11:19

Aha, szóval NFS. Ezt nem mondtad eddig. Akkor válts az UDP/TCP módok között! Lásd a Dune kézikönyvben, ahol kifejezetten Synology-s példa van!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: bbuffy » 2012.07.06. 18:58

Kyle írta:Sosem dugunk Dune-be Xtreamer-ben járt kábelt :) Sőt, nem is teszünk a közelébe ilyen feliratú eszközöket.
Valami hálózati gondod lesz, ha NFS mellett csinálja mindezt. Vélhetően nem tudjuk ezt megoldani így távolról. Nézd meg, hogy a NAS-on nincs-e bekapcsolva a jumbo frame a hálózati beállításoknál, és ne gigabites módra álltsd a Dune-t! Próbálj ki másik kábelt, a switchen másik portot, esetleg másik switchet!

Jumbo frame végig le volt tiltva. Gigabyte mód csak próbaképpen ment egyszer. Átdugtam másik lukba a routeren igy sem jó. Routert most cseréltem, Gigabites Netgear eddig mindenhol hibátlan volt rajta nem hinném hogy ő a ludas. Érdekes hogy upnp-n hibátlanul megy a dolog csak nfs-n szaggat. Viszont upnp-n ha zenét akarok hallgatni teljesen lefagy, újra kell indítani. Igy igazából egyik módban sem tudom használni a gépen hálózaton, csak upnp-n filmet nézni:))
Firmet is frissitettem vagy tízfélét hátha, de egyik sem lett más. tuti beállítás de halvány fogalmam sincs mi lehet. A NAS egy Synology 212J.
bbuffy

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.07.06. 10:58

Sosem dugunk Dune-be Xtreamer-ben járt kábelt :) Sőt, nem is teszünk a közelébe ilyen feliratú eszközöket.
Valami hálózati gondod lesz, ha NFS mellett csinálja mindezt. Vélhetően nem tudjuk ezt megoldani így távolról. Nézd meg, hogy a NAS-on nincs-e bekapcsolva a jumbo frame a hálózati beállításoknál, és ne gigabites módra álltsd a Dune-t! Próbálj ki másik kábelt, a switchen másik portot, esetleg másik switchet!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: bbuffy » 2012.07.05. 17:49

Hello!

Ugyanez a gondom mint az előttem szólónak. Synology a NAS, és a mappák könnyen bejönnek ugyan, de ha léptetni kell számok között vagy tekerni kell filmben, akár 20 mp szünet is van néha. Próbáltam tízféle firmware-t uaz. Gigabit lannal és anélkül is. Ugyanaz. Azt nem gondolom hogy rossz lenne a beállítás mivel annyit csináltam hogy kivettem a la kábelt az Xtreamerből és átdugtam ebbe. Ott hasított hálón keresztül, itt lassú mint a fene. Tuti hogy erre van a gond mivel belső HDD használatánál villámgyors a Max.
bbuffy

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.08.15. 10:36

Legegyszerűbb lenne, ha a Dune kábelének helyére dugnád a számítógépet, és megnéznéd, milyen a sebesség aközött és a NAS-od között. Illetve a Dune-ön a sebességteszt mit mutat, mennyivel tud olvasni egy fájlt? NAS-ról és számítógépről is érdemes lenne megnézni ezt. A hálózati protokoll bármilyen is, nem lehet ilyen lassú. De meg tudod nézni, ha szerkeszted a Dune-ön a jelenlegi hálózati megosztást, akkor látod, hogy ahhoz NFS-en vagy SMB-n csatlakozik.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: helimhu » 2011.08.13. 13:00

Kyle írta:Hát, nem tudom milyen NAS-t használsz, milyen protokollal. De komoly hálózati hibád van. Nem gondolhatod, hogy ez normális, és a leggyorsabb Sigma chips lejátszó ennyit tud. Egy Synology NAS-sal (mi ezt használunk az irodában)kb. 1 másodperc bármekkora méretű mappába belépni, a filmek azonnal indulnak, nincs különbség a belső és a hálózati tárhely kezelése között gyakorlatilag, hiszen másodpercenként átlag 11 Mbyte adatot tud olvasni hálózaton, aminek töredéke sem kell a böngészéshez, mappák megnyitásához. Cserélj kábelt, nézd át a hálózatot, vagy a NAS-t, valami nem kerek ott!

Már én is gondoltam ilyenekre(hálózat átnézése stb.),de hogy lehet ezt elkezdeni,véghezvinni.Az összes kábelem a falban van.Nem is értek hozzá.
Tudsz erre esetleg valami megoldást?
Semmit nem tudok a protokolról meg a hasonló dolgokról,egy ismerősöm segített beállítani,azóta így működik.
Egyébként köszönöm a válaszodat,ha tudsz kérlek segíts ebben is.

Üdv: Helimhu
helimhu

ElőzőKövetkező

Vissza: HD Max specifikus kérdések