HD MAX vs. QLED TV

Re: HD MAX vs. QLED TV

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.04.08. 14:26

etnevel írta:...Javíts ki, de ha jól tudom, a DUNE HD MAX nem tudja a 4K-t.

Jogos, valamiért azt hittem a Duo 4K-ról beszélünk, nem a korább csúcsmodellről.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: etnevel » 2018.04.06. 18:22

Köszönöm szépen a tanácsaidat!

Jelenleg a legújabb firmware van a tévémen, de aktív az automatikus frissítés. És remélem is, hogy rövidesen lesz frissítés, mert olyan alapfunkció hiányzik a tévéből, mint az időzített bekapcsolás. :(

Videó mód: Javíts ki, de ha jól tudom, a DUNE HD MAX nem tudja a 4K-t.
(Ezért állítottam a legnagyobb lehetséges beállításra, de ahogy írod, nem volt jó ötlet, mert az monitorhoz való.)
etnevel

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.04.05. 09:36

A régi beállítások alapján azt gondolnám, a TV-d nem jól kommunikál HDMI-n. Amint lesz hozzá firmware-frissítést, telepítsd majd! Nem lenne szabad a régi automatikus beállítások mellett sem kikapcsolnia a Dune-nek.
A HDMI színmélységet átállíthatod bátran, de nem lesz különbség semmiben.
A videó módot csak át kellene állítani 4K-ra, ha már 4K-s tévéd van, és a Dune is tudja. De fullHD-nál az 1200 sor az hülyeség, és nem is 16:9-es képarány, az monitorokhoz van, nem tévékhez.
A CEC-et kapcsold be, ha minden jól működik, akkor akár hasznos is lehet.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: etnevel » 2018.04.04. 20:13

Kyle írta:„És örvendeztek vala” :) Érdekelt volna, milyen beállítások voltak vajon, amelyek a problémát okozták ennek a TV-nek.

Ha jól emlékszem, ezek voltak, amin módosítottam:
- Video mód - Automatikus - Ezt 1080p 60Hz-re állítottam (ennyit bírt a régi tv-m)
- Képfrekvencia - Automatikus - Helyette "Mind..."

A többi maradt, ahogy volt:
- Aut. felbontás - Letiltva
- HDMI-színmélység - 8 bit
- HDMI CEC - Letiltva
- Kényszerített DVI kimenet - Nem
- Kimeneti színtért - Automatikus
- Alapértelmezett színtér - Automatikus

Kérdezném még:
Mivel az új tv-m lényegesen jobb paraméterekkel bír, javaslod-e, hogy a
- HDMI színmélységet a max. 12 bitre, illetve
- a Video módot a max. 1920 x 1200 60 Hz-re
állítsam, vagy ebből adódhat esetleg probléma?

És az mivel járna, ha a HDMI CEC-et engedélyezném mind a tv-n, mind az erősítőn, mind a lejátszón?

Előre is köszi a válaszaidat!
etnevel

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.04.04. 17:22

etnevel írta:...és láss csodát, működik...

„És örvendeztek vala” :) Érdekelt volna, milyen beállítások voltak vajon, amelyek a problémát okozták ennek a TV-nek.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: etnevel » 2018.04.04. 16:50

Köszönöm, köszönöm! :)
Összedugtam a régi tévémmel, beállítottam rajta az általad írt paramétereket, majd újra csatlakoztattam az új tévémhez, és láss csodát, működik! :)

Köszi még egyszer!
etnevel

HozzászólásSzerző: etnevel » 2018.04.04. 13:07

Rendben, köszi a tanácsot! Ki fogom próbálni, amiket írtál és majd beszámolok az eredményről.
etnevel

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.04.04. 12:17

Bármi más TV-vel működik jól az a Dune? Ha ki tudod másikon próbálni, ellenőrizni kellene a videóbeállításokat. Semmiképpen nem maradhat AUTO-n a kimenet, be kellene állítani azt, amit max. tud a TV (gondolom 4K és mondjuk 24 Hz), illetve az automatikus képfrekvencia-váltást az összes frekvenciát engedélyezve. Ha a TV nem tud 3D-t, azt tiltsd le, a színterek maradjanak automatikusan, kapcsold ki a felbontás váltását, az ne változzon!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: etnevel » 2018.04.04. 10:11

Kyle írta:Ezt nem értem. Akkor hogy tudtál elindítani egy lejátszást? Valaha láttad már a Dune képét ezen a tévén HDMI-n? Kikapcsoltad már a TV-n a CEC-et?

Ha nincs bedugva a Dune, akkor az működik. Miután bedugtam, ugyancsak működött tovább (nem kapcsolt ki, mint amikor bedugva bootol), de a képe nem ment át. De ugye a Dune-nek van kijelzője, így ott kiválasztottam egy fájlt, s azt elindítottam. Kép továbbra sem jelent meg, de a Dune kifagyott.

Igen, egyszer már láttam a Dune logot ezen a tv-n, de ugyanúgy kikapcsolt, mint amikor nem jelenik meg a logo. És lövésem sincs, hogy akkor miért jelent meg a logo, miért ment át a jel, miközben máskor ugyanazokkal a beállításokkal nem jelenik meg a logo. Minden szar beállítást próbáltam már a Denon erősítőn is, de semmi. (Amikor egyszer megjelent a logo, az erősítőn ment keresztül a jel.) De ha közvetlenül dugom a Dune-t a tv-be, úgyis semmi.

Természetesen a CEC-et rég kikapcsoltam a tévémen. (De próbáltam bekapcsolva is.)

Kínomban most rendeltem 2.1-es HDMI kábelt, hátha azzal van baja a tv-nek. (Tudom, a Dune-höz nem kell a 2.1-es, de már nem tudok jobbat kitalálni... És majd egyszer talán veszek egy HDR-képes UHD lejátszót, ahhoz meg jó lesz. Lefele meg úgyis kompatibilis.)
etnevel

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.04.03. 20:54

etnevel írta:...Ja!, és a lejátszó képe nem ment át, az írta a tv, "Ismeretlen. Nincs jel."...

Ezt nem értem. Akkor hogy tudtál elindítani egy lejátszást? Valaha láttad már a Dune képét ezen a tévén HDMI-n? Kikapcsoltad már a TV-n a CEC-et?
Kyle
Adminisztrátor

Következő

Vissza: HD Max specifikus kérdések