Képernyőkímélő

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Képernyőkímélő

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.01.27. 11:44

Aha, akkor ez ugyanazért van, mint amikor a menüben való mozgás lassú, ha 24 Hz-es a menü megjelenítése is. Amikor megjelent az animáció (ikonok között csúszkáló kijelölés), akkor írták a release note-ban, hogy a sima mozgáshoz nem ajánlott a 24 Hz-es kimenet. Tehát a videóbeállításoknál mondjuk 1080p/60 Hz-et érdemes kiválasztani, természetesen az automatikus képfrekvencia váltás (24/50/60 Hz) engedélyezése mellett.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Mikrobi74 » 2012.01.27. 00:56

Nekem is feltűnt ez a jelenség,ez akkor van így mikor 24Hz-es a film sebessége és a kimenet módja ennek megfelelően 24Hz.Ha menü alatt,vagy 50,ill.60 képkocka/sec -es filmet nézel akkor a logó is "simábban" úszik.
Mikrobi74

HozzászólásSzerző: gaborca » 2012.01.18. 16:13

Kyle írta:
gaborca írta:...kimegyek konyhába csipsz, kóla ilyesmiért...

Egyszer én is csináltam ezt, de hízlal és leszoktam róla.

Ha csak egyszer csináltad, akkor még nem kell félned..:) A csipsz/kóla kombót csak vicc kedvéért írtam..:) A "szoba-konyha-csipsz/kóla-szoba" hadművelet nekem sem tartana tovább 2 percnél, tehát nem is kapcsolna be a képernyőkímélő..:)

Na de ha teát főzök közben és megtornáztatom a zsibbadt kis lábaimat, visszacsoszogok a kanapéra, és leülés közben majdnem magamra borítom a forró teát, NA AZ MÁR VESZÉLYES!..:)))
gaborca

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.01.17. 14:37

gaborca írta:...kimegyek konyhába csipsz, kóla ilyesmiért...

Egyszer én is csináltam ezt, de hízlal és leszoktam róla.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

Képernyőkímélő

HozzászólásSzerző: gaborca » 2012.01.17. 14:10

Sziasztok,

Nem tudom hogy csak nálam jelentkezik-e a következő dolog:

Filmnézés közben "lepause-olom" a filmlejátszást, kimegyek konyhába csipsz, kóla ilyesmiért :), és mire visszajövök, a képernyőkímélő már elindult. DE! Ha 720p-s vagy fullHD-s filmet nézek, akkor a képernyőkímélőn, a Dune logó röcögve dadogva fele akkora sebességgel halad, mintha csak szimplán filmlejátszás nélkül indult volna el! Olyan mintha valami durván enné a CPU-t, és az nem bírna megbírkózni egy sima képernyőkímélővel se..

A használhatóságon végülis nem ront, de egy cseppet izé..
Olyan mintha a filmlejátszó alkalmazás, az újabb távirányító gomb lenyomás figyelést "polling-ozná", nem pedig esemény bekövetkeztére várna.. Vagy valami hasonló..:)
gaborca

Vissza: Egyéb funkciók