USB-s HDD leállítás

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: USB-s HDD leállítás

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.09.27. 17:22

Ebbe itt ne menjünk bele. Egy valódi NAS-hoz számtalan összehangolt programot kapsz, és olyan RAID-et, amit nem tudsz összehozni ingyenes linux alapokon. Ha ilyen egyszerű lenne, ahogy írod, akkor ugye nem használna senki NAS-t. Nagyon nem „sima hálózati tárhely” egy jó NAS. De ha elboldogulsz a lemezcserélgetéssel, remekül torrentezel egy számítógéppel, vagy a Dune-nel, és nem vesztettél még el értékes adatokat, nem hiányzik, hogy minden egy helyen egyen, nem magas a villanyszámlád, akkor még nem jött el az ideje, hogy NAS-on gondolkozz.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: franzstadt » 2011.09.26. 19:02

Szia Kyle,

köszi az info-t, én amit látam mobil rack-et(3.5-öst, nem 2.5-öst) azoknak mind külső áramellátásuk van és ha be van kapcsolva az áram úgy hogy USB nincs bedugva, akkor is felpörög benne a vinyó :(
Mondjuk ez ilyen spéci WD20EARX, intelli fordulatszabályzóval, ha nincs adatkommunikáció sztem vmi stand by-be megy.

A NAS egy jó ötlet, de 4 lemezes alatt nem érdemes venni az meg kb 100 ezer körül van ami jó.
Gondold meg 100 ezer-ért már simán kapsz egy asztali gépet vagy Mini PC-t, ugyanúgy tud RAID-et ( és még sokkal több mindent ), tudod használni számítógépként is, bővíteni tudod stb...
Míg egy NAS-nál 100 ezer Ft-rt kapsz egy sima "hálózati tárhelyet", ami elég sok érte szerintem.
Ja és akkor még vinyót nem is vettél bele, az még + 20 ezer/vinyó (mondjuk 2TB-s(az alatt nem érdemes beruházni már akkor))-> 180 ezer ez már így iszonyat sok szerintem, de cáfolj meg ha nincs igazam.

Köszi a segítséget még egyszer,

franzstadt
franzstadt

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.09.26. 11:35

Szerintem ez az USB-s háztól függ, tudtommal most is leállítja a lemezeket, ha kompatibilis a ház elektronikája. Illetve ha tehted, gondolkozz el a hálózati lejátszáson egy RAID-es NAS-ról, mint egyetlen végleges („tuti”) megoldáson!
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

USB-s HDD leállítás

HozzászólásSzerző: franzstadt » 2011.09.25. 01:27

Sziasztok,

meg lehet oldani azt hogy ha Shut down-t nyomok a Dune-on akkor az USB-n rákötött 3,5-ös vinyót is leállítsa?
2.5-ösnél megy, de annak nem kell külön 230V áramellátás.

A mobil rack-en van egy On/Off kapcsoló de azt kényelmetlen mindig kapcsolgatni.
3.5-ös vinyónak mennyire tesz jót a folyamatos üzem(pl évekig kikapcsolás nélkül)?
2Tb-s vinyóról beszélünk, sajnálnám ha a sok értékes adat kárba veszne.

Köszi előre is,

franzstadt
franzstadt

Vissza: Egyéb funkciók