Szerző: Black » 2010.06.08. 09:09
A hírekben és a fórumban is szerepelt, hogy hamarosan elérhető lesz a DVD-T vétel és rögzítés is Dune lejátszókon. A véleményünket is kérte erről Kyle.
Engem érdekel, érdekelne a dolog, de kizárólag a rögzíthetőség miatt. Na nem mintha egyelőre a csatorna és műsorkínálat ezt indokolná, csak mint lehetőség és opció a meglévő készülék használhatóságának bővítéséhez.
A csatornakínálatban nem várható nagy bővülés, az ingyenesekben biztosan semmi, a fizetőshöz pedig nem megoldott a CA modul USB-ről a Conax kódkártyához.
Műsoroknál is csak az egyelőre ritka HD adások jönnének szóba, ami a közszolgálati adókon csordogál. És még ebből is kevés érné meg nekem a rögzítést jelenleg.
Az RTL Klub és TV2 2 Mbit/sec alatti SD adásminősége meg nem jobb DVB-T-ről, mint az egyébként is rögzíthető IPTV-n, ezért ebben nem játszanak.
Reméltem korábban, hogy lesz néhány gyártó USB tunere, ami támogatott lesz. Nem is vásároltam még ilyen tunert, részben ezért kivárásból, de nem is hiányzott.
Ehelyett most saját tuner lesz csak használható, amihez se szoftver, se PC támogatás nem jár. Magához a Dune-hez persze nem is kell.
Ettől azt gondolom, hogy szinte biztosan jól használható lesz számítógépen is a letölthető ilyen programokkal. A megbizonyosodás azért nem árt.
A másik meg az ár. Ha ez a puritán célkiadás drágább vagy egy árban lesz a saját szoftvert, távirányítót és analóg felvételek digitalizálását lehetővé tevő bemenetet is tartalmazó nagy mennyiségben gyártott és kapható DVB-T tunerekkel, akkor már nem olyan jó vétel.
Vagy ha azt nézzük, hogy 30.000 Ft alatt már MinDigTV matricás, kódkártya fogadós és külső merevlemezre rögzítő PVR-es boxokat is lehet kapni, amelyeknek az ára valószínűleg még csökkenni fog a digitális átállással, akkor egy ilyen speciál Dune tuner nem olyan jó választás.
Ha csak azt nem vesszük, hogy nem kell másik box, távirányító, és a meglévő berendezésünket továbbfejlesztettük.
Értem én, hogy a gyártó ragaszkodik a saját kütyühöz többféle okból is, csak kicsit savanyúbbra sikerült a szőlő így. Vagy csak túl szép lett volna másképp.
Külső gyártók wifi USB adapterét viszont támogat néhányat. Speciel az enyémet még nem, de nem is nagyon hiányzik, ha úgyis UTP kábellel van összekötve.