Web böngésző használata

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Web böngésző és DVB-T támogatás

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.09.01. 09:34

Szerintem elmondtam már a korábbi hozzászólásokban mindent erről. De megismétlem:
– Természetesen mi nem kerülünk semmilyen „fogyasztóvédelmi helyzetbe”. Tőlünk ne várj firmware-t, nem mi vagyunk a gyártó. Tőlük várd, mi is tőlük várjuk.
– Természetesen, aki vett már tunert és nem várja meg, amíg kiderül, hogy Magyarországon miért működik másképpen a DVB-T, mint Európában, az bármikor visszaviheti a forgamazókhoz, és visszakapja az árát.
– Rajtunk semmi nem múlik már, amit tudtunk, megtettünk. Ahogy látszik, a hiba/furcsaság az Antenna Hungária oldalán van, de a HDI-nek kell megoldania. Nem kérdés, hogy megoldható, hiszen számos más tuner és szoftver is működik már idehaza rendesen. (Számos meg nem.)
Az új Dune modellek és a DVB-T támogatás között nem sok összefüggést látok, illetve nem úgy, ahogy dezi9. Ahogy látszik, komolyan lépéseket tesznek a digitális műsor rögzítése érdekében, DVB-C és DVB-S tunert is terveznek, tehát nem értem a szkepticizmust.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: dezi9 » 2010.09.01. 08:52

Én (is) régóta várom a DVB-T stick probléma megoldását. Viszont, mióta megjelentek a hírek az új csúcsmodell(ek) megjelenéséről, kicsit szkeptikus lettem ezen a téren. Szóval, szerintem sokunkat érdekelne, hogy a "pár nap" (ami már igencsak "sok nap" lett) helyett tudnak-e mondani valamilyen konkrétabb időpontot "az orosz programozók", vagy keressünk valamilyen más megoldást a DVB-T-re.

És érdekelne, hogy Ti hogy álltok a dologhoz. Ha bizonyos idő után sem jön a megoldás, akkor visszaveszitek a stick-et? (erre egyébként átvételkor is rákérdeztem és akkor az volt a válasz, hogy igen)
dezi9

HozzászólásSzerző: bodnapet » 2010.08.28. 09:03

Kyle írta: De ha megírod, mit vársz ennél többet tőlünk, megpróbáljuk megtenni.

Azért ez magas labda volt. A válasz egyértelmű, villám gyorsan egy használható fw-t, mert egyébként komoly fogyasztóvédelmi helyzetbe kerültök. Szerintem a Dune most nagyon sokat rontott az image-én. Gagyi gyártók gagyi termékeinél jönnek ki használhatatlan frissítések. Ti pont az ellenkezőjére voltatok büszkék, eddig...
bodnapet

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.08.27. 22:40

kogolio írta:Mármint mi nem érkezett meg? A DVB-T stick nem érkezett meg, amit akkor vettem át???

Bocsi, nem akarok kötözködni, de a válaszaitok mindig sántítanak egy kicsit... :)
Azt már nem is mondom, hogy akkor pár napról volt szó, hogy kijön az új szoftverfrissítés... Azóta eltelt másfél hónap! :(

Még nem érkezett meg, amikor azt gondolta kollégánk, lehet, hogy a rádió menni fog. Amikor átvetted, akkor még lehetőség sem volt, hogy kipróbáljuk, mert amint megjött, vittél belőle, még aznap.
Most hallom először, hogy mindig sántítanak a válaszaink. Nem tudtunk eddig róla, de mondjad, hogy mi és hol, javítom, ha sánta lenne.
Ahhoz sajnos nem sok közünk van, hogy az orosz programozók mit mikor oldanak meg, illetve ha azt mondják pár nap, az miért több, mint másfél hónap. De ha megírod, mit vársz ennél többet tőlünk, megpróbáljuk megtenni.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: kogolio » 2010.08.27. 13:47

Kyle írta:Azt mondta, hogy a tévék még nem működnek, de lehet, hogy a rádió igen. De ezt még akkor, amikor nem érkezett meg. Fog mindkettő működni hamarosan.

Mármint mi nem érkezett meg? A DVB-T stick nem érkezett meg, amit akkor vettem át???

Bocsi, nem akarok kötözködni, de a válaszaitok mindig sántítanak egy kicsit... :)
Azt már nem is mondom, hogy akkor pár napról volt szó, hogy kijön az új szoftverfrissítés... Azóta eltelt másfél hónap! :(
kogolio

HozzászólásSzerző: Black » 2010.08.15. 15:01

Addig is, míg nem megy a DVB-T, ezen túl még bosszantott, hogy milyen hülyén jeleníti meg alapból a megtalált csatornákat a Dune.
Zárójelben a providert is hozzátette, ráadásul a magyar ékezetekkel is akadt megjelenítési probléma. Az egész így túl hosszú volt.
Nem tudom, a véglegesebb verziókban lesz-e erre valami beállítási lehetőség, hogy mi és hogyan jelenjen meg.

Gondoltam megelőlegezve az egyszer csak megjelenő új és DVB-T-hez is megfelelő firmware-t, csinálok hozzá egy kellemesebb kinézetet az internetes rádiókhoz hasonlóan.
Előbb átnevezgettem a 2 GB-os rendszer partíción a mappaneveket, és a szóköz helyett _ jelet használtam.
A logókat leszedtem, és bepakoltam a megfelelő mappákba, majd a dune_folder.txt fájlokat megszerkesztettem.
Ezekben van media_url=dvb:// hivatkozás is, aminek nyilván szintén stimmelni kellene a merevlemezzel, így azokat az átnevezésnek megfelelőre változtattam.
Ezután a képernyőn mégsem tetszettek az aláhúzások, ezért ott átneveztem szóközösre, de a dune_folder.txt fájl hivatkozása ettől nem változott, azokat én sem változtattam meg újra.
Nyilván majd meg kell, de mivel úgy se működik egyelőre, legalább szép. Vagy szebb, mint volt. ;) És használható lesz majd a megfelelő módosításokkal.

Dune magyar DVB-T csatornák

Módosítás előtt                    Módosítás után
Kép      Kép
Black

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.08.12. 12:11

Szabványos USB billentyűzetet és egeret támogat. Tehát ami meghajtó program nélkül működik egy számítógépen, az itt is. Ha pld. programozható gombok vannak egy billentyűzeten, az a funkció értelemszerűen nem fog működni, csak az alap dolgok. Semmilyen speciális driver nincs és nem is telepíthető ilyen eszközökhöz a Dune-re.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: pkosaras » 2010.08.12. 11:19

Bocsi, lehet, hogy nem voltam elég precíz. Melyik hardvereket támogatja a DUNE-n futó LINUX, mindegy, hogy Bluetoothos, infrás, rádiós megoldást választok? Gondolom, hogy akármilyen USB Stick-et nem fog felismerni, csak úgy! Tehát, inkább úgy kérdezném, melyik az a hardver, amihez nem kell driver, vagy lehet rá normál Linux drivert telepíteni? Hogyan? Egy ilyenre például mit lépne: http://www.logitech.com/hu-hu/keyboards/keyboard/devices/3848. Persze ennyi pénzt azért nem szánnék rá, de szívesen vennék valami olcsóbb ajánlatot. Esetleg tipp? Olyan billentyűzet kéne, amihez nem kell külön egér, hanem bele van integrálva valami kütyü (trackball, vagy akármi). Előre is köszi
pkosaras

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.08.11. 13:06

Egy USB-s vezeték nélküli bilentyűzetnél, egérnél nem tudja az eszköz, hogy vezeték nélkül működik, hiszen a vevő egység az USB-portra csatlakozik, és normál módon kommunikál azzal. Tehát nincs elméletileg olyan, ami nem használható a Dune-nel. Az USB HUB-ra is ezt mondanám: mindegy milyen, de külső tápos ajánlott, ha sok eszközöd van már.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: pkosaras » 2010.08.11. 12:04

Kérdésem lenne, hogy milyen vezeték nélküli billentyűzeteket és trackballokat támogat a DUNE, mert szeretném a webböngészőt használni a fotelból. Ide kapcsolódó kérdés, hogy mivel már nincsen szabad USB portom a DUNE-n, milyen, esetleg bármilyen? USB HUB-ot lehetne felcsatlakoztatni?
pkosaras

ElőzőKövetkező

Vissza: Egyéb funkciók