DVB-T tunerek használata

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: DVB-T tunerek használata

HozzászólásSzerző: kerytamas » 2012.06.07. 23:09

Lehet, hogy igazad van, bár a bizonyító erejű felvételem 111123-án készült, szerintem 110606 fw alatt, NTFS-re. Most viszont hiába tettem vissza 110606 fw-t nem vett fel semmit.
Próbálok majd gyártani próbaként egy EXT3 pendrájvot.
Biztos, h. EXT3 a jővő?

Tudok róla, h. nem szabad Mo.-ot kiválasztani, általános keresést szoktam megereszteni, 4-5 perc.
Most a 120531 fw alatt az általános keresés tartott rövid ideig, és persze eredmény nélkül.

+1, bár nem ide tartozik: eltűnt a jó kis időjárás widgetből az időjárás. Nemcsak a legújabb fw alatt.
kerytamas

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.06.07. 16:20

Még egy felismerés: a DVB-T felvétel nem működik NTFS lemezekre, csak EXT3-ra a legutóbbi végleges firmware után, azaz a 110606_1315 firmware-nél újabbat telepítve csak EXT3-as lemezre/pendrivera lehet felvételt készíteni, az NTFS (Windows-os fájlrendszerű) diszkeken csak egy üres mappát találunk majd a felvétel leállítása után is.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.06.06. 23:53

Ne válaszd ki Magyarországot! Már korábban sem ment ekkor.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: kerytamas » 2012.06.06. 23:26

Az új 120531 firmware-ben tönkrement a DVB-T támogatás. A korábbi mentett csatornákat nem lehet használni. A csatornakeresés rövid ideig tart és nem talál semmit.
kerytamas

HozzászólásSzerző: kerytamas » 2012.06.03. 23:43

Sziasztok!

Erőt vettem magamon és feltettem a korábbi 110606, majd a 111122, és végül a 120329 firmware-t, eredmény nélkül. A felvétel semmilletteképpen nem indult. Mindössze azt vettem észre, hogy a 111122 valahogy másképp tárolja le a DVB-T csatornákat. A többi verzió érti egymás csatorna mentéseit, de ezét nem és ez sem a többiét. Persze nem nagy ügy, csak annyi, hogy újra meg kell kerestetni a csatornákat.

Kérlek informáljatok, milyen Recording gombról beszéltek. Nekem Preime-hoz fekete távirányítót adtak, ezen pedig ilyen nincs. A kép mentése az Eject gombbal, a rádió mp3-ba mentése a Play gombbal indítható. És működik is.
A piros gomb a Hangszinkron korrekcióját akarja elvégezni, a nagy piros meg természetesen kikapcsolja a gépet.
Úgy emléxem, a DVB-T felvétel az mp3 felvételhez hasonlóan a Play gombbal indult és ezért vagyok bajban, mert most meg nem.
Tiger-hez hasonlóan a Play-t lenyomva nekem is létrejön a DVB_recordings mappa, de nekem se tesz bele semmit.
(Ezexerint a Play gomb egy jó gondolat, mert fél sikert eredményez.)

Második tuner biztos nem kell. Tigert valószínű az tévesztette meg, hogy a DVB-T műsort nézve a sárga gombot megnyomva ez jelenik meg: Felvétel nem indítható: nincs második tuner
Ami biztos: nekem még novemberben működött 1 tunerrel, NTFS wincseszterrel, ugyan ezzel a konfigurációval.

Nektek megy a felvétel? Milyen firmware alatt?
Vagy mégis az LTU linuxos keretrendszer lehet a ludas?

Még egyet csavarnék a dolgon: Nem lehetne időzített felvételt csinálni? (Persze van 1 Sony DVD felvevőm, de az nem HD.)

Kedves kollegák (sorstársak), jön a foci EB, kezd körmömre égni a dolog!

üdv
kerytamas

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.06.03. 21:51

Sajnos nincs ötletem. Nyomnék egy gyári állapot visszaállítását, hátha segít. Ha NTFS formátumú a lemez, akkor Windows alatt megnézném, nincs-e valami sérülés a könyvtárrendszerben.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tiger » 2012.06.02. 11:44

Szia!

Akkor rosszul értelmeztem.!

kb úgy 198 giga van még a wincseszteren.

szerinted mi lehet a probléma?
tiger

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.06.01. 19:53

Ha elolvasod az ide vonatkozó terméktámogatás-cikkünket, látod, hogy természetesen nem kell két tuner a felvételhez. Van elég hely a lemezen?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tiger » 2012.06.01. 19:05

sziasztok!

Azt elfelejtettem leírni, hogy talán azért nem tudok felvenni digitális adást mert csak egy dvb-t stickem van rá csatlakoztatva a Dunére.

mert csak a Könyvtár létrehozásáig jut el a recording gomb lenyomása útán.

üdv
tiger

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.05.21. 12:34

Természetesen – szerzői jogi problémák miatt – a képernyőfotó csak a Dune menürendszeréről készül, így azon az éppen lejátszott film, vagy TV-adás képe nem lesz rajta. Szerintem a piros gombra indul a felvétel elég régóta.
Update: de most már tényleg nem :( Mindjárt megpróbáljuk megtudni miért nem akar semmire elindulni a bétával.
Kyle
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: Egyéb funkciók