Dune HD Magic 4K problémák

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Dune HD Magic 4K problémák

HozzászólásSzerző: Kyle » 2023.05.23. 09:34

Soundboy78 írta:A file t pendrive ra felrakva nem produkálta a kép kimerevedeset. 1x végignézve...

Én hagynám sokszor egymás után lejátszani pendriver-ról (nem kell nézned, csak mikor már vége kellene lennie, megnézed, hogy le van-e fagyva). Nem töredezett fájlt kell találnia a lemezkarbantartónak (a töredezettség más, és csak lassulást okoz), hanem sérült fájlrendszert. Értem, hogy a régi lejátszón nem volt gondod, de ha arról van szó, hogy azóta megsérült a fájlrendszer, akkor törvényszerű, hogy ez történik. Lehet, eljött az ideje, hogy vegyél egy NAS-t, és onnan játsszál le, ott tárold, ami fontos, főleg, ha félted a lemezen lévő tartalmat. Ha a lemez betegeskedik, akkor van arra is esély, hogy minden elvész róla...
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Soundboy78 » 2023.05.22. 16:00

A file t pendrive ra felrakva nem produkálta a kép kimerevedeset. 1x végignézve.
HDD n lemez karbantartást lefutattam. Nem talált töredezett file t.
Illetve még 1 infó (hátha segít) a régi Asus lejatszomon ugyanezzel a HDD vel soha nem volt ilyen problémám, hogy kimeredt volna a kép.
Soundboy78

HozzászólásSzerző: Kyle » 2023.05.22. 09:35

Soundboy78 írta:...Egy filmet 1x nézek meg, így nem tudom megmondani, hogy az az MKV, ami lefagy, máskor végig megy -e...

Hát, ha elindítanád még párszor (nem kell nézni, csak menjen), és úgy találnád ott később, hogy ki van merevedve a kép, akkor kiderülne azért... De a legizgalmasabb az lenne, hogy megtudjuk, másik háttértárral is megtörténik-e ez. Tehát egy fájlt, amivel már előjött a kimerevedett kép, érdemes lenne feltenni egy pendrive-ra vagy másik SD-kártyára, és párszor lejátszani onnan, hogy akkor mi történik. Mert simán lehet sérülés a lemezed fájlrendszerében most. Ha NTFS a fájlrendszer rajta, akkor Windows alatt érdemes lenne egy lemezkarbantartást lefuttatni.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Soundboy78 » 2023.05.21. 01:36

Elkiabaltam!
Újra produkálja a kép kimeredesi hibát a készülék.
HDMI kábel kihuzasa és visszadugasa nem oldja meg a problémát. Hálózaton nem tudok lejátszani. Egy HDD T használok és nem tudom újra formázni, 500 GB film van rajta.
Olvasási teszt átlagsebessége 70 - 160 MB/s
Egy filmet 1x nézek meg, így nem tudom megmondani, hogy az az MKV, ami lefagy, máskor végig megy -e.
Az hogy nem tű éles a kép kevésbé zavaró, mint a kép kimeredes. Bár azért jobb képminőséget vártam a keszulektol.
Optikai hangot már nem használom, csak HDMI t.
Soundboy78

HozzászólásSzerző: Soundboy78 » 2023.05.10. 17:01

Kyle írta:
Soundboy78 írta:A forrás USB...

Csak USB-ről tudsz lejátszani, vagy meg tudod próbálni hálózaton keresztül is (számítógépről, NAS-ról)? Illetve pendrive-ról is megtörténik, vagy csak HDD-ről? Több HDD-vel is próbáltad? Ha csak eggyel, akkor azt újra tudod formázni?
Olvasási teszt: a fájlt kiválasztva a böngészőben INFO gomba, majd olvasási teszt gomb.
Várom az eredményt a HDMI kihúzásának, amikor leáll a kép!
Egy adott MKV mindig lefagy, csak néha végigmegy?
Ha HDMI-s at erősítő, akkor miért optikán van rákötve a hang? De akkor ezek szerint nem függ össze az erősítővel.
Ha a YouTube-nál nincs ilyen gond, az jó jel.
Természetesen a Magic 4K-n is van analóg (kompozot video) képkimenet, ezért is kérdeztem. HDMI-n nem lehetséges szellemkép. Egyéb hibák igen, de ilyet nem tudok elképzelni. Egy közeli fotót tudnál erről küldeni?

Nem akarom elkiabálni, de egyenlőre nem produkálja az eddigi hibákat a készülék!
Soundboy78

HozzászólásSzerző: Kyle » 2023.05.01. 18:58

Soundboy78 írta:A forrás USB...

Csak USB-ről tudsz lejátszani, vagy meg tudod próbálni hálózaton keresztül is (számítógépről, NAS-ról)? Illetve pendrive-ról is megtörténik, vagy csak HDD-ről? Több HDD-vel is próbáltad? Ha csak eggyel, akkor azt újra tudod formázni?
Olvasási teszt: a fájlt kiválasztva a böngészőben INFO gomba, majd olvasási teszt gomb.
Várom az eredményt a HDMI kihúzásának, amikor leáll a kép!
Egy adott MKV mindig lefagy, csak néha végigmegy?
Ha HDMI-s at erősítő, akkor miért optikán van rákötve a hang? De akkor ezek szerint nem függ össze az erősítővel.
Ha a YouTube-nál nincs ilyen gond, az jó jel.
Természetesen a Magic 4K-n is van analóg (kompozot video) képkimenet, ezért is kérdeztem. HDMI-n nem lehetséges szellemkép. Egyéb hibák igen, de ilyet nem tudok elképzelni. Egy közeli fotót tudnál erről küldeni?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Soundboy78 » 2023.05.01. 11:35

A forrás USB.
Az olvasási tesztet sajnos nem tudom, hogy hogyan kell megnézni?
A HDMI kábel kihuzasat még nem próbáltam.
Videó file esetén fordul elő a hiba MKV formátumban
HDMI erositobe be van kötve optikai kimeneten a Magic 4K, plusz HDMI vel van a tv összekötve a Magic 4K val
YouTube esetén nem fordul elő a hiba.
A szellőzés rendben van, szabadon van a tv előtt,nincsen szekrényben.
HDMI kimenetet használva látok szellemkepet. Másik videó kimenet nincsen a Magic 4K n.
Videó kimenet felbontása 4K 2160p 60Hz
A Tv egy LG webOS UK7550MLA
Soundboy78

HozzászólásSzerző: Kyle » 2023.04.30. 17:13

Soundboy78 írta:Adott egy Magic 4K lejátszó, ami szinte minden használat alkalmával lefagy. Kép kimerd a hang pedig megy tovább...

Akkor ezek szerint nem fagy le, ha a hang lejátszása folytatódik, illetve reagál a távvezérlőre. De világos, hogy nem így kell működnie. Hogy közelebb kerüljünk a megoldáshoz, ezeket kellene tudnunk:
– Milyen forrásból játszol le? USB? Hálózat? Ha hálózat, milyen protokoll? Az fájl olvasási teszt végigmegy azon a fájlon, ami a hibát produkálta? Ha igen, milyen olvasási sebességet ír ki?
– Ha a probléma jelentkezésekor kihúzod majd visszadugod pár másodpereccel később a HDMI-kábelt, változik valami?
– Milyen fájlformátummal fordult ez elő? Különfélékkel (pl. MKV, ISO, MP4), és különböző forrásból származókkal?
– Van HDMI-s erősítő a TV és a Magic 4K között?
– YouTube esetében előfordul? Hagyd ott folyamatosan játszani annyi időre, amennyin belül általában a kimerevedett kép elő szokott fordulni.
– A készülék szellőzése megoldott?
– HDMI kimenetet használva látsz „szellemképet”, jól értem?
– Milyen felbontású a videókimenet?
– Milyen TV-d van?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Soundboy78 » 2023.04.30. 10:54

Sziasztok!
Remélem a megfelelő helyre írok a problémával.
Adott egy Magic 4K lejátszó, ami szinte minden használat alkalmával lefagy. Kép kimerd a hang pedig megy tovább.
A média tartalom megállítása és újra indítása után a hiba megoldódik de ez eléggé zavaró jelenség.
Illetve a képet sem találom tű élesnek, az alakok körül némi elmosodas, szellemkep látható.
Ezen hibák megoldásában szeretném a segítségeteket kérni.
A készülék még garancias. Legrosszabb esetben, ha itt nem tudtok segíteni, akkor visszakuldom a vásárlás helyszínére.
Előre is köszönöm!
Krisztián
Soundboy78

HozzászólásSzerző: papmacska » 2023.02.27. 09:46

Kyle írta:Hol van a forrás? Hálózaton? Ha igen, milyen protokoll? Vagy USB háttértár? Milyen fájlrendszer? Ugye a legújabb firmware (EZ) van rajta? Mi történik az DVD ISO fájlra kattintva? Egyetlen eggyel próbáltad, vagy többfélével, többféle forrásból?

Hálózati forrásról játszok le (Synology NAS) NFS protokollt használva. Jellemzően mkv-kat, de most iso formátumban jutottam hozzá a dvdkhez, amiket meg akartam nézni. Az ISO-ra kattintva vagy nem történik semmi, vagy előjön egy olyan lejátszó (?) felület a Dune-n, amivel még nem találkoztam. (De ránézésre talán Kodi?) Onnan viszont nem tudok lejátszást indítani, visszalép belőle a böngészőbe.
Kibontottam az ISO-ból a VIDEO TS mappát, de arról indítva is ugyanez történik.
Több ISO-val is próbáltam, mindegyiket a leírt hálózati forrásról, mindegyiknél ugyanez történik.
A legújabb firmware van a lejátszón, a februári béta települt pénteken. Előtte az a firmware volt, amit linkeltél. Mindkét firmware-el a leírt jelenséget produkálja.
papmacska

Következő

Vissza: Egyéb funkciók