Windows 11 nem találja a médialejátszót!

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Windows 11 nem találja a médialejátszót!

HozzászólásSzerző: Kyle » 2025.07.02. 13:34

Scrin írta:...hogyan tudom azt megcsinálni, hogy pl amit letöltök pcre azt ő lássa és áttudjam másolni a külső hhd-re?

Megosztod a PC-d adott mappáját SMB-n, a Dune-ön meg csatlakozol hozzá. Írtunk róla pl. EBBEN a cikkben. A hálózati források között tudsz SMB-megosztásokat tallózni. Ha magától nem találja meg a hálózaton elérhető megosztásokat itt, akkor a PC-d IP-címére hivatkozva manuálisan is tudsz csatlakozni hozzá. De nem egyszerűbb (és főleg gyorsabb) a PC-re dugni a külső lemezt, és ott átmásolni?
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Scrin » 2025.06.26. 11:05

Sziasztok.
Van egy Dune vision pro 4k lejátszom, hogyan tudom azt megcsinálni, hogy pl amit letöltök pcre azt ő lássa és áttudjam másolni a külső hhd-re?
A dune wifin van.
Scrin

HozzászólásSzerző: Kyle » 2025.06.23. 08:40

KTibor írta:...Mi lehet a gond?

Tehát beállítasz egy felhasználónevet jelszót a Dune-ön az SMB-szerver beállításainál. Megoldod, hogy ne változzon sosem a Dune IP-címe. Windows alatt az IP-címre hivatkozva (\lejátszó_IP-címe formátumban) felcsatolnál egy hálózati meghajtót, kéri is a felhasználónevet és jelszót, és ekkor mi történik pontosan?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: KTibor » 2025.06.21. 13:21

Hello!
Van egy Max 8K lejátszóm amivel eljutottam odáig, hogy hálózati meghajtó csatlakoztatása Win 10- en és egy másik gépen Win 11-en. Egészen a jelszó beírásáig minden OK , de itt jön az, hogy a jelszó nem megfelelő. Már mindent kipróbáltam a Dune SMB szerver beállításainál is, de nem jutottam előbbre. Jelszó beállításoknál igen/nem variációk, jelszó megváltoztatása, újraindítgatások, de semmi sem sem segített.Mi lehet a gond?
KTibor

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.12.14. 12:11

paradox írta:...Nekem a Dune pro vision solo 4k SMB szerver menű alatt jelszót engedélyeztem, Windows 11 szintén de nem látja a Dune megosztást.

Engedélyezd az SMB1 protokollt is a Windows-ban!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: paradox » 2024.12.14. 00:11

MTibi írta:Sziastok!
Egy mostani Wi11 frissítés után futottam bele abba problámába, hogy az eddig működő DUNE HD Solo 8k HDD SMB megosztás elérhetelené vált.
Töröltem a régi felcsatolást, majd az újboli csatlakozásnál már felhaszáló nevet és jelszót kért. (ez korábban nem volt)
Végül is a DUNE beállítások-programok-SMB szerver menű alatt a jelszót engedélyezni kellett, majd újra indítás után, a felhsználóval és jelszóval elérhetővé vált a DUNE SMB megosztása újra.
Persze innentől op rendszertől függetlenül login szűkséges.
Üdv
Tibi

Nekem a Dune pro vision solo 4k SMB szerver menű alatt jelszót engedélyeztem, Windows 11 szintén de nem látja a Dune megosztást.
paradox

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.12.11. 14:43

MTibi írta:...Persze innentől op rendszertől függetlenül login szűkséges.

Szerintem a Windows-ban valahol biztos meg lehet adni, hogy engedjen csatlakozni vendégként is egy SMB-szerverhez.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: MTibi » 2024.12.11. 11:25

Sziastok!
Egy mostani Wi11 frissítés után futottam bele abba problámába, hogy az eddig működő DUNE HD Solo 8k HDD SMB megosztás elérhetelené vált.
Töröltem a régi felcsatolást, majd az újboli csatlakozásnál már felhaszáló nevet és jelszót kért. (ez korábban nem volt)
Végül is a DUNE beállítások-programok-SMB szerver menű alatt a jelszót engedélyezni kellett, majd újra indítás után, a felhsználóval és jelszóval elérhetővé vált a DUNE SMB megosztása újra.
Persze innentől op rendszertől függetlenül login szűkséges.
Üdv
Tibi
MTibi

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.01.08. 09:36

MasterDj írta:Nos ilyen beállítások sjanos nincsenek ebben a dune lejátszóban...

Ha így lenne, nem ezt írtam volna... Az SMB-szerver beállításai a Beállítások/Programok/SMB-szerver menüben találhatók.
Az SMB-szerverek menüben (nem mappa az, hanem a hálózatot leszkennelő, és a talált hálózati megosztásokat listázó program) megjelenő merevlemezekről írtakat nem értem. Egyrészt azért, mert nem merevlemezek jelennek meg ott, hanem a hálózatod számítógépein, NAS-on elérhető MEGOSZTÁSOK. A „csak egy van rádugva” kijelentésből úgy tűnik, a Dune-re csatlakoztatott lemezeket gondolnád itt megtalálni, pedig itt nem a saját maga által kínált megosztásokat mutatja (természetesen, hiszen a csatlakoztatott lemezek a Források-nál érhetőek el), hanem ahonnan le lehetne játszania hálózatod más gépeiről.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: MasterDj » 2024.01.07. 17:57

Nos ilyen beállítások sjanos nincsenek ebben a dune lejátszóban. Beállítások menüben van olyan hogy hálózatok. Azon belül két lehetőségem van Kábeles vagy wifi beállitás. Kábelesen belül van automata DHCP illetve ezen belül manuális beállitás. És itt ennyi nincs másra lehetőség az uj frissitések óta. A források menüpont alatt van még a hálózati böngésző de ott sem tudok mit állitgatni. Szóval nem jutottam előre sajnos sőt még több kérdés merült fel mert mert a jlejátszóban az SMB szerverek mappában 5 merevlemezt lát érdekes mikor csak egy van rádugva. Lehet kellene csinálni vele egy rendszer visszaállitást? Hirtelen ennyi jut eszembe nem sikerül csatlakoznom továbra sem sajnos.
MasterDj

Következő

Vissza: A Dune lemezeinek megosztása hálózaton (SMB-, FTP-szerver)