Lejátszás Synology NAS-ról

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Lejátszás Synology NAS-ról

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.06.13. 10:31

Undi írta:...Egy dolog nem tiszta ezzel kapcsolatban, synology forum root leképezése adminnak-ot kér, itt a forumon viszont több helyen a valamennyi felhasználó hozzárendelés adminhoz van írva. Melyik a jobb?

Ez szerintem mindegy, de a leírásban lévő beállításokkal bizonyosan működött minden amikor legutóbb teszteltük, így azt javaslom követni.
Én ellenőrizném a kábeleket a Dune és a NAS között, esetleg a router/switch másik portjába dugnám őket, ha legközelebb ilyen történik, illetve (ha lehet ilyet, most nem tudom fejből) fixen gigabitesre állítanám a hálózati kapcsolatot a lejátszón és a NAS-on is.
Dunehd.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Undi » 2022.06.13. 09:29

Kyle írta:
Undi írta:...A Network mappát próbáltam már TCP és UDP-vel is, ugyanaz a 10MB/s...

Jelen tudásom szerint az nem lehetséges, hogy más sebességgel (láthatóan 100 Mbiten) működjön a hálózati elérés azért, mert el is mentetted a korábban felcsatolt megosztást. Mindent úgy állítottál be, ahogy ITT leírtuk? A switch, ahová a Dune csatlakozik, az kijelzi a gigabites sebességet (pl. LED színével)? WiFi ugye le van tiltva a lejátszón?

Köszi!
Beállítások megvannak, igen. Egy dolog nem tiszta ezzel kapcsolatban, synology forum root leképezése adminnak-ot kér, itt a forumon viszont több helyen a valamennyi felhasználó hozzárendelés adminhoz van írva. Melyik a jobb?
A router overview-ban látom, hogy a dune csatlakozása 1Gbps.
Wifi tiltva a lejátszón, legalábbis soha nem volt konfigolva, el sem tudja érni.

Pár dolgot kipróbáltam még: Hozzáadtam még egyszer a hálózati mappát, nem segített. Ugyanazt a 10MB/s-et mértem

Valahogy tudtam Dune Network browserben Disconnectelni a hálózati mappát/meghajtót és úgy tűnik ez segített... Most a mountolt mappákban és a kitallózott network browserben is felmegy 100-130 MB/s-ig. Néha mintha megállna/belassulna kicsit a speed test, de már bőven 10 fölé megy mindig.

Szívesen várom ettől függetlenül a hozzászólást, hogy elkerüljem legközelebb az ilyen esetet :)
Főleg azért, mert egy darabig (1,5 hónap) jól működött és csak 1 hete szívok a lassulással...
Undi

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.06.13. 07:20

Undi írta:...A Network mappát próbáltam már TCP és UDP-vel is, ugyanaz a 10MB/s...

Jelen tudásom szerint az nem lehetséges, hogy más sebességgel (láthatóan 100 Mbiten) működjön a hálózati elérés azért, mert el is mentetted a korábban felcsatolt megosztást. Mindent úgy állítottál be, ahogy ITT leírtuk? A switch, ahová a Dune csatlakozik, az kijelzi a gigabites sebességet (pl. LED színével)? WiFi ugye le van tiltva a lejátszón?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Undi » 2022.06.12. 22:03

Sziasztok!

Kis segítséget kérnék az alábbi hiba megoldásában!

Van egy DS218-as NAS, illetve egy nemrég vásárolt dune hd real vision 4k. NAS-on engedélyezve az NFS, engedélyek rendben beállítva.
Ha a Dune Network browserében kitallózóm az NFS hálózati mappák közül bármelyik filmet és olvasási sebességet mérek, 90-110 MB/s-et mérek. Ha így játszom le, minden tökéletesenek is tűnik.
A gond akkor kezdődik, ha a filmek mappát hozzáadom network mappaként, ugyanúgy NFS protokol szerint, hogy indexelni tudjam. Ha így a mountolt mappába kikeresem ugyanazt a filmet és a fájlon mérek egy sebességet, 10MB/s fölé nem akar menni.
Lejátszás közben a film néha megakad, bufferel, teljesen lefagy, elmegy a hang. A film egy Dolby Vision, de tapasztaltam hasonló akadást egy 1080p film esetében is, gyakorlatilag majdnem minden fájl esetében ez van.
A Network mappát próbáltam már TCP és UDP-vel is, ugyanaz a 10MB/s

Van valakinek ötlete, mit csinálhatok rosszul, vagy mi lehet a gond?
Undi

HozzászólásSzerző: momo2005 » 2022.03.28. 16:04

Kyle írta:
momo2005 írta:...mert az NFS nem is érhető el a Források/Hálózati böngésző menüben...

Factory reset akkor, mert annak ott kell lennie! De ha ott van, ha nem, akkor is fel lehet venni manuálisan egy NFS-megosztást!

Nos, a hétvégén volt időm foglalkozni ezzel, de sajnos a hardreset sem oldotta meg a problémát, az NFS továbbra sem látszik a források között. Megpróbáltam "kézzel" felvenni, de ez esetben a "nem csatlakoztatható" üzenet jön. A feleségem DS218-a sem csatlakozik fel ily módon, viszont azt látom Samba kapcsolaton keresztül gond nélkül. Valószínűleg a NAS(ok) beállítása jó, mert a lakás más részeiben elhelyezett DUNE, és Mede8er eszközök mindkét protokollon keresztül elérik mindkét NAS-t.
Kissé tanácstalan vagyok...
momo2005

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.03.24. 15:18

momo2005 írta:...mert az NFS nem is érhető el a Források/Hálózati böngésző menüben...

Factory reset akkor, mert annak ott kell lennie! De ha ott van, ha nem, akkor is fel lehet venni manuálisan egy NFS-megosztást!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: momo2005 » 2022.03.24. 13:04

Kyle írta:
momo2005 írta:...és SMB kapcsolat van a hálózatban lévő DS418Play NAS-hoz...

Itt rontod el. Használj NFS-t, ahogy ITT leírtuk.

Köszönöm a választ. Azért használom a Samba megosztást, mert az NFS nem is érhető el a Források/Hálózati böngésző menüben. Csak az SMB szerverek és az UPNP/DLNA látszik ott. A hálózatban lévő másik Dune hasonló menüpontjában ott az NFS szerverek lehetőség, de ennél ez nincs meg. Amúgy a másikon az NFS megosztás kiválóan fut, a NAS-on az idevonatkozó beállítások rendben vannak.
momo2005

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.03.24. 10:15

momo2005 írta:...és SMB kapcsolat van a hálózatban lévő DS418Play NAS-hoz...

Itt rontod el. Használj NFS-t, ahogy ITT leírtuk.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.03.24. 10:13

wizoli írta:...de itt van valami gagyi bug.

Nem tudunk ilyesmiről, ha jól van beállítva az NFS.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: momo2005 » 2022.03.23. 17:14

Üdv mindenkinek.
A következő ügyben szeretnék segítséget kérni:
Adott egy Dune HD Solo Lite lejátszó a legutolsó FW-vel. Kábelen csatlakozik a gigabites hálózathoz, és SMB kapcsolat van a hálózatban lévő DS418Play NAS-hoz.
A NAS-on lévő megosztott könyvtárak kitallózhatóak (bejelentkezés után látja a könyvtárakat) de nem férek hozzá, az eddig alkalmazott fh.név/jelszó párost nem fogadja el.
A hálózatban lévő másik lejátszó (Dune HD 4k) tökéletesen látja a kérdéses könyvtárakat, Sambán, és NFS-en is.
Az előzményekhez hozzátartozik, hogy egy reset előtt ez a lejátszó is kiválóan működött.
Köszönöm a segítséget.
momo2005

Következő

Vissza: Lejátszás NAS-ról