Oldal: 1 / 1

Re: OSX LION probléma

HozzászólásElküldve: 2011.10.30. 20:02
Szerző: Kyle
Mondragon írta:... Esetég egy újabb "okosító videót" mellékelve?

Hát, ezt most nem merem megígérni. De röviden:
1. System Preferences/Sharing a Mac-en
2. A bal oldali lista 2. elemét (File Sharing) bepipálod
3. Jobbra az Options gombra kattintasz
4. Bepipálod a Share files and folders using SMB (WIndows) checkboxot
5. Az ablak alsó felében kijelölöd a felhasználónevedet (bekattintva a checkboxot előtte), és megadod a jelenlegi jelszódat – ezután ezt a nevet és jelszót kell majd beállítani a Dune-ön. Vagy neme csinálod ezt meg, és később (lásd lentebb) engedélyezet bárkinek a csatlakozást SMB-n
6. Kérsz egy infót egy FInder ablakban a merevlemezedről, amit el akarsz érni a Dune-nel, és a Sharing & Permissions résznél a plusz jellel hozzáadod a fentebb engedélyezett felhasználót, vagy csak az everyone-nál megnézed, hogy a read only van-e mellette kiválasztva
Azt gondolom, ezek után a Dune hálózati böngészője (kézikönyv 36. oldalának alján) megtalálja a Mac megosztását, illetve ha HA FIX a Mac IP-címe, akkor el is mentheted a Dune-ön hálózati könyvtárként.

Re: OSX LION probléma

HozzászólásElküldve: 2011.10.30. 10:25
Szerző: Mondragon
Igen, köszi, most már úgy nagyjából eligazodom a Dune-ön, de azt hiszem, hogy az OS X oldalán van a probléma. Például a Dune hálózati böngészőjében nem bukkan fel az Imac, miközben be van kapcsolva az SMB és egy teljes winchestert megosztottá soroltam be. Ha megpróbáltam kézzel beállítani, ip cím alapján, akkor sem éri el a hálózati helyet. Tudom, nagyon béna vagyok a hálózati dolgok terén: nem tudnátok a folyamatot leírni, hogy a Mac-et hogyan állítsam be, hogy lássa a Dune? Esetég egy újabb "okosító videót" mellékelve?

Re: OSX LION probléma

HozzászólásElküldve: 2011.10.24. 10:14
Szerző: Kyle
alto63 írta:...A beállítást segíti ez a video...

No meg ugye mindez le van írva a kézikönyvben is magyarul, remélem az még használhatóbb.

Re: OSX LION probléma

HozzászólásElküldve: 2011.10.22. 14:52
Szerző: Mondragon
Hello,
Esetleg az lehetne kérni, hogy valamiféle útmutatót mellékeljetek az egész folyamatra? Kezdve az NFS managerrel. Köszi.

OSX LION probléma

HozzászólásElküldve: 2011.07.27. 15:58
Szerző: alto63
Sajnos az új MAC oprendszerben a Lionban lecserélték az eddigi SAMBA szever kódját, és úgy tűnik, hogy ez ellégé rosszul sikerült. Pl. Windows gépekről elérhetetlen egy MAC megosztott folder, és Dune lejátszók sem érik el SAMBA megosztásokat az Apple OSC Lion-t futtató gépeken.
Addig is amig az Apple lép valamit, szerencsére van megoldás, Samba helyett NFS protokollal kell a könyvtárakat megosztani.
Ehhez érdemes letöletni az ingyenes NFS Managert. http://www.bresink.com/osx/NFSManager.html, melynek segítségével gyerekjáték a megosztás létrehozása. Ezután már csak a Dune kezelőfelületén kell létrehozni egy új "Kedvenc" linket, amely a megosztásra mutat és SAMBA helyett NFS protokol van beállítva hozzá.
A beállítást segíti ez a video: http://www.youtube.com/watch?v=xnREgyxL6HM