Win10 hálózati rész

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Win10 hálózati rész

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.07.11. 15:29

maxhim írta:...És egyáltalán hogyan tudom meg, hogy a fent lévő Openwrt-ben miket tudnék engedélyezni?...

Lesz erről leírásunk hamarosan, mi is csak most ismerkedünk vele. De azt látom, hogy rendszeresen leáll a Transmission, azt hazudva, hogy nincs elég hely a HDD-n, mai nem igaz. Egyébként az Android beállításoknál, a hálózati részben van egy OpenWRT beállítások menü. Ott be tudod kapcsolni pl. a BT service-t, ami a torrentkliens. Ezen az oldalon tudod az SMB-, AFP-, FTP-, DLNA-szervereket is ki/bekapcsolni, de még Apple Time Machine is van benne. Egy webes felületen lehet az OpenWRT-t setupolni (ott a linkje az előbb említett beállítások oldalon), először bármilyen jelszóval be lehet lépni, de azonnal meg kell adni egy újat. A Transmission webböngészőben a dune_ip_címe:9091 oldalon érhető el.
De amíg problémás, inkább a Microtorrentet használd Android alatt, amit a torrentes posztodnál javasoltam!
Dunehd.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Avatar
Kyle
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 2618
Csatlakozott: 2010.04.15. 22:13
Tartózkodási hely: South Park

Re: Win10 hálózati rész

HozzászólásSzerző: maxhim » 2018.07.11. 13:53

Igen, közben ezt már meg is csináltam. Most átnevezve ott figyel a Sajátgépben, így a hálózati részben látható sok mappával nem is foglalkozom. Viszont erről írnál kicsit részletesebben :

"De itt pl. Transmission torrentkliens is előre telepítve van, és ezer más alkalmazás is letölthető OpenWRT csomagként"

A másik topikban írtam, hogy leszedtem a Transmission-t, de ha már eleve fent van, akkor hogyan engedélyezhettem volna? És egyáltalán hogyan tudom meg, hogy a fent lévő Openwrt-ben miket tudnék engedélyezni? Hogyan kell ezt csinálni és hogyan/honnan tölthetem le még azt az "ezer" alkalmazást? Bocs, de eddig ilyennel sosem volt dolgom, így nem értem. A Popcornt kitanultam az elmúlt hat év alatt, de ez vakfolt most nekem.
Dune HD Pro 4K & X96Max Plus2 with CE
Avatar
maxhim
 
Hozzászólások: 213
Csatlakozott: 2012.05.30. 18:24

Re: Win10 hálózati rész

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.07.11. 11:05

maxhim írta:...Látok egy OPENWRT nevű hálózati csatlakozást...

Hát, ez az egyik poén a Pro 4K-ban, hogy OpenWRT is van rajta. Az OpenWRT egy nyílt rendszer, amely elsősorban routerek számára készült, hogy NAS-képességekkel (pl. SMB-, AFP-, FTP-, DLNA-szerver) képességekkel ruházza fel a routert. De itt pl. Transmission torrentkliens is előre telepítve van, és ezer más alkalmazás is letölthető OpenWRT csomagként. Nem tudom, miért zavar, hogy kitallózva a Windows Intézőben azt látod amit. Vedd fel a Neked tetsző meghajtóbetűként a Dune külső lemezét úgy, hogy az openwrt név helyett a lejátszó IP-címével hivatkozol rá (és persze mostantól fix legyen a Pro 4K IP-címe), és ezentúl csak rá kell kattintanod az Intézőben és máris mountolja a lejátszó lemezét.
Dunehd.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Avatar
Kyle
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 2618
Csatlakozott: 2010.04.15. 22:13
Tartózkodási hely: South Park

Win10 hálózati rész

HozzászólásSzerző: maxhim » 2018.07.10. 18:42

Akkor ide is beteszek egy kérdést. HD Pro 4K készülék. Hogyan tudom elérni, hogy "normálisan" lássam a rá csatlakoztatott merevlemezt a WIN10 HÁLÓZAT részében? Mert amit most látok az egy katyvasz : Látok egy OPENWRT nevű hálózati csatlakozást. Ha megnyitom nem kevesebb, mint 10 mappát találok benne. Ebből egy az USB amit a lejátszóba dugtam egy pedig a rá csatlakoztatott merevlemez. A többi használhatatlan, nem is enged belépni egyikbe sem. Ez direkt ilyen, vagy lehet rajta változtatni? A Popcorn-ban simán láttam a benne lévő HDD tartalmát már a hálózati csalakozásnál is, jó volna ha ezen is meg lehetne oldani, hogy ez a kavalkád ne így legyen...
Dune HD Pro 4K & X96Max Plus2 with CE
Avatar
maxhim
 
Hozzászólások: 213
Csatlakozott: 2012.05.30. 18:24


Vissza: Lejátszás Windows-os gépről

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég